Krivo krilo od vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
bule
Samostalni majstor

Krivo krilo od vrata

Post by bule »

Kako ispraviti krilo od vrata koje se izvitoperilo.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Kako se izvitoperilo?
Postoje zatezaci za vrata ali da li mogu kod tebe da pomognu?
http://www.europrofil.rs/index.php?page ... ang=srpski
bule
Samostalni majstor

Post by bule »

Ma to sam krilo sam pravio i verovatno nisam vodio računa kada sam stezao tako da mi je jedan kraj izašao jedno 10mm iz ravni. Inače ram je od štafli 8x4cm u donjoj zoni sam stavio dve štafle slepljene. kroz sredinu sam predvideo lagani roštilj gde treba ubaciti staklo
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Ako krilo nije lakirano možeš pokušati klasičnim postupkom savijanja drveta. Pretpostavimo da jedna od štafli koje si koristio čini luk. Navlaži tu štaflu i zagrijavaj vanjsku plohu luka. Ja sam tako uspio izravnati dosta toga.
bule
Samostalni majstor

Post by bule »

Može li malo detaljniji opis. Koliko navlažiti i čime grijati, dali može onaj fen za skidanje boje sa drvenarije. Inače krilo je još u fazi rada tako da drvo bez bajca laka ili bilo čega drugog inače je u pitanju beli bor.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Sloobodno navlaži spužvom umočenom u vodu, cilj je da vlakna omekšaju. Fen će biti u redu, samo nemoj preblizu. Postavi ga na improvizirani stalak jer treba dosta vremena da se drvo izravna ili iskrivi. Probaj na nekom komadu bora koji ti je ostao.
Prošle zime sam tako izravnao totalno koritastu ploču ovog stolića od oraha:

Image

Namočio sam ploču i stavio je na dva metalna nosača na peć na drva za grijanje radionice. Ploča je od gornje ploče peći bila udaljena oko 15 cm. Rezultat je i mene iznenadio.
Post Reply