element za sudoper i spoj radne ploce

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
ninja
Majstor stolar

element za sudoper i spoj radne ploce

Post by ninja »

Da li elemet za sudoper uvijek radite širine 80 cm ili prema potrebi 85-86? jer vidio sam da za neke treba izrezati rupu 76 cm, za neke 78 a za neke i 82. čak i kod ovog kod kojeg je rupa 76 cm, jako je naknap za staviti one kopče odozdola zbog bokova elementa.
i drugo pitanje, ako hoću spojiti dvije radne ploče sa leđima, dakle da dobijem širinu 120 cm, kako je to najbolje napraviti? skinuti ono ljepilo pa sa polumjesecima stisnuti ili kako?
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Å irina sudopera može biti prema potrebi, npr, vanjskih širina 60, 80 , 90 , 100, 120 cm to nema veze. a dužinsko spajanje dviju ploča sa spojem na sredini nije baš najidealnije rješenje, no ako baš mora, meni pada napamet skinuti ono ljepilo odozada, pripasati ploče, spojiti keksima ili nečim i cijela čela namazati silikonom u boji ploče.
Pravo rješenje bi bilo korištenje široke ploče ( u nekim dezenima postoje razne širine) ili onaj kako se zove resopal ili nešto poput toga
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

znam da neke ploče postoje u širini od 90 cm ali za 120 cm nisam čuo. da, mislio sam posilikonizirati čela.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Da li ih ima negdje kod nas ne znam, vjerojatno se treba naručiti kod trgovaca, pa dobiješ u željenoj boji i dimenziji.
Bile su nekad, jer znam da sam koristio par puta, pa uz 60 za kuhinju, 90 za šank da su bile širine 120 za stol .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Možda i ovako nešto bi bilo dobro rješenje:

http://www.elgrad.hr/kategorija-proizvo ... /getacore/

ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

možda i bi, samo mislim da to košta ohoho.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

a kako složiti samostojeću pećnicu da bude u visini radne ploče (90 cm). da li se pećnica može toliko podignuti na nogicama?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Napravi platformu ili fioku koja ce biti ispod odgovarajuce visine, i na nju stavi rernu.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

problem je što ide cokl od 15 cm, morat ću onda neku platformu složiti, ladica neće ići. to mogu napraviti od iverala, bit će dosta čvrsto?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nogice, i najobicnija ploca.
Vise nego dovoljno za rernu. Bar jednom sam pravio takvu platformu za sudomasinu, koja je daleko teza od rerne.

Proveri da li ti trebaju pozadi rupe za usis vazduha, posto obicno i samostojece pozadi uvlace vazduh za hladjenje.

Jedino... standardna visina uredjaja je 80. Ako ti je cokla 15 i ploca na 90... nesto se tu ne uklapa.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

Nogice su 15, elementi su 72 i radna ploca 4 cm, dakle 91 cm ukupne visine. Sto se ne uklapa? Danas sam izmjerio pecnicu, visoka je 84 cm, znaci fali mi 7 cm. Kakve obicne nogice?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mislio sam na pecnicu da ti se ne uklapa sa coklom na ostatku kuhinje.

Nogice ko nogice (pisalo je obicna ploca, a ne obicne nogice :)), samo nadjes odgovarajucu visinu, da kad na njih stavis plocu univera, visina pecnice ti se uklopi. To ce reci u tvom slucaju nogice od 5cm, na njih ploca univera debela 18mm (to ce reci skoro 2cm a za tih 2mm razlike mogu da se nasteluju) i taman dobijes tih 7 koji ti fale. Napred stavis coklu (ako je vec imas na ostatku), i to je to.

Jedino ce na tom delu cokla biti niza, al sta da se radi.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

znam da se pecnica ne uklapa sa coklom, to cu morati malo jace izrezati cokl i gotovo, mozda nece biti najljepse ali nema druge opcije.
da, ovo postolje cu onda napraviti na nogicama od 5cm.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zato kad radis elemente, sam korpus uvek pravis da bude visine 82. A zeljenu visinu ploce postizes manjim ili vecim nogicama.
Tada se svaki ugradni uredjaj uklapa kad ga stavis na platformu (debljina platforme 2 i uredjaj 80 ako je ugradni, odnosno 84 ako je samostojeci).
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

mislis da je standardna visina korpusa samog korpusa 72 cm ali se onda stave nogice od 10 ili 15 cm pa se tako dobije željena visina ploce?
Post Reply