Kolko sam ja razumeo temu, covek pita za bajc "beljeni hrast", a ne za izbeljivanje drveta. Izbeljivanje se radi agresivnim hemikalijama u svrhu izvlacenja fleka iz drveta, ali ne menja boju.
Ima slicnih dezena, na primer boja "slonova kost" (avorio) sa vidljivim venama drveta. To se radi vrlo jednostavno, podloga bezbojna a u zavrsni akrilni se umesa 10-15 gr/lit i ne nabacuje se vise od dva prelaza. To je najbrze, a ima i vodenih lakova. To izgleda ovako: http://www.renneritalia.com/assets/colours/RT1144.png mada moze i cisto belo.
Izbjeljivanje hrasta
nemam ja nista protiv hemije a ponajmanje straha(nisam bezao sa casova(lazem jesam-kad su svi onda sam i ja)).:happy:
hemija za izbeljivanje drveta nije ovde tema ,prosto jer nisu svi "hemicari" ali se zato neko pobrinuo da taj efekat stvori bajcem...
a vi ostali hemijski "mućkatori" se samo zajebavajte dok vam brkovi ne izgore jednog dana :smejanje::smejanje::smejanje:
hemija za izbeljivanje drveta nije ovde tema ,prosto jer nisu svi "hemicari" ali se zato neko pobrinuo da taj efekat stvori bajcem...
a vi ostali hemijski "mućkatori" se samo zajebavajte dok vam brkovi ne izgore jednog dana :smejanje::smejanje::smejanje:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ниси ти пробао да купиш хлороформ у апотеци!saša wrote:Mbole, shvatam ovo oko eksploziva u potpunosti. Uostalom i onaj "stručnjak" Brejvik u Norveškoj je pobio one studente na ostrvu bombom koju je napravio od veštačkog djubriva. Ali zamisli da mi u apoteci neće prodati 200 gr čistog KNO3 koji mi takođe treba za akvaristiku a isto to djubrivo mogu da kupim u poljoprivrednoj apoteci po ceni od oko 20 eur za 50 kg. Mi smo zemlja parodoksa...
Некад давно га било у две апотеке у Београду. Кад хоћеш да га купиш апотекар те пита за шта ти треба па те десетак минута посматра да оцени да ли ти треба за то што тврдиш или да намочиш марамицу и чекаш у мрачнојулици или парку.
Кад процени да си рекао истину онда: Лична карта па потписивање изјава да нећеш да га злоупотебиш, да знаш колико је то опасна хемија и тако пет-шест изјава.
А све то јер нема бољег лепка за плексиглас од њега. :buga:
А нема га у пољопривреднојапотеци. :ironisk:
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
pretpostavio sam, cak se razmilsjam i o hoblovanju posto mi je potpuno poremecen koncept enterijera, prepustanje riziku sam skupo platio. Parket odnosno seljacki pod kako ga zovu, ima oborene ivice pa me zanima da li je moguce da se ne ide na klasicno hoblovanje nego poliranje kako bi se koliko toliko sacuvao originalni oblik?
nemoj hoblovati nego trazi masinu sa cetkom neka samo jos vise naglasi pore odnosno godove i uzmi vodenu patinu premazi blago presmirglaj i posle toga lakiraj bice dobro .Kad budes smirglao patinu vodi racuna da neskidas je mnogo odnosno kakav efekat hoces da bude.pono uspeha u radu, pozdrav.
smirglaj nikad dosta
Pošto vidim da se mnogo pita oko "izbeljivanja" hrasta, moram i ja još jednom da pitam:
ima li neko ko to može da mi lepo uradi, a da je već pre to radio (pa možda i da ima uzorak).
Naime, @zvecanac radi krevet i klub sto, ali ne i farbanje - pošto čovek nije siguran u tu tehniku.
Znači, radi li to neko od Vas uslužno?
Osim toga - mislim da je HEMIJA mnogo lepša od BAJC varijante
ima li neko ko to može da mi lepo uradi, a da je već pre to radio (pa možda i da ima uzorak).
Naime, @zvecanac radi krevet i klub sto, ali ne i farbanje - pošto čovek nije siguran u tu tehniku.
Osim toga - mislim da je HEMIJA mnogo lepša od BAJC varijante