Krila od univera , stakla , folije i Al profila ???

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Krila od univera , stakla , folije i Al profila ???

Post by LepoJeBitiFin »

Cuo sam kako se mogu praviti lepi kuhinjski frontovi kombinujuci inericu ( 16mm ) , staklo ( 3mm ) auto foliju i Al profile ???

Navodno , na staklo se prvo zalepi auto folija pa se to zatim postavi preko bele iverice i stegne i pricvrsti odgovarajucim AL profilima .

Ako neko nesto zna o tome molio bih ga da me uputi malo detaljnije ili da mi posalje adresu gde bih na netu , to mogao da pogledam .

Hvala i pozZz . . .
Last edited by LepoJeBitiFin on 23 Aug 2013 18:47, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Kao prvo, upisi u profilu lokaciju stanovanja.

Jednostavnije je i lakse da koristis samo staklo i foliju.
Koristi se pvc distancer koji je debljine 6 ili 16mm u zavisnosti da li koristis alu profil za 10 ili 18mm ivericu.
Ili koristis ramove za staklo
http://www.europrofil.rs/index.php?page ... ang=srpski
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A sto ne bi mogao samo univer i folija? Naravno neki bez teksture, gladak.
Opsije se lajsnom i to je to.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

mbole wrote:A sto ne bi mogao samo univer i folija? Naravno neki bez teksture, gladak.
Zato sto bi tu foliju ostetio jako brzo.Folija se lepi sa zadnje strane stakla. Na folijama za tu namenu je lice lepljiva povrsina.
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

maricaiivica wrote:
mbole wrote:A sto ne bi mogao samo univer i folija? Naravno neki bez teksture, gladak.
Zato sto bi tu foliju ostetio jako brzo.Folija se lepi sa zadnje strane stakla. Na folijama za tu namenu je lice lepljiva povrsina.
А фолија између ДВА стакла?
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Mislis na neku jednobojnu foliju ili na neku stampu. Imas sad i masine za stampu direktno na drvetu, univeru i slicnim plocastim materijalima, stampa je izuzetnog kvaliteta i namijenjena je bas za namjestaj i ostale elemente enterijera.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Sasa wrote:Imas sad i masine za stampu direktno na drvetu, univeru i slicnim plocastim materijalima, stampa je izuzetnog kvaliteta i namijenjena je bas za namjestaj i ostale elemente enterijera.
Skoro sam izbacivao visak papira, a medju njima je bila i reklama sa sajma od pre jedno 20 godina, upravo reklama za te folije koje se aplikuju na koji hoces materijal i sam mozes da nacrtas dezen ili sliku. Tako da to nije "imas sad" nego imas to vec 20 godina.
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Post by LepoJeBitiFin »

Staklo i folija daju lepu kombinaciju .

Najjednostavnije bi mi bilo da lepo kod stakloresca kupim staklo ( 6mm ) u boji na kom je on vec napravio otvore za sarke i rucice .

Jedino , sto efekat nije isti , to staklo jeste tonirano ali i prilicno providno , a i cena mu je 5.500 din po kvadratu .

Mislio sam da sa tanjim staklom prodjem jeftinije , mada tu dolaze jos i troskovi folije , AL profila , iverice . . .???
Last edited by LepoJeBitiFin on 24 Aug 2013 18:00, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Kada zalepis foliju, nemas potrebu za velikom debljinom stakla. Ona ce ga drzati i ako ga razbijes.
Staklo od 4mm sam skoro placao 1100 din minus rabat, folija je jos toliko, sa sve uslugom lepljenja. Alu ram je oko 700-800 din/m. Kada sve saberes, za 1x1m fronta dodje na identicnu cenu kao i to staklo u boji ali po mom misljenju izgleda za dve klase bolje.
Ima li toga Ramin u ponudi ili neko stovariste slicno njemu?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Post by LepoJeBitiFin »

Hvala maricei . . . .
Skoro sam bio u Raminu i uzimao staklo u boji ali ne pitah da nemaju mozda i ove folije .
Raspitacu se . . .
PozZz
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

maricaiivica wrote:
On je pomenuo auto foliju, a one su prilicno izdrzljive, barem po onome sto znam.
Post Reply