Na zalost, masinu prodaje totalno neprofesionalna firma Dinako, o kojoj je vec bilo reci... Masina naravno nije na lageru, vec se kupuje na nevidjeno...
http://www.alatnemasine.com/abrihter-sp-150.html
http://www.bernardo.at/index.php?id=61& ... on_id=3173
Ali masina mi deluje dosta solidno i mislim da konacno i mi ovde mozemo uzeti neke od tih boljih kineza koje prodaju Axminster i sl. za razuman novac.
Za 780 eura, svasta moze da se kupi polovno, ali ja recimo ne volim polovne stvari. Zatim, tehnika je dosta napredovala, pogotovo motori i ovi novi uredjaji se lepo steluju, precizno podesavaju, imaju dobro resen odvod prasine i sl., sto nekada nije bio slucaj.
Najzad, masina je modularna, ima "svega" 120 kg i relativno ju je lako (posto je iz delova) uneti i u manje prostore. Verovatno deo hobista kod nas radi u podrumu ili suterenu, (kao ja recimo) i nije mi lako uneti neku polovnu masinu, dok bih ovu uneo "na keca".
Kako vam se cini?
Bernardo-Maschinen GmbH SP15 Abrihter-najzad uredjaj sa razumnom cenom
Ja bih taj preskocio. Bernardo je jos jedna firma koja stavlja nalepnice na kung fu masine. Najveci problem je to sto je kupujes na nevidjeno, i apsolutno nisi siguran sta ces dobiti. Ko ti gaantuje da ploca nije upredena, sto ces tesko popraviti, a neces moci da vidis sve dok ne sastavis masinu. O kvalitetu lezajeva koji su postavljeni ne vredi ni razmisljati. Da mozes da je pogledas u prodavnici, prica bi bila nesto drugacija. Uz to, na sve ide i Dinakova nulta podrska kupcima masina, oni cesto ne mogu da nabave delove ni u garantnom roku, a kamoli nesto vise.
Kad kupis masinu kod Axministera dobijas odlicnu podrsku kupcima, prodavca koji na lageru ima nekoliko masina istog tipa, i probleme moze da esi i zamenom masine. Kod Dinaka si osudjen na ono sto su doneli spolja, a sledecu takvu masinu ce imati samo kada se neko drugi prevari da je plati unapred. Pri tome apsolutno ne postoji ni jedan dokaz da Bernardo uvozi masine u istom kvalitetnom azredu kao i Axeminister. Te kong fu masine mogu da izgledaju potpuno isto, a da jedna bude tri puta skuplja od druge kod proizvodjaca. Sve u skladu sa standardom kvaliteta koji naruci prodavac ovde u Evropi.
Alternativa su ti polovne masine koje dolaze sa zapada, i koje neko ima na stoku. Ako nista dugo barem mozes da ih pogledas. Koliko mi se cini na Kupujem Prodajem imas jednog takvog prodavca iz Sremske Mitrovice koji navodno na stku ima nekoliko komada sirine 200mm.
Druga cak i bolja alternativa za amaterske potrebe moze da bude kvalitetan prenosni diht i sanke za njega. Dobio bi sirinu obrade od barem 30 cm, lako prenosenje koje je tebi vazno, ali i masinu na kojoj ces jako rsiti svaki problem, ako ikada iskrsne. Kod nas imas Makitin, Metabov i De waltov diht, za koje ce delovi moci da se kupe bez ikakvog problema jos dugo vremena.
Kad kupis masinu kod Axministera dobijas odlicnu podrsku kupcima, prodavca koji na lageru ima nekoliko masina istog tipa, i probleme moze da esi i zamenom masine. Kod Dinaka si osudjen na ono sto su doneli spolja, a sledecu takvu masinu ce imati samo kada se neko drugi prevari da je plati unapred. Pri tome apsolutno ne postoji ni jedan dokaz da Bernardo uvozi masine u istom kvalitetnom azredu kao i Axeminister. Te kong fu masine mogu da izgledaju potpuno isto, a da jedna bude tri puta skuplja od druge kod proizvodjaca. Sve u skladu sa standardom kvaliteta koji naruci prodavac ovde u Evropi.
Alternativa su ti polovne masine koje dolaze sa zapada, i koje neko ima na stoku. Ako nista dugo barem mozes da ih pogledas. Koliko mi se cini na Kupujem Prodajem imas jednog takvog prodavca iz Sremske Mitrovice koji navodno na stku ima nekoliko komada sirine 200mm.
Druga cak i bolja alternativa za amaterske potrebe moze da bude kvalitetan prenosni diht i sanke za njega. Dobio bi sirinu obrade od barem 30 cm, lako prenosenje koje je tebi vazno, ali i masinu na kojoj ces jako rsiti svaki problem, ako ikada iskrsne. Kod nas imas Makitin, Metabov i De waltov diht, za koje ce delovi moci da se kupe bez ikakvog problema jos dugo vremena.
Ja licno Bernardo mogu da pogledam u Austriji. A za Dinako "podrsku" se slazem, tu nema diskusije, vec se pricalo o tome i to sam i napomenu na pocetku.
Polovne masine su preteske i preglomazne za mene. Jednostavno je tako.
A ovo, za diht da se koristi kao Abrihter? Zar noz kod Abrihtera ne treba da bude dole? Kako si konkretno mislio to da radi?
by the way, kod mene kupovina ne ide tako... najvise sto mogu dati je kapara. Prodavac onda mora da donese masinu kod mene, montira je, testiramo je i kada se uverim da je ispravna i da radi kako treba, platim glavnicu.
Ja poslujem jedino na taj nacin. Kome to ne odgovara, taj nije siguran u svoj proizvod i naravno da tu posla nema, niti treba da ga bude!

Polovne masine su preteske i preglomazne za mene. Jednostavno je tako.
A ovo, za diht da se koristi kao Abrihter? Zar noz kod Abrihtera ne treba da bude dole? Kako si konkretno mislio to da radi?
by the way, kod mene kupovina ne ide tako... najvise sto mogu dati je kapara. Prodavac onda mora da donese masinu kod mene, montira je, testiramo je i kada se uverim da je ispravna i da radi kako treba, platim glavnicu.
Ja poslujem jedino na taj nacin. Kome to ne odgovara, taj nije siguran u svoj proizvod i naravno da tu posla nema, niti treba da ga bude!

Last edited by miki_bgd on 25 Jun 2014 11:13, edited 1 time in total.
Pretrazi abrihtere na kupujem prodajem a grad je Sremska Mitrovica. Ima nekoliko modela koji nisu ni preteski ni preglomazni, sa sirinom obrade od 150 i 200mm. Jedinoi nemoj da gledas Rigid koji je takodje oglasen, posto je on takodje kung fu.
Ta prica sa kaparom ne pije vodu kod Dinaka. Oni zahtevaju uplatu 100% prilikom porudzbine ili da uzmes masinu sa lagera.
Diht mozes da koristis kao abrihter sa sankama na kojima stoji materijal koji obradjujes. Pogledaj na googlu planner sled. Gornja povrsina onoga sto obradjujes ce biti jednako ravna kao i donja povrsina sanki na kojoj se materijal nalazi. Slike sanki koje pravim ces moci da vidis sledece nedelje na sajtu. To je dobar nacin i kada imas uski abrihter, a hoces da obradis sasku vece sirine. Jedino ogranicenje je sto ne mozes da obradjujes ivice za spajanje, ali za to ima pametnijih nacina. Skoro sam uzeo diht, ali mi je prva proba bila sa improvizovanim sankama, a sada pravim ozbiljniju verziju sa kojom ce moci brze da se radi.
Ta prica sa kaparom ne pije vodu kod Dinaka. Oni zahtevaju uplatu 100% prilikom porudzbine ili da uzmes masinu sa lagera.
Diht mozes da koristis kao abrihter sa sankama na kojima stoji materijal koji obradjujes. Pogledaj na googlu planner sled. Gornja povrsina onoga sto obradjujes ce biti jednako ravna kao i donja povrsina sanki na kojoj se materijal nalazi. Slike sanki koje pravim ces moci da vidis sledece nedelje na sajtu. To je dobar nacin i kada imas uski abrihter, a hoces da obradis sasku vece sirine. Jedino ogranicenje je sto ne mozes da obradjujes ivice za spajanje, ali za to ima pametnijih nacina. Skoro sam uzeo diht, ali mi je prva proba bila sa improvizovanim sankama, a sada pravim ozbiljniju verziju sa kojom ce moci brze da se radi.
Mozes ti da razmisljas kako god hoces, medjutim niti su 500 evra neke velike pare, niti je nase trziste neko veliko pa da mozes mnogo da izvoljevas. Ja sam kupovao neke sitnice u "Dinako" i cini mi se da su jako susretljivi, a ni cene nisu prenabudzili. Kosta i njih taj uvoz, transport, carina, porezi... To nam je sto nam je, ne mozes ocekivati ni vrhunski servis za neke kineske masine kojih ima desetak komada u Srbiji.miki_bgd wrote:by the way, kod mene kupovina ne ide tako... najvise sto mogu dati je kapara. Prodavac onda mora da donese masinu kod mene, montira je, testiramo je i kada se uverim da je ispravna i da radi kako treba, platim glavnicu.
Sto se tice odabira masine, i sam si rekao da nemas prostora. Kad vec nemas prostora, onda treba poci od konkretnih stvari koje zelis da izradjujes, pa u skladu sa tim i prostorom, odabrati alate i masine. Ali sa jednim abrihterom ne mozes sve resiti, trebace ti sigurno jos puno alata, pa u skladu sa prostorom i potrebama...
Drugari, do sada sam kupio uredjaja, masina i alata za desetine hiljada eura. Drvenarija je nesto sto istrazujem tek, a u perspektivi je da se nesto radi, ako pronadjem trziste za to.
Uslovi poslovanja sa mnom su vrlo jasni. Ja ih definisem. Ako neko nece da pristane, to znaci da nema poverenja u svoj proizvod i ja sa takvim ljudima prestajem svaki dalji razgovor. To naravno ne vazi ako kupujem Sony, Bosch ili Mercedes, jer se tu zna sta se kupuje.
Za sve ostalo, prvo masina, pa pare! Tako sam radio ceo zivot i ne nameravam to da menjam, pogotovo ne danas kada je "ziva lova" redja od zlata!
A vi kupujte kako vam se zahteva, vas novac, vasa odluka. Niko vam ne brani!
I nisam rekao da nemam prostora, vec da ne mogu da unesem vecu masinu bez rusenja zida, a u ovoj fazi mi veca masina nije ni potrebna, gore predlozena bi bila dovoljna.
Uslovi poslovanja sa mnom su vrlo jasni. Ja ih definisem. Ako neko nece da pristane, to znaci da nema poverenja u svoj proizvod i ja sa takvim ljudima prestajem svaki dalji razgovor. To naravno ne vazi ako kupujem Sony, Bosch ili Mercedes, jer se tu zna sta se kupuje.
Za sve ostalo, prvo masina, pa pare! Tako sam radio ceo zivot i ne nameravam to da menjam, pogotovo ne danas kada je "ziva lova" redja od zlata!
A vi kupujte kako vam se zahteva, vas novac, vasa odluka. Niko vam ne brani!
I nisam rekao da nemam prostora, vec da ne mogu da unesem vecu masinu bez rusenja zida, a u ovoj fazi mi veca masina nije ni potrebna, gore predlozena bi bila dovoljna.
Last edited by miki_bgd on 25 Jun 2014 13:04, edited 1 time in total.