kuhinjska vrata od univera sa staklom
kuhinjska vrata od univera sa staklom
poz, trebam napraviti kuhinju od univera, pri cemu trebam dvoje vrata na visecoj napraviti sa staklom. Moze li mi neko pomoci kako to da uradim?

Prvo izrezes ove komade po slici.
Bocne su sirine 80mm, a visine 3mm manje od visine korpusa. Okantira ih sa jedne duze strane
Horizontalne su manje 4mm od sirine korpusa i jos 160mm manje ( sirina dvije usprave) i kantiras jednu duzu i dvije krace strane.
Onda uzmes staklo duze 40mm po sirini i visini od rama, ufalcas za staklo, silikoniras i ubacis staklo. ( po potrebi mozes pojacati "keksovima)
Stegnes da se osusi i onda okantiras sve okolo.
Last edited by Oxymoron on 15 Oct 2014 19:20, edited 1 time in total.
100put crtaj, jednom prodaj
Koliko ja vidim, ovde je prilicno pogresno spojenih telefona 
Ako stavljas staklo bez rama, to jest sarke vezujes direktno na stalklo, ono mora da bude kaljeno. Koliko sam ja skontao Pezzo je izneo tu varijantu, kao jednu od mogucnosti.
U ostalim slucajevima, to jest kada oko stakla postoji ram (nebitno dal je alu, ili drven, ili od univera, ili ...), ne mora, mada sigurno ne bi skodilo.
Verovatno kada bi pogledali neki od sigurnosnih standarda, ispostavilo bi se da je po njemu obavezno. Cim postoji staklo vece povrsine, koje se cesto upotrebljava, u cijoj blizini se barata tvrdim predmetima (tanjir ili recimo casa su ekstra tvrdi), gde mogu da dobace klinci... kaljeno staklo donosi veliku dozu sigurnosti, posto ne puca u velikim komadima, koji mogu da te iskasape, vec u sitnim parcicima, kao recimo bocna stakla od auta.

Ako stavljas staklo bez rama, to jest sarke vezujes direktno na stalklo, ono mora da bude kaljeno. Koliko sam ja skontao Pezzo je izneo tu varijantu, kao jednu od mogucnosti.
U ostalim slucajevima, to jest kada oko stakla postoji ram (nebitno dal je alu, ili drven, ili od univera, ili ...), ne mora, mada sigurno ne bi skodilo.
Verovatno kada bi pogledali neki od sigurnosnih standarda, ispostavilo bi se da je po njemu obavezno. Cim postoji staklo vece povrsine, koje se cesto upotrebljava, u cijoj blizini se barata tvrdim predmetima (tanjir ili recimo casa su ekstra tvrdi), gde mogu da dobace klinci... kaljeno staklo donosi veliku dozu sigurnosti, posto ne puca u velikim komadima, koji mogu da te iskasape, vec u sitnim parcicima, kao recimo bocna stakla od auta.
- OpasnicKim
- Precizni šegrt