Two cherries (dvije tresnje) dlijeta
Two cherries (dvije tresnje) dlijeta
Pozdrav ekipa,
da li je netko koristio ista? Vidim da ih ima za kupiti u Bauhausu u Zagrebu i kostaju cca 100 kuna po komadu ili set od 6 komada u drvenoj kutiji 560 kuna. Iskustva? Ima li bolja opcija za te novce? Razmisljam o njima ili Pfeil set.
Molim nekakve prijedloge i unaprijed zahvaljujem
da li je netko koristio ista? Vidim da ih ima za kupiti u Bauhausu u Zagrebu i kostaju cca 100 kuna po komadu ili set od 6 komada u drvenoj kutiji 560 kuna. Iskustva? Ima li bolja opcija za te novce? Razmisljam o njima ili Pfeil set.
Molim nekakve prijedloge i unaprijed zahvaljujem
Sve ok sto se tice ovih starijih, ali se bojim da ova nova nisu tako dobra. Malo sam ih pregledao i u svakom slucaju lijepo izgledaju, ispolirana su skroz, ali cini mi se da nije sam vrh brusen pod 90 stupnjeva nego 87, 88 stupnjeva. Vidi se na oko da nije pravi kut. Da li cu to moc sam ispravit ili ne nemam pojma. Eventualno mogu uzet jedno pa probat popraviti ostricu.
Jos samo imam problem jer sam nasao i tko dila Pfeil pa se dvoumim i oko njih ali ona su dosta skuplja (6 komada u setu 130 eura).
Uopce nisam pametan a htio sam sam sebi nesto poklonit za bozic
Jos samo imam problem jer sam nasao i tko dila Pfeil pa se dvoumim i oko njih ali ona su dosta skuplja (6 komada u setu 130 eura).
Uopce nisam pametan a htio sam sam sebi nesto poklonit za bozic

@mbole
Znam da ne dodju naostrena, jet znam koja je razlika kad ih ja naostrim i onog sto je bilo. Zanima me samo da li je pfeil dobat, kako drzi ostrinu. Za pare.... Hebiga jednom mjesecno mogu dati 15 eura za dlijeto. To mi je 5 kutija cigara, pa bolje dlijeto nego cigarete. Hehe.
Po tvome da li ih se isplati uzeti?
Znam da ne dodju naostrena, jet znam koja je razlika kad ih ja naostrim i onog sto je bilo. Zanima me samo da li je pfeil dobat, kako drzi ostrinu. Za pare.... Hebiga jednom mjesecno mogu dati 15 eura za dlijeto. To mi je 5 kutija cigara, pa bolje dlijeto nego cigarete. Hehe.
Po tvome da li ih se isplati uzeti?
- peradetlic
- Majstor majstora
dobra su sve tri marke ja imam narexova rade posao
ali pfeil je dobar i two cherries po komentarima sa stranih foruma malo im je cena preterana u odnosu na raniji kvalitet
opet zavisi šta se radi sa njima najbitnije je dleto kozja noga (V) ona ostala se daju napraviti u ssm verziji kod kuće
u principu kupiš kutiju sa 16 dleta a koristiš samo tri iz kompleta V olker i i za čišćenje ravno šire pri kraju
ali pfeil je dobar i two cherries po komentarima sa stranih foruma malo im je cena preterana u odnosu na raniji kvalitet
opet zavisi šta se radi sa njima najbitnije je dleto kozja noga (V) ona ostala se daju napraviti u ssm verziji kod kuće
u principu kupiš kutiju sa 16 dleta a koristiš samo tri iz kompleta V olker i i za čišćenje ravno šire pri kraju
za sve je kriv Toma Sojer
- peradetlic
- Majstor majstora
Imao two cheries i stari i novi tip i poklonio. Narex je odlican i kada sam poslednji put gledao znatno jeftiniji od njih.
Doduse ja ne radim mnogo sa dletima i ne mogu da dam ocenu koliko dugo drze ostricu ali mogu da se naostre da secivo ne smes da pipnes mesom (koje crno brijanje - odma seku) samo na nokat proba.
Pricam o stolarskim dletima konkretno:
http://www.workshopheaven.com/tools/Nar ... tml#SID=17
S tim da su mi ljudi dali da sam izaberem velicine koje ce u set.
Moram da kazem da ja naginjem kvalitetnom alatu koji mi zavrsava posao a ne superiornom po znatno vecoj ceni.
Doduse ja ne radim mnogo sa dletima i ne mogu da dam ocenu koliko dugo drze ostricu ali mogu da se naostre da secivo ne smes da pipnes mesom (koje crno brijanje - odma seku) samo na nokat proba.
Pricam o stolarskim dletima konkretno:
http://www.workshopheaven.com/tools/Nar ... tml#SID=17
S tim da su mi ljudi dali da sam izaberem velicine koje ce u set.
Moram da kazem da ja naginjem kvalitetnom alatu koji mi zavrsava posao a ne superiornom po znatno vecoj ceni.