Promena Limitatora ili Osiguraca
Promena Limitatora ili Osiguraca
Hteo sam da vas pitam cisto informativno,kako ide promena tih limitatora ja imam sada postojece od 16A a hteo bih da stavim jace tj moram da ih stavim od 25A.Sta treba da odem u El Distribuciju i da napravim zahtev za to,dal se ta promena toga placa i dali ve mi to povecati racun za struju drasticno tj hoce li biti skuplji KW/h ili ne.kako to ide uopste??:forbryllad::forbryllad:
Кад ти буду рекли колико треба да платиш чешаћеш се по глави.
Кад се пријављује нови потрошач он се изјашњава колико ће му бити максимално једновремено укључених потрошача ( у KW) За сваки киловат плаћа се по тарифи па већина пријављује најмању снагу да би прикључење било јефтиније.
Сад ће ти тражити да доплатиш разлику - а колико, најбоље је да позовеш телефоном или да одеш на шалтер и добијеш праву информацију
Кад се пријављује нови потрошач он се изјашњава колико ће му бити максимално једновремено укључених потрошача ( у KW) За сваки киловат плаћа се по тарифи па већина пријављује најмању снагу да би прикључење било јефтиније.
Сад ће ти тражити да доплатиш разлику - а колико, најбоље је да позовеш телефоном или да одеш на шалтер и добијеш праву информацију
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Jel to zbog onog banzeka za kojeg si tražio pokretač zvijezda trokut? Koliko se sjećam ima snagu 7,5 kW (da sad ne tražim temu). Ti sa 16 A možeš povući iz mreže 11 kW što znači da ti ostaje još 3,5 za ostale potrošače po kući. To je teoretski.
Ako ti limitatori ne isključuju kad ga uključiš onda ih nemoj mjenjati. Ili brem nemoj još. Pričekaj dok prođe neko vrijeme korištenja, pa ako ti često izbacuju onda razmišljaj o zamjeni ili još bolje o tome što drugo možeš držati isključeno dok ti je banzek u pogonu. Limitatori naime i služe tome da peglaju potrošnju.
Kod nas 1 kW snage košta oko 220 - 230 E + PDV. Tebi bi ovo bili povećanje od 9A po fazi što je cca 6,2 kW ukupno.
6,2*230 = 1426 E pa još plus PDV.
Zato ti je Feniks rekao da ćeš se češati.
Ako ti limitatori ne isključuju kad ga uključiš onda ih nemoj mjenjati. Ili brem nemoj još. Pričekaj dok prođe neko vrijeme korištenja, pa ako ti često izbacuju onda razmišljaj o zamjeni ili još bolje o tome što drugo možeš držati isključeno dok ti je banzek u pogonu. Limitatori naime i služe tome da peglaju potrošnju.
Kod nas 1 kW snage košta oko 220 - 230 E + PDV. Tebi bi ovo bili povećanje od 9A po fazi što je cca 6,2 kW ukupno.
6,2*230 = 1426 E pa još plus PDV.
Zato ti je Feniks rekao da ćeš se češati.
Ako izbacuje uglavnom onda pogledaj kao što napisah što drugo možeš imati isključeno.
Ako se baš ničeg drugog ne možeš odreći za vrijeme dok ti je banzek u pogonu, onda ipak moraš dizati snagu. E sad i tu postoje varijante. Možda ti je samo jedna faza opterećena više pa ti zapravo zbog nje izbaci. To znači da bi mogao dokupiti snagu samo u toj fazi. To ti je pak 3 puta manje snage pa onda i novaca. Limitator ne mora nužno biti tropolni. Mogu biti i tri jednopolna što omogućava naštimavanje približnije tvojim potrebama, a da ti bude jeftinije.
Obično elektre imaju neke predefinirane snage po fazama.
Ako se baš ničeg drugog ne možeš odreći za vrijeme dok ti je banzek u pogonu, onda ipak moraš dizati snagu. E sad i tu postoje varijante. Možda ti je samo jedna faza opterećena više pa ti zapravo zbog nje izbaci. To znači da bi mogao dokupiti snagu samo u toj fazi. To ti je pak 3 puta manje snage pa onda i novaca. Limitator ne mora nužno biti tropolni. Mogu biti i tri jednopolna što omogućava naštimavanje približnije tvojim potrebama, a da ti bude jeftinije.
Obično elektre imaju neke predefinirane snage po fazama.
ako imas automatske osigurace-promeni ih sa tromima (ne secam se da li su oznaka B ili D) sporije ce iskakati, a ako imas klasicne topive -pojacaj jos licni u osiguracima)
ja sam svoje (ispred sata) osigurace promenio sa 20A na 25A (nabavio sam kljuc ):ongel:
ja sam svoje (ispred sata) osigurace promenio sa 20A na 25A (nabavio sam kljuc ):ongel:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- maricaiivica
- Moderator
ja sam ostao bez plombe :happy:
meni je jedan osigurac stalno ispadao,zvao sam el.vojvodinu da ga zamene.
rekli su mi da ga kupim i da ce odraditi.
izasla ekipa ,promenili taj jedan sto je stalno ispadao a plombu vise nisu stavljali :skratta:
ja imam pokrice (na papiru) da su oni izvrsili zamenu a zasto nisu ponovo plombirali-to nije moj problem.
tako da sam ja promenio sa 20 na 25A i sada :oskyldig::ongel:
meni je jedan osigurac stalno ispadao,zvao sam el.vojvodinu da ga zamene.
rekli su mi da ga kupim i da ce odraditi.
izasla ekipa ,promenili taj jedan sto je stalno ispadao a plombu vise nisu stavljali :skratta:
ja imam pokrice (na papiru) da su oni izvrsili zamenu a zasto nisu ponovo plombirali-to nije moj problem.
tako da sam ja promenio sa 20 na 25A i sada :oskyldig::ongel:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!