Posto su elementi fakticki uredjeni u katalog samo se postavljaju na scenu. Nema neke mnogo jednostavnije forme. Doduse postoji besplatna verzija (COMPOSE) koja je ultra Lite verzija IronCAD-a koja radi na slicnom principu Drag&Drop.
Za kupca koji sedi `pored` mene ne treba vise od 15-tak minuta da se sklopi npr. kuhinja.
Posto vecina ljudi nema dovoljno sredstava i vremena da kupi i nauci neki od namenski programa meni je cilj da napravim program toliko fleksibilan da brzo mogu napraviti bazu (katalog) za svakog pojedinog korisnika i da mu na osnovu skice ili sl. brzo i efikasno vratim rezultat: 3D model (u PDF-u, renderovano i sl.) kao i spisak materijala/krojnu listu. Naravno pre toga treba provesti odredjeno vreme na pravljenju svakog individualnog kataloga po odredjenom zahtevu.
Sve to treba da bude brzo i jeftino, npr. do sat vremena za kuhinju iz video primera za cifru od 15-20eura max.
Kao sto sam spomenuo, radio sam arh. viz. dosta dugo ali to oduzima mnogo vremena kojeg imam sve manje pa zelim da se `prekvalifikujem` na nesto novo