Ugaoni ojacivac za police (ili se drugacije zove)

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
Deky
Precizni šegrt

Ugaoni ojacivac za police (ili se drugacije zove)

Post by Deky »

Nisam siguran da se tako zove i da li ima posebno da se kupi ili to stolari nameste za neke posebne potrebe. Nemam pri ruci gde bi mogao to videti ali sam video da se to postavlja u uglu od 90 stepeni od police da bi ojacalo drzanje izmedju same police i dela koji se fiksira u zid.
Ovako bi to trebalo da izgleda od prilike. Par puta sto sam imao priliku da vidim ne stoji celom duzinom nego na jedno bar 2,3 mesta.
Image
Pa ako znate na sta mislim da mi kazete da li se to posebno prodaje i kako se zove ili to stolari naprave (pa mi navedite razlog zbog cega).

Neku manju policu pravim pa ne bi da se vide ispod okovi ili nosaci. Nemam iskustva sa ovim pa pokusavam da napravim nesto sto ce kolko tolko izgledati.

Takodje me zanima, kada sam spomenuo nosace polica. Da li na policu ide duzi ili kraci deo nosaca? Cesto sam u nedoumici jer mislim da ce se drugacije rasporedjivati teret ako se ne stavi pravilno.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne kapiram bas kako mislis da se ispod ne vide okovi ili nosaci?
Hoces da skratis nosac da bude ko ovo crveno na slici?
rsinisa
Majstor

Post by rsinisa »

Imam utisak da on misli na one plastične ugaonike.
http://www.axon.rs/product_application/ ... 2116_0.jpg

Pozdrav.
Sinisha
Last edited by rsinisa on 31 Jan 2015 14:29, edited 1 time in total.
Deky
Precizni šegrt

Post by Deky »

Pozdrav,
nisam mislio da skracujem nosace ali nisam hteo sa njima da ojacam drzanje. Ja sam to zamislio da polica bude iverica, a donji deo koji bi fiksirao u zida bude isto od iverice iste sirine i kratke duzine. Njih dvoje bi spojio drvenim tiplama ali bi hteo da ojacam sa necim izmedju u tom uglu od 90 stepeni da se ne bi tu prelomilo slucajno.
Manje vise kako ce izgledati nego me interesuje naziv toga ili sta je i kako je najbolje ojacati da se ne bi od tereta na samoj polici doslo do krivljenja ako se, kao u ovom mom slucaju, ne koristim okovi ili nosaci.

Sinisa, moguce da je to to. Jel namena toga kako sam opisao? Da budem iskren nisam imao priliku to dugo da vidim da se koristi. Ako me secanje dobro sluzi mislim da sam video da to koriste u kutijama mozda cak da bi se ojacalo medjusobno drzanje stranica.
Post Reply