ekscentricna brusilica
Канда претерујеш мајсторе. Ионе имају душу и треба да одморе.stolart wrote:Прво сам купио Скил 7440 , нешто се покварило , ја је пошаљем у сервис и купим Макиту 5031 . Па ми на њојоде ротор , ја је пошаљем у сервис (још за Нову годину) и купим Вомакс gp-es 450 . Е сад ми се и она покварила , неће да крене док мало не покренем ручно .
До кад више ?
Да мало :skoorpning:
Давно - кад није било трактора од неке болести поцркала скоро сва крупна стока у околини. Пође земљоделац у друго село да од човека ком су остале живе две краве тражи краве да пооре њиву.
Још на капији му овајобећа краве ал' онако домаћински га поведе у кућу. Седоше, домаћин извади дуванкесу, смота себи једну и пружи дуванкесу госту.
Овајодби јер не пуши.
"Не пушиш?? Онда не дам краве!" рече му домаћин.
"Ђто сад то?" зачуди се гост
Ја, кад орем протерам бразду тамо и 'вамо па станем да смотам једну и да запалим. Краве за то време одморе. А ви - што не пушите ви терате док не падну на колена. Е, зато не дам!
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Ð адим сам , није то никакав интезитет , јер све узбрусим са трачном , па онда са ексцентричном то мало дотерам , да нема рисева и трагова .
По некада је не узимам у руке по месец дана када радим иверицу . Углавном ми алат добро служи , али са њима је нешто друго .
Ђта би било да радим са њима сваки дан , д је то нека интезивнија производња ?
Ð азмишљам да купим неку пнеуматску , само не знам колико оне имају снаге ?
По некада је не узимам у руке по месец дана када радим иверицу . Углавном ми алат добро служи , али са њима је нешто друго .
Ђта би било да радим са њима сваки дан , д је то нека интезивнија производња ?
Da se priklucim temi da ne bude da sam na forumu samo kad mi nesto treba :)Sto se pneumatike tice odlicna je ali ti treba jak kompresor boca min 500l.moj od 200l nije mogo da gura pneumatiku,e sad imas mirku koja radi na 12 volti,a izgleda kao pneumatika.Kod mene radi svaki dan 7-8sati vec godinu dana i nista joj ne fali to ti pricam zato sto sam i ja menjao dosta alat i imao slicne probleme.Medjutim cena je sitnica 470E
.tolko od mene

lezajeve na slajfeicama moras da menjas najcesce od svih masina(i samo najkvalitetnije SKF,FAG,TIMKEN,NTN,SNR,KOYO......);)
pneumatska je najbolji izbor (sa usisavanjem ako je moguce) ali ona zdere vazduh tako da moras imati oozbiljan kompresor
pneumatska je najbolji izbor (sa usisavanjem ako je moguce) ali ona zdere vazduh tako da moras imati oozbiljan kompresor

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Moja mirka izgledao kao Pneumatika http://www.fabbrica.co.rs/prodajni-prog ... rka-ceros/
samo nema podmazivanje i ne KVARI SEEEE...

јмам компресор који дува 650 литара/мин на 12 атмосфера. Мотор 7,5Kw. Да ли ми се исплати да радим са пнеуматским алатом са оваквом потрошњом струје а и компресор тражи неко одржавање?stolart wrote:По некада је не узимам у руке по месец дана када радим иверицу
Некад давно сам у једнојпродавници - представништву у Београду видео гомилу електричних машина које су имале асинхроне моторе велике снаге а малих димензија јер су радиле на 300Hz.
Све би било лепо и ја бих тада (било је то пре око 40 год :groota:) и купио те машине да није био један проблем: Фреквентни претварачи тада нису били као сада него мотор-генератор па прескупо и превелико.
Не знам да ли сада то неко још прави у свету? Ово што сам видео је било пореклом из Ђведске.
Такве машине би у данашње време биле право решење.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Nije mi bas jasno da to nekome crkava. Ja imam takodje makitu, model Bo5012, skoro isti kao i Bo5031 i dosta sam je koristio i jos je kao nova posle 10 godina. Bas sam je ovde i preporucivao jer sam prezadovoljan sa njom. Za vreme rada cesto izduvam prasinu iz nje, kako odozdo tako i iz motora, kao sto kaze Sasa, u pravu je ! I alat i masinice kojima vlaga moze da naskodi, treba cuvati u suvim prostorijama.
Ajd glupo pitanje, da ne pritiskas previse tu slajfericu? To je najcesca greska koju ljudi prave.
Slajferica treba da samo lezi sopstvenom tezinom, a ti je samo vodis unaokolo, bez ikakvog pritiska.
Kad prestane da skida, menjaj smirglu, iako te prirodno vuce da malo pritisnes "samo jos ovo malo da se odradi... izdrzace".
Slajferica treba da samo lezi sopstvenom tezinom, a ti je samo vodis unaokolo, bez ikakvog pritiska.
Kad prestane da skida, menjaj smirglu, iako te prirodno vuce da malo pritisnes "samo jos ovo malo da se odradi... izdrzace".