Festool usisivač
Mbole , sada ti je situacija slijedeća , prilikom kupnje materijala/alata / robe iz članica EU dobijaš fakturu Netto , bez obračunatog poreza ali samo kupnjom na firmu, na kraju taj porez plaćaš u matičnoj državi . Ako kupuješ kao privatna osoba , onda porez plaćaš tamo gdje kupuješ , roba sa prostora Eu dolazi bez ikakvih drugih nameta ( carine , ekstra poreza ,.... jedino automobili su podložni plaćanju homologacije )
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Naravno da ću popraviti tamo gdje mi je u tom trenutku naj pogodnije. Ja sam napisao da je alat u Njemačkoj jeftiniji u prosjeku 30% a ne kako ti pišeš u najjeftinijem on -line shopu. Cijene na festoolovoj stranici. Malo bolje čitaj što sam napisao i nemoj tumačiti onako kako tebi paše.tomislavm wrote:budem provjerio sa gazdom alaga da nismo kakva rodbina u 10 koljenu možda, prijatelji sigurno nismo, poznam ga čisto kao kupac (i to ne preveliki), a više festoola sam kupio na sajmu i na njuskalu nego u alagu, tamo se da naći punooooo jeftinije nego na ebay-u...npr. NOVI hoblić za 110EUR, NOVI kapex za 600EUR, nova T15+3 za 130EUR itd...sve u original systainerima....samo treba dočekati priliku i biti brz...ST STOLAR wrote:Ti tako zvani kolega očito imaš rodbinskih ili prijataljskih veza s vlasnikom alaga čim ih tako uzdižeš.Kod njih sam do sada pustio na tisuće eura ali više neću jer mogu do festoola jeftinije ,naravno u Njemačkoj. Tržištu se treba prilagoditi ili propasti a uskoro ćeš vidjeti kako će cijene u alagu padati jer će naravno večina nas kupovati gdje je i jeftinije. A malo se bolje informiraj pa ćeš doći do saznanja da se za tržište Amerike alati koriste na 110 v da ti tvoji komentari ne budu za K...C
oko voltaže se neću raspravljati, ako misliš da znaš više o tome od mene nek ti bude, očito sam zabadava preko debele veze završio FER....
i dalje sam siguran da kad ti crkne nešto da ćeš se javiti u alago ili koju god firmu koja bude uvoznik i koja će moći popraviti alat u relativno kratkom roku...sasvim je logično da alat kod nas ne može koštati isto kao u najjeftinijem njemačkom on-line shopu....isto tako u njemačkoj ne može koštati kao u usa....opet svugdje ima zastupnika i svugdje se prodaje, pitanje je zašto.
da je po tvome postojao bi u svijetu samo jedan i to "najjeftiniji" dućan za sve.
Niti jedan komad alata nisam kupio direktno od alaga, kupujem od firme koja uzima od njih a meni daje standardno rabat od 18% na alagove cijene i zato sam napisao da im je akcija od 20% na 3-4 artikla za k...c kao i ostale fore. I naravno da kod nas ne može koštati kao u normalnim državama jer kod nas trgovci ako nisu stavili maržu od min. 80-100% nisu imali računa niti firmu otvarati...
Otišli smo ionako daleko od teme pa neka tu rasprava završi...svaki ima svoje novce i neka ih troši kako hoće, bilo bi samo u redu da ne pljuješ po drugima tek onako usput bez pravog razloga.ST STOLAR wrote:Naravno da ću popraviti tamo gdje mi je u tom trenutku naj pogodnije. Ja sam napisao da je alat u Njemačkoj jeftiniji u prosjeku 30% a ne kako ti pišeš u najjeftinijem on -line shopu. Cijene na festoolovoj stranici. Malo bolje čitaj što sam napisao i nemoj tumačiti onako kako tebi paše.
Niti jedan komad alata nisam kupio direktno od alaga, kupujem od firme koja uzima od njih a meni daje standardno rabat od 18% na alagove cijene i zato sam napisao da im je akcija od 20% na 3-4 artikla za k...c kao i ostale fore. I naravno da kod nas ne može koštati kao u normalnim državama jer kod nas trgovci ako nisu stavili maržu od min. 80-100% nisu imali računa niti firmu otvarati...
Poz,
Na istoj dvojbi sam i ja stao.
Konkretno ima Einhell usisavac od 800W, spremnik 25 ili 30 L, usis 68 l/sec, 200 mbar i 1150 W, 30 ili 35 L, usis 75 l/sec, 220 mbar. Cijena jednog i drugog je 130€ i 155€. Postoji kombinacija herkules ali on iz 1400 W ima lošije karakteristike nekih 55 l/sec i 180 mbar.
Niti jedan nema regulaciju snage i imaju svi utičnicu.
Kad se već lagano protežemo financijski dolazimo do Karchera 3300, 5200 i 5500 koji nemaju dodatnu utičnicu i cijene su od 160-220€.
I ima tu spomenuti Festool koji je u odnosu na ove značajno bolji.
Pravo pitanje do kuda ići s kupovinom. Radim 5-6 puta mjesečno s drvetom, a u kući/stanu uvijek ima nešto rušiti/žbukati/gletati pa treba skupiti i tu prašinu. Već sam sahranio dva klasična usisavača.
Na istoj dvojbi sam i ja stao.
Konkretno ima Einhell usisavac od 800W, spremnik 25 ili 30 L, usis 68 l/sec, 200 mbar i 1150 W, 30 ili 35 L, usis 75 l/sec, 220 mbar. Cijena jednog i drugog je 130€ i 155€. Postoji kombinacija herkules ali on iz 1400 W ima lošije karakteristike nekih 55 l/sec i 180 mbar.
Niti jedan nema regulaciju snage i imaju svi utičnicu.
Kad se već lagano protežemo financijski dolazimo do Karchera 3300, 5200 i 5500 koji nemaju dodatnu utičnicu i cijene su od 160-220€.
I ima tu spomenuti Festool koji je u odnosu na ove značajno bolji.
Pravo pitanje do kuda ići s kupovinom. Radim 5-6 puta mjesečno s drvetom, a u kući/stanu uvijek ima nešto rušiti/žbukati/gletati pa treba skupiti i tu prašinu. Već sam sahranio dva klasična usisavača.
Platnena vrećica zadrži više sitne prašine , a ciklon je bolji za grubu piljevinu , barem meni 

danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
Vezano za fest ctl 26 a vjerojatno vrijedi i za ostale modele (informacija distributera)
Dva su osnovna modela CTL 26 E i CTL 26 AC s time da ovaj prvi ide sa dodatnom utičnicom (model SD i SD E/A)
CTL 26 E i sve podverzije mogu koristiti trajne platnene vreće koje se prazne i ponovo koriste (oznaka 496120) dok to za model CTL 26 AC nije slučaj
CTL 26 AC može koristiti najlonske vrećice (oznaka 496216)
Dva su osnovna modela CTL 26 E i CTL 26 AC s time da ovaj prvi ide sa dodatnom utičnicom (model SD i SD E/A)
CTL 26 E i sve podverzije mogu koristiti trajne platnene vreće koje se prazne i ponovo koriste (oznaka 496120) dok to za model CTL 26 AC nije slučaj
CTL 26 AC može koristiti najlonske vrećice (oznaka 496216)
Kod mene je obrnuto. Vozim Corsu iz 89, ali zato glodam, rezem, usisavam i ubadam festommbole wrote:Za tu kolicinu posla od 5-6 puta mesecno i povremene uradi sam poslove, Enheli ce raditi (imam dva).
Naravno pitanje je i tvojih finansijskih mogucnosti/zelja.
Od tacke A do tacke B, mozes da se bez problema prevezes ficom, ali je lepse voziti se u nekom Bentliju

Razlika postoji, e sad kolika je...
Ne ocekuj razliku kao sto je recimo izmedju Womaxa i Boscha, manja je sigurno.
Ali kao i kod svega ostalog, kako ides u vis, razlike u kvalitetu postaju sve manje, a razlika u ceni sve veca. Samo je pitanje da li tebi ta razlika nesto znaci.
Razlika od recimo fiat punta do nekog ford mondea je priblizno odgovarajuca ceni (reda dva puta), ali razlika od mondea do nekog ferarija je 10-tak puta u parama, a nit ide 10 puta brze, nit imas 10 puta vise prostora...
Ne ocekuj razliku kao sto je recimo izmedju Womaxa i Boscha, manja je sigurno.
Ali kao i kod svega ostalog, kako ides u vis, razlike u kvalitetu postaju sve manje, a razlika u ceni sve veca. Samo je pitanje da li tebi ta razlika nesto znaci.
Razlika od recimo fiat punta do nekog ford mondea je priblizno odgovarajuca ceni (reda dva puta), ali razlika od mondea do nekog ferarija je 10-tak puta u parama, a nit ide 10 puta brze, nit imas 10 puta vise prostora...
Halo ljudi, jel tko kupovao kod ovog gerschwitza? Nekako se bojim preko neta iz inozemstva narucit ista malo skuplje... opcenito da pitam, kad sam vec kod toga, jeste ikad kupili neki stroj online u inozemstvu i kakva su iskustva?djuro2 wrote:Ovaj e-bay ducan kojeg sam naveo im 22€ dostavu. Kupio sam list pile za cirkular ispalo me sa dostavom 49 € a u RH bi bilo 79€ tako da dosta povoljnije. Ima jos jedan ducan al on ima dostavu 33€ http://www.gerschwitz.net/Damir 66 wrote:Dobro, malo sam se s...o u usporedbi usisavačaa što se tiče cijena na ebay-u :tummenupp:.Samo me zanimaju cijene sa dostavom.
Usput oprostite na offtopicu, ali vezano je uz dio rasprave na temi pa....
Last edited by Montezuma on 22 Nov 2014 20:05, edited 1 time in total.
Nisu vazne samo sve te karakteristike tipa jacina motora, protok itd.
Jako je vezno kako dihtuju sve te stvari.
Moja mama, iskusna domacica, ima Stihl se60.
Ja sam za radionicu uzeo nekog profiair kineza.
Razlika u ceni je x2 tipa 8000 profiair i 16000 stihl ali taj stihl nekako bolje vuce uz iste ili slicne karakteristike motora.
Bolja creva, bolje dihtuju svi delovi i to je to...
Kao kad bih poredio moj kineski cirkular i metabov najmanji stoni bansek.
Cirkularcic se klima na sve strane a na banseku skoro da mogu da stojim na plotni i de se nezabrinem za nju...
Jako je vezno kako dihtuju sve te stvari.
Moja mama, iskusna domacica, ima Stihl se60.
Ja sam za radionicu uzeo nekog profiair kineza.
Razlika u ceni je x2 tipa 8000 profiair i 16000 stihl ali taj stihl nekako bolje vuce uz iste ili slicne karakteristike motora.
Bolja creva, bolje dihtuju svi delovi i to je to...
Kao kad bih poredio moj kineski cirkular i metabov najmanji stoni bansek.
Cirkularcic se klima na sve strane a na banseku skoro da mogu da stojim na plotni i de se nezabrinem za nju...