ekscentricna brusilica

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

za farbanje moze da prodje ali za pneumatiku ne.

moze i za pneumatiku ali s njim neces vise moci farbati(ako farbas) jer ce vrlo brzo propisati ulje u instalaciju.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

ako cemo za profi upotrebu samo dobojac od 500l sve ovo je hobi
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

http://www.eponuda.com/ekscentar-brusil ... ena-285021
sa ovim neces da pogresis veruj mi svaki dan je u poliuretansku prasinu(po meni ona je najgora).menjamo se na njoj ko da je selska K.... :Dsamo mora da imas usisivac.Kod mene u radionici bosh vise nece da udje
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

nemoj se zamajavati sa brusilicama koje imaju kolektorske motore jer su kratkog veka vec sa ansihronim a to ima mirka nemozes ga unistiti !
[url=http://www.youtube.com/watch?v=FRUrbAkJOhI‎]www.youtube.com/watch?v=FRUrbAkJOhI‎[/url]
smirglaj nikad dosta
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ili Mirka ili pneumatika :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

sta je isplatljivije u upotrebi ja mislim mirka veoma mali potrosac a pneumatika veliki kompresor velika potrosnja ?
smirglaj nikad dosta
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

125 или 150 mm ?
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

125mm mirka je zako ali decko hoce da da 20000 za bosh koji ne vredi ako ne koristi stalno ovo mu je resenje,a ako hoce da radi onda mirka ceros i to mu je to.tolko od mene
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Ja не радим стално , као што сам рекао , па мислим да ми нешто од 500€ не треба да скупља прашину , а при томе немам 500€ .
јмам једног фарбара који ми за захтевније муштерије купце наноси завршни слој, он ми каже да је боље да набавим и јефтинију са диском 150 , него што имам и Макиту од 125 . јначе он има два Фестола .
Пошто ја то мало више притежем , размишљам да при куповини обратим пажњу на снагу снагу , да би мотор могао да издржи , јер су то прилично мали мотори око 300W .
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

uzmi mirku 650 ona nosi disk 150 mm i ako je mali motor radi na 22v pokusavao sam da ga zaustavim nemoguce je ! :prsgore:
smirglaj nikad dosta
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

To su mali motori, 180-200W, ali kad kupis neku jeftinu kinesku, onda su i cetkice mekane i brzo se potrose. A i sto Bole kaze, ne treba tu pritiskati. Ja tu roto-orbitalnu koristim samo za sirovi mdf pre nanosenja osnovnog, a lakove uvek brusim sa vibracionom kojoj jos nisam menjao cetkice, odradila je gomile poslova za 15 godina, ali je profesionalni kvalitet, bolja od Rupes-a.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Ја сам раније користио трачну и вибрациону , али када сам видео и пробао ексцентричну , одушевио сам се , а видео сам је овде на форуму .
Доста ми је смањила ручно брушење , не знам да ли бих могао без ње .
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Najbitnije je da prema potrebi posla koristis odgovarajucu i sa odgovarajucom gradacijom smirgle i onda posao ide i brze i kvalitetnije. Najvece greske prave pocetnici jer kupe veliki/robusan, jeftin i tezak alat koji jako cima i tesko ga je kontrolisati, pa se desavaju i ostecenja povrsine koja se obradjuje a ruka mu brzo utrne i do vrata, pa mu se smuci posao u startu. Cak i rucnim smirglanjem smirglom na tamponu se na primer masiv moze vrlo lako zagrebati popreko na venu i to se primeti tek posle bajcovanja ili lakiranja i takve greske se teze ispravljaju. Treba iskustva kao i u svakom poslu, jer kad znas koje su ti moguce greske, onda ih i ne pravis i u poslu nemas ni zastoja ni defekata.
Post Reply