Hvala za komentare.
Za dlijeta sam odlucio jos malo pogledati Stanley, Ulmiano i posebno Narex. Misljenja sam , kao sto BR rec bolje uzeti bolja, nova i skuplja ali samo 3 kom 6, 12 i 20 mm.
Sto se tice rucnih hoblica planiram uzeti 4, 5, 7 , Blok sa niskim uglom i 62 lowe angle jack. Naravno ne sve odjednom nego jedno po jedno ali krecem sa 4 i Blok sa niskim uglom. Najvjerovatnije Stanley, ali nisam jos odlucio buduci da su cijene ovih kvalitetnijih dosta velike. Za ovo svaki savjet je dobro dosao.
Rucne pile nisam jos analizirao tako da bi svaki savjet dobro dosao.
Za sada sam odlucio:
1. Cirkular: Makita HS7601 (150 eura)
2. Ubodna pila: Makita 4329 (130 eura)
3. Aku busilica: Makita DF347DW ( 120 eura)
4. Ugaona brusilica: Makita GA5030 (70 eura)
5. Glodalica: Makita RTO700CX2J (280 eura)
6. Vodilica za cirkular 1400 mm Makita (70 eura)
7. Ekscentricnu brusilicu Makita BO5031 (130 eura) mada postoji i M9204 (crvena) koja je 70 eura
9. Glodalicu za utore (kekserica) Einhell TC BJ 900 (70 eura)
10. Dlijeta 6, 12, 20 (Stanley, Ulmiano ili Narex) , cijena oko 70 - 85 eura, kasnije i ostale velicine po potrebi
11. Rucni hoblic 4 i Blok sa niskim uglom marke Stanley (nije jos definitna odluka oko marke) , a kasnije i 5, 6,
12. Rucen pile - ostaje da ovo analiziram
13. Elektricnu blanjalicu jos razmatram
14. Diht i abrihter u neka bolja vremena ali svaki savjet je dobro dosao Da li Makitu , Metabo, De Walt, Einhell ili .. i koji model?
15. Ctolni cirkular ali svaki savjet je dobro dosao. Da li praviti ili kupiti gotovo? Da li Makitu , Metabo, De Walt, Einhell ili .. i koji model?
16. Potezno preklopna pila ali svaki savjet je dobro dosao. Da li Makitu , Metabo, De Walt, Einhell ili .. i koji model?
17. Takoder gledam i neke polovne kombinirke MIO.
18. Iako nije oprema ali je vazan dio, izgradnja garaze za rad.
Naravno kupovina ce biti postepena , ne sve odjednom
Eto toliko i jos jednom hvala na savjetima i komentarima.
dodic