Ulijepi daske u plocu i napravi je malo manju od promjera ploce, da moze disati. Razliku pokrij lajsnom. Postavljas je isto kao i gazista
uxmi debeo medijapan i isfurniraj ga blind furnirom i miran si sto se tice pucanja jeste opet malo nezgodno vecih je dimenzija ali jbgKole-Stolar wrote:Hvala na savetunaravno cilj ovog posla mi je da uradim naj ali najbolje sto umem pa makar i malo manja zarada da bude,bolje da ovaj posao povuce jos jedan za sobom nego sad da zaradim *bogovski* a posle nikad vise stepenice da ne radim
ps. sto se tice tog zakretista sad se premisljam izmedu ova dva predloga tj moje i tvoje ideje, nekako mi dobro deluje i ovo da slepim daske na sirine gazista i onda ih tamo postavim i te panele na licu mesta pazljivo slepim, nece biti tolko sareno posto se radi samo lakiranje bez bajcovanja
a slike ce naravno biti cim sve bude zavrseno
Hmmm ideja je dobra samo sto nemam nikakva iskustva sa furniranjem i radom sa bilo cime furniranim (brusenje lakiranje....)miloscale wrote:uxmi debeo medijapan i isfurniraj ga blind furnirom i miran si sto se tice pucanja jeste opet malo nezgodno vecih je dimenzija ali jbgKole-Stolar wrote:Hvala na savetunaravno cilj ovog posla mi je da uradim naj ali najbolje sto umem pa makar i malo manja zarada da bude,bolje da ovaj posao povuce jos jedan za sobom nego sad da zaradim *bogovski* a posle nikad vise stepenice da ne radim
ps. sto se tice tog zakretista sad se premisljam izmedu ova dva predloga tj moje i tvoje ideje, nekako mi dobro deluje i ovo da slepim daske na sirine gazista i onda ih tamo postavim i te panele na licu mesta pazljivo slepim, nece biti tolko sareno posto se radi samo lakiranje bez bajcovanja
a slike ce naravno biti cim sve bude zavrseno
bolje malo mucenja oko transporta nego da ga radis na licu mesta
Ipak su najbolji savjeti iskusnijih. Em zna kako se radi, em zna to objasniti u šest rečenica.runer wrote:da bi uradio sve kako treba icela i gazista moraju .biti u vaser vagu. Ako ti je beton neravan i nema kosuljicu onda zavrnes tri vijka ispod gazista i njima trazis vaser vagu. Celo gazista ja zavrcem vicima i postavljam zajedno sa gazistem. Celo ostavljam 10mm vislje posto pravim na gazistu ostavljam utor zadebljinu cela da naskoci na isti.
Kad sve to uradis uklopis sve do prvog podesta ondato purpenises. Gazista pravim sva prema najvecem i na licu mesta merim i skracujem na tacnu dimenziju.