Kako spojiti dve duple iverice da se spoj ne vidi?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
milanbetter
Majstor početnik

Kako spojiti dve duple iverice da se spoj ne vidi?

Post by milanbetter »

:prsgore:

Pozzz svima,

Narucio sam ivericu po meri za mini komodu. Bočne strane i gornja i donja strana su duplirane iverice i zajedno ABS kantovane.
Sada to trebam da spojim.

Gornja strana ide preko bocnih, a ono sto me muci jeste kako to da spojim a da se spoj ne vidi.
Hvala unapred na pomoci i savetima.

Milan

Image
Last edited by milanbetter on 28 Nov 2013 13:50, edited 1 time in total.
milanbetter
Majstor početnik

Post by milanbetter »

U medjuvremenu sam dosta guglao i nasao interesanta uputstva, od kojih najveci broj vodi ka kekserici.
Tako da planiram pomocu nje da uradim.

Koga zanima, odlican video je na
http://www.youtube.com/watch?v=TEhZnFquAV8

Milan
Last edited by milanbetter on 28 Nov 2013 14:35, edited 1 time in total.
mali perica
Precizni šegrt

Post by mali perica »

....mislim da je najbolje keks i ljepilo...

ili ekscentri!?!
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

ako nemaš namjere to više rastavljati onda keks i ljepilo ili drveni tipli i ljepilo ( ako nemaš keksericu ) , a ako ima potrebe da bude demontažno onda spoj sa ekscentrima , naravno iznutra na stranici će se vidjeti glava excentra .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
milanbetter
Majstor početnik

Post by milanbetter »

Hvala prijatelji na savetima.

Posto nisam imao keksericu, rupe za tiple od 8mm su mi izbusili u fabrici gde su mi rezali ivericu po meri.
Izbusili su kompjuterski, ukupno 96 rupa na njihov predlog. To me je iznelo 960 dinara (oko 9e).

Ono sto me je iznenadilo jeste da kada sam sastavio ceo okvir, iako kompjuterski busene rupe, levi i desni zid nisu stajali 100 % identicno napred. Levi zid je u liniji sa gornjom/donjom tablom 100%, dok je desni uvucen za oko 1-1.5mm u odnosu na gornju/donju tablu.

To nista posebno ne smeta, ali sam ocekivao kada robot radi da ce to da bude perfektno.

Ono sto zelim da vas pitam, jeste sledece: Da sam ja ovo spajanje radio sam pomocu kekseva i kekserica, da li bi mogao da uklopim 100% zidove?

Jasno mi je da sa tiplima nema finog podesavanja, vec je tako kako je izbuseno. Da li keksevi dozvoljavaju ta fina uklapanja ili je isti slucaj kao i kod tipla?

Veliko hvala na odvojenom vremenu za odgovore. :)
Milan
Last edited by milanbetter on 29 Nov 2013 17:31, edited 1 time in total.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

sve zavisi koliko si spretan vican sa keksericom i kako je nastelujes a mala pomeranja reda 0,3 mm moze da nastelujes kuckanjem u stranicu ! Nemoj da te cudi sto ti se ne poklapaju stranice jer radnik opsluzuje masinu a to sam ti rekao sve zavisi od coveka koliko je spretan pri stelovanju masine. :) :) :)
smirglaj nikad dosta
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

a da li si plocu (stranicu) okrenuo kako treba? da je nisi zarotirao za 180?

koliko si precizan toliko ces precizno i uraditi tj keksarica je tu najmanje kriva vise zavisi od majstora :D
drvengrad
Precizni šegrt

Post by drvengrad »

Kekserica je majka :buga:
viewtopic.php?id=1231
OpasnicKim
Precizni šegrt

Post by OpasnicKim »

milanbetter wrote:Ono sto me je iznenadilo jeste da kada sam sastavio ceo okvir, iako kompjuterski busene rupe, levi i desni zid nisu stajali 100 % identicno napred. Levi zid je u liniji sa gornjom/donjom tablom 100%, dok je desni uvucen za oko 1-1.5mm u odnosu na gornju/donju tablu.

To nista posebno ne smeta, ali sam ocekivao kada robot radi da ce to da bude perfektno.

Ono sto zelim da vas pitam, jeste sledece: Da sam ja ovo spajanje radio sam pomocu kekseva i kekserica, da li bi mogao da uklopim 100% zidove?
Milan
Mozda su izvukli za kant, obicno se ako se radi ABS namerno se izvuce 2mm, odnosno strana koja naleze je kraca... a mozda su se i zeznuli u proracunu a posto kazes da je to 1mm do 1,5mm onda je pre da su ze zeznuli u rezanju... a samim tim i u busenju :pucko:
Kada nesto tiplujem, uvek poravnam prednje strane pa ih onda obelezim... sa koje strane i mesta gde busim i onda busim...a ako i ima odstupanja a obicno ih ima, ona odu na zadnju stranu i to se i ne vidi :oskyldig:
Najverovatnije su oni uradili kontra, zadnju stranu su ravnjali...:prsdole:
Sto se tice kekserice, sa njom sam svega par puta radio a ono sto sam shvatio je da je sa njom mnogo lakse nastelovati...jednu stranu probusis na crti a drugu prosiris na obe strane, zatutkalis i ubacis keksice stegnes pa ako treba onda ga lako doteras da bude 100% :)

pozdrav
Last edited by OpasnicKim on 30 Nov 2013 11:11, edited 1 time in total.
OpasnicKim
Precizni šegrt

Post by OpasnicKim »

Ima jos jedna stvar, a to je "profesinalna deformacija"
Ne verujem ja da je to toliko strasno odstupanje...cak mislim da niko drugi to nece ni primetiti, zato opusti se i uzivaj ;)
milanbetter
Majstor početnik

Post by milanbetter »

Hvala prijatelji!
Puno ste mi pomogli

Tacno je ono narodno da su fudbaleri i stolari najbolji ljudi. :cool:
A tek stolari koji vole fudbal !!!!:ongel::ongel::ongel::ongel:

Pozzz
Last edited by milanbetter on 30 Nov 2013 13:34, edited 1 time in total.
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

I ugaoni PVC vezač http://www.stilles.rs/products/view/ugaonici-pvc bi ti završio posao isto tako dobro, jeftin je i brža je montaža, jedino što bi se malo video sa unutrašnje strane, ali ako ti idu napred vrata onda nema problema
parketar
Majstor

Post by parketar »

Imam jedno pitanje oko ovih pvc vezaca.Koliko dobro drze spoj?Mogu li oni sami da stoje i da dobro drze bez dodatnih tiplova ili keksa?Video sam da sa njima rade neke elemente od univera ali mi nekako to deluje slabo i nepouzdano u odnosu na tiplove,kekseve ili konfirmat vijke...opet mnogo je brze i jednostavnije raditi sa njima nego ostalim navedenim.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

ovi kutni plastični spojevi se uglavnom koriste kad se radi ormar "od zida-do zida" jer je s njima najjednostavnije spojiti elemente , a tu nema neke potrebe za pretjeranom čvrstoćom .
Naravno da takav spoj ne može zamijeniti čvrstoću spoja steznika i excentra , konfirmata , ....
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
parketar
Majstor

Post by parketar »

Pitam zato sto sam video da time rade elemente za kupatila ,visoke ormarice i elemente ispod lavaboa.Deluje mi kao da ce se raspasti prilikom prvog jaceg pomeranja.
Post Reply