Koji kompresor od ova dva?
A-ha, super, prvo konkretno iskustvo. Hoces dakle da kazes da imas Villager? Siguran si da je bas taj model sa dva cilindra (u V rasporedu)? Posto vidim da ga Villager, paradoksalno, nema na sajtu, mada ga ima u katalogu.
http://issuu.com/agmsa/docs/villager_po ... 14_srb_web 77. strana, sifra 14949, pa pogledaj ako ti nije tesko. Mnogo mi je bitno iskustvo iz prve ruke. Hvala
http://issuu.com/agmsa/docs/villager_po ... 14_srb_web 77. strana, sifra 14949, pa pogledaj ako ti nije tesko. Mnogo mi je bitno iskustvo iz prve ruke. Hvala
Imam kompresor iste klase marke Matrix.
Na netu je za taj model pisalo da ima protok od 250l u minuti,
kada sam dosao kuci u prospektu je pisalo da ima protok od 240l.
Posto moj pistolj trazi oko 250l nisam bio zadovoljan,
rekao sam prodavcu za tu razliku, on je lakonski rekao da će raditi,
da je to mala razlika.
Zakljucio sam da je to minimalna granica za kombinaciju sa mojim
pistoljem za neki normalan rad.
Zadovoljan sam, al uvek moze bolje :forbryllad:
Na netu je za taj model pisalo da ima protok od 250l u minuti,
kada sam dosao kuci u prospektu je pisalo da ima protok od 240l.
Posto moj pistolj trazi oko 250l nisam bio zadovoljan,
rekao sam prodavcu za tu razliku, on je lakonski rekao da će raditi,
da je to mala razlika.
Zakljucio sam da je to minimalna granica za kombinaciju sa mojim
pistoljem za neki normalan rad.
Zadovoljan sam, al uvek moze bolje :forbryllad:
"Znam da nista ne znam" Sokrat
Pa to su pocetnicke greske, tj. nacin razmisljanja ljudi bez iskustva. Pre svega, jako tesko da ce on moci dobro da ugodi protok vazduha u prostoriji od 6 m2, a tu realno i nema dovoljno mesta za taj posao, potrebno je mesto i za susenje izlakiranih elemenata koje nije izlozeno promaji. Protok se tesko ugadja i po fabrikama pri ugradnji gotovih kabina.stolart wrote:Зар ти та разлика 60l и 100l толико не одговара ?
Pretpostavljam da je bolje uzeti bar odgovarajuci kompresor, pa lakirati ako treba i napolju kad vreme dozvoljava, nego u neodgovarajucem prostoru sa neodgovarajucim kompresorom. Moze i taj sa buretom od 50 lit. da posluzi, ali vazduh se trosi i na izduvavanje prasine. Ako je bure 200 lit, na 10-11 bara u njemu ima 2000 litara vazduha, a bure od 50 lit sa 8 bara ima 400 lit i tu za minut padne pritisak.
S'obzirom da mu nije za profesionalnu upotrebu, za manje komade i amaterske potrebe moze zadovoljiti cak i manji, sve je relativno. Ali ocigledno je da je u svakom slucaju potreban i odgovarajuci radni prostor.