Prvi put pravim fioke sa klizacima (uopste fioke) pa mi treba pomoc oko mera. tj. koliko spoljasnje dimenzije tela fioke treba da bude uze u odnosu na unutrasnje dimenzije okvira u koji ulazi. Ili koliko treba ostaviti prostor za klizace sa obe strane.
Konkretno unutrasnje dimenzije okvira u koji ulaze fioke su 36.5cm. Koliko treba da mi budu spoljasnje dimenzije tela fioke?
A da li moram i dubinu fioke da prilagodim duzini klizaca, ili je to adaptabilno. Tj. da ne mora celom duzinom fioke da ide klizac.
Planirana dubina tela fioke mi je: 52cm pune mere
Pozzz
Last edited by milanbetter on 08 Sep 2014 12:24, edited 1 time in total.
A da li moram i dubinu fioke da prilagodim duzini klizaca, ili je to adaptabilno. Tj. da ne mora celom duzinom fioke da ide klizac.
Pozzz
za tu dubinu fioke ti je dovoljan klizač od 50 cm, ne moraš prilagođavati, ali gledaj da ti dubina fioke bude za 1 cm kraća od dubine korpusa da maksimalno iskoristiš taj prostor. Da bi se fioka što više izvukla,a i zbog gro drugih stvari preporučujem teleskopske klizače, ovi sa točkićima su odavno prevaziđeni...
Pozzz
za tu dubinu fioke ti je dovoljan klizač od 50 cm, ne moraš prilagođavati, ali gledaj da ti dubina fioke bude za 1 cm kraća od dubine korpusa da maksimalno iskoristiš taj prostor. Da bi se fioka što više izvukla,a i zbog gro drugih stvari preporučujem teleskopske klizače, ovi sa točkićima su odavno prevaziđeni...
Hvala na odgovoru.
A da li i za teleskopske klizace vazi ista mera smanjenja dimenzija tela kao i sto mi je dikar rekao od 2.6cm za obicne klizace?