Testera za Cirkular - tipovi - modeli - preporuke
Probaj ovde: http://www.pttimenik.com/alati-rucni-ru ... eograd/gmm
Oni su generalni zastupnik. Ono sto nemaju na lageru, moze da se poruci.
Oni su generalni zastupnik. Ono sto nemaju na lageru, moze da se poruci.
Da ne otvaram novu temu. Trazim neki kvalitetniji list za kruznu testeru od 165mm sa 48 zuba za secenje plocastih materijala.
Gledao sam kataloge Omas, Freud, CMT, Pilana i mogu reci da je bas slab izbor.
Hteo sam da kupim Freud-a, ali gospodja koja radi kod Vekija kaze da nemaju tako male Freud testere i da ce javiti sta imaju u ponudi. (ostalo je na tome)
Ostalo mi je da nazovem Gavro Group, Ecomex i Filos. Valjda ce tamo imati nesto.
Gde se snabdevaju i sta kupuju ponosni vlasnici Makite sp6000 i festool ts55?
Gledao sam kataloge Omas, Freud, CMT, Pilana i mogu reci da je bas slab izbor.
Hteo sam da kupim Freud-a, ali gospodja koja radi kod Vekija kaze da nemaju tako male Freud testere i da ce javiti sta imaju u ponudi. (ostalo je na tome)
Ostalo mi je da nazovem Gavro Group, Ecomex i Filos. Valjda ce tamo imati nesto.
Gde se snabdevaju i sta kupuju ponosni vlasnici Makite sp6000 i festool ts55?
Last edited by Ioan on 05 Jul 2015 18:50, edited 1 time in total.
Pa verovatno mbole mislio na Leitz
Uni Line
Brace Nikolic bb
31205 Sevojno
Phone: +381 (0) 31/724 666
Phone: +381 (0) 31/724 448
Phone: +381 (0) 31/ 724 447
Sto se tice lista za cirkular, nazvacu ostale kad nadjem vremena ali s obzirom na nase trziste (ponudu i potraznju) verovatno ce biti Festo, hvala mbole.
Uni Line
Brace Nikolic bb
31205 Sevojno
Phone: +381 (0) 31/724 666
Phone: +381 (0) 31/724 448
Phone: +381 (0) 31/ 724 447
Sto se tice lista za cirkular, nazvacu ostale kad nadjem vremena ali s obzirom na nase trziste (ponudu i potraznju) verovatno ce biti Festo, hvala mbole.
sp 6000 i ts55 nose iste testere 165mmTrale wrote:Jel festool 55-ica nosi list 160 ili 165 ?
Ja kad sam trazio za sp6000 bukvalno nigde nisam uspeo da nadjem 165 sa vise od 40 zuba.
Prvo sam nazvao Vekija posto ga svi hvale na forumu i ocekivao da ce me pitati prvo za koji materijal, koliko zuba i sl. , a ono nemaju nista. Pa sam se zapitao da li da zovem ostale uopste

Prosto neverovatno da sad neko kupi nov cirkular od 300-400e (moj naravno nije nov) i da nema gde da kupi kvalitetniji list za secenje, pa necu gurati kineza na njega.
Generalno sto se tice svih proizvodjaca koje sam gledao OMAS recimo nema ni jednu testeru od 165mm, FREUD ima neki Diablo koliko mi se cini.
Jedino gde sam nasao da imaju i sajt gde u par sekundi mozes da izaberes velicinu testere, broj zuba, tip materijala koji se sece, ne moras da listas silne kataloge je:
http://www.atkinson-walker-saws.co.uk/amfinder, ali ona kosta 50 funti bez pdv i moras verovatno da je cekas i do mesec dana, ako uopste salju za Srbiju.
Imam jedno pitanje istina nije vezano za testere cirkulara, a tice se sine za cirkular. Procitao sam negde na forumu (ne ovom forumu) da Festool cirkular i druge masine ne mogu na Makitinu sinu, dok Makita masine mogu na Festool sinu, pa me interesuje da li je to istina?
Last edited by Ioan on 07 Jul 2015 23:38, edited 1 time in total.
Festool - 160 mm ima predstavnika u Beogradu
Mafell - 160 mm - Ebay
Bosch - 165 mm
Makita - 165 mm
Sa Bosch testerama za potapajuće cirkulare nikad nisam radio, iako sam negde pročitao da su kupili Freud, a o Makitinim nemam ama baš nikakva saznanja.
Topla preporuka Festool zbog lakše nabavke nego Mafell, ako ti 5 mm ne znači ništa za posao.
Mafell - 160 mm - Ebay
Bosch - 165 mm
Makita - 165 mm
Sa Bosch testerama za potapajuće cirkulare nikad nisam radio, iako sam negde pročitao da su kupili Freud, a o Makitinim nemam ama baš nikakva saznanja.
Topla preporuka Festool zbog lakše nabavke nego Mafell, ako ti 5 mm ne znači ništa za posao.
- maricaiivica
- Moderator