pocetnicki problem
napravio sam korpus i vrata na klap sarke unutar korpusa
za prvi put prilicno sam zadovoljan kakp se sve ukopilo ali imam problem sto mi vrata na kontra strani od sarki previse upadnu u korpus
jel ima neka fora sa sarkama da ih podesim tj ogranicim dokle da se zatvaraju iili se to radi pomocu nekih npr silikonskih stopica ili neki klin ili neka treca tehnika?
iz nekog razloga slike su naopacke (treba ih gledati tj rotirati za 180`)
a jos jedo pitanje
da li postoje neke modernije sarke za vrata koja bi se otvarala na dole(ova vrata gore na slikama se otvaraju na stranu a ja bih da mi se centralna vrata otvaraju na dole)
Singer...ove slike su okrenute naopako tako da nije lako shvatiti na šta misli Gor4n.
Mislim da se to zove "bar šarka" ili tako nekako. Znaš onaj deo za piće kod starijih regala koje imaju ove klap šarke i plus onu dodatnu kliznu šipku sa jedne ili obe strane koje omogućavaju vratima da se otvore na dole samo do određenog ugla...nemam sliku...
to je u stvari šarka za ova vrata pored televizora ispod staklenog dela na slici http://polovninamestaj.rs/wp-content/up ... 239630.jpg
pozz
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Може то да се изведе са скоро свим шаркама , само је потребно уградити маказе које ограничавају отварање врата ( да се буквално не одвале сама од себе) .
Као што је могуће отварати крило = фронт на горе , само што ти је потребан гасни амортизер , рецимо , да држи врата отворена .
Sto bi rekli, tvoja stvar je gde drzis klavir, pa ako hoces okaci ga na zid, ali ne vidim bas neki smisao da se ta vrata tako otvaraju.
1. Sanse da ih prvom prilikom polomis tako sto ces da se oslonis ili stanes na njih su ogromne.
2. Kad ih otvoris, mozes da pridjes samo sa strane
3. Da bi ih otvorio, prostor ispred njih mora da bude prazan u dosta velikoj povrsini (kolika su vrata, pa plus da ti negde stanes).