ekscentricna brusilica
http://www.eponuda.com/ekscentar-brusil ... ena-285021
sa ovim neces da pogresis veruj mi svaki dan je u poliuretansku prasinu(po meni ona je najgora).menjamo se na njoj ko da je selska K.... :Dsamo mora da imas usisivac.Kod mene u radionici bosh vise nece da udje
sa ovim neces da pogresis veruj mi svaki dan je u poliuretansku prasinu(po meni ona je najgora).menjamo se na njoj ko da je selska K.... :Dsamo mora da imas usisivac.Kod mene u radionici bosh vise nece da udje
Ja не радим стално , као што сам рекао , па мислим да ми нешто од 500€ не треба да скупља прашину , а при томе немам 500€ .
јмам једног фарбара који ми за захтевније муштерије купце наноси завршни слој, он ми каже да је боље да набавим и јефтинију са диском 150 , него што имам и Макиту од 125 . јначе он има два Фестола .
Пошто ја то мало више притежем , размишљам да при куповини обратим пажњу на снагу снагу , да би мотор могао да издржи , јер су то прилично мали мотори око 300W .
јмам једног фарбара који ми за захтевније муштерије купце наноси завршни слој, он ми каже да је боље да набавим и јефтинију са диском 150 , него што имам и Макиту од 125 . јначе он има два Фестола .
Пошто ја то мало више притежем , размишљам да при куповини обратим пажњу на снагу снагу , да би мотор могао да издржи , јер су то прилично мали мотори око 300W .
To su mali motori, 180-200W, ali kad kupis neku jeftinu kinesku, onda su i cetkice mekane i brzo se potrose. A i sto Bole kaze, ne treba tu pritiskati. Ja tu roto-orbitalnu koristim samo za sirovi mdf pre nanosenja osnovnog, a lakove uvek brusim sa vibracionom kojoj jos nisam menjao cetkice, odradila je gomile poslova za 15 godina, ali je profesionalni kvalitet, bolja od Rupes-a.
Najbitnije je da prema potrebi posla koristis odgovarajucu i sa odgovarajucom gradacijom smirgle i onda posao ide i brze i kvalitetnije. Najvece greske prave pocetnici jer kupe veliki/robusan, jeftin i tezak alat koji jako cima i tesko ga je kontrolisati, pa se desavaju i ostecenja povrsine koja se obradjuje a ruka mu brzo utrne i do vrata, pa mu se smuci posao u startu. Cak i rucnim smirglanjem smirglom na tamponu se na primer masiv moze vrlo lako zagrebati popreko na venu i to se primeti tek posle bajcovanja ili lakiranja i takve greske se teze ispravljaju. Treba iskustva kao i u svakom poslu, jer kad znas koje su ti moguce greske, onda ih i ne pravis i u poslu nemas ni zastoja ni defekata.