sobna vrata od jasena
Ima brodski sarki i "brodskih sarki" 
Generalno ja jesam za stelujuca resenja, mada brodske umeju da izgledaju lepse.
Ali ako je stok kilav, brodske nemaju sta da traze na ozbiljno teskim vratima.
"mbole pa i ta od 57 kg trebaju mocne sarke a ne brodske koje mislim da su cist promasaj a vecinom ih kiriste"
57 kila bi bila da su komplet od punog jasena debelog 5 cm preko cele sirine i visine vrata, a nisu ni blizu toga, posto imaju tablice.
To ce reci da su nesto reda 30 kila, posto je najveca povrsina ustvari od medijapana ili cega god debelog reda 1cm, a samo je ram sirine 10-tak cm od jasena pune debljine.
Evo racunice i za tu varijantu:
ukupne dimenzije 200X80X5
sirina rama 10cm
jedna letva po sredini iste sirine kao ram
ispuna debljine 1 cm
ukupno 28 kila
isto to sa sirinom letvi za ram od 15 cm i ispunom od 1 cm: 36 kila
Sto se tice firniranog medijapana... ako nema medijapana furniranog u jasen, jel ima jasenovog furnira i sirovog medijapana? Nije ne znam kakva nauka isfurnirati tablu.

Generalno ja jesam za stelujuca resenja, mada brodske umeju da izgledaju lepse.
Ali ako je stok kilav, brodske nemaju sta da traze na ozbiljno teskim vratima.
"mbole pa i ta od 57 kg trebaju mocne sarke a ne brodske koje mislim da su cist promasaj a vecinom ih kiriste"
57 kila bi bila da su komplet od punog jasena debelog 5 cm preko cele sirine i visine vrata, a nisu ni blizu toga, posto imaju tablice.
To ce reci da su nesto reda 30 kila, posto je najveca povrsina ustvari od medijapana ili cega god debelog reda 1cm, a samo je ram sirine 10-tak cm od jasena pune debljine.
Evo racunice i za tu varijantu:
ukupne dimenzije 200X80X5
sirina rama 10cm
jedna letva po sredini iste sirine kao ram
ispuna debljine 1 cm
ukupno 28 kila
isto to sa sirinom letvi za ram od 15 cm i ispunom od 1 cm: 36 kila
Sto se tice firniranog medijapana... ako nema medijapana furniranog u jasen, jel ima jasenovog furnira i sirovog medijapana? Nije ne znam kakva nauka isfurnirati tablu.
:skratta: :hurra:
Pa i taj sto ga citiras je Crnogorac! Na privremenom radu u Beogradu!
Brodske sarke imas i od debljeg materijala napravljene i one to nose bez problema, jedino sto njih moras da ukopavas u krilo i/ili stok.
Furnir jasen imas u INDOM-u u Pg, a sigurno ga ima i u Nk kao i sto ima radnji spremnih da ti izfurniraju sirovi mdf ili sirovu ivericu.
Ako se ne snadje javi se, ima kod mene jedino sto moras doci do PG.
Brodske sarke imas i od debljeg materijala napravljene i one to nose bez problema, jedino sto njih moras da ukopavas u krilo i/ili stok.
Furnir jasen imas u INDOM-u u Pg, a sigurno ga ima i u Nk kao i sto ima radnji spremnih da ti izfurniraju sirovi mdf ili sirovu ivericu.
Ako se ne snadje javi se, ima kod mene jedino sto moras doci do PG.
E, sad je to još čudnije.. A valjda se ovaj gore preobratioSasa wrote::skratta: :hurra:

Brezov generalno dolazi u dosta visem kvalitetu od bukovog. Ono sto je glavna razlika koju sam primetio je da se brezov mnogo manje vitoperi i ima mnogo ravnomerniju debljinu. Spojevi listova untar spera su daleko kvalitetniji (mnogo manji do nikakvi razmaci), tipicno veci broj tanjih slojeva, a ne par debelih u sredini i onda dva tanka na povrsini, vec su svi slojevi iste debljine (ako se dobro secam u 18mm ide 13 slojeva).