Ruter Makita 3600b ili Metabo OFE 1229

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
blazevski
Precizni šegrt

Ruter Makita 3600b ili Metabo OFE 1229

Post by blazevski »

Pozdrav
Kao sto je gore navedeno imam priliku nabaviti jedan od navedenih rutera .Radi se o dosta sacuvanih rutera ali su polovni.Makita je 1300w sa prihvatom od 1/2 i 1/4 inch sa konstantnom brzinom znaci bez regulatora za obrtaje dok je Metabo 1200w sa prihvatom od 6 i 8 mm (bar ja tako mislim jer ima obe caure ). Makita je sa cetvrtastom plocom odozdo sa vodicom do Metabo standardno .Makita je po mome misljenju duplo teza od Metaboa(mozda sam preterao ali je razlika ocigledna.Zanima me iskustvo ili misljenje koji ruter uzeti jer cena im je ista od nekih 100 eura. Za malo da zaboravim da pitam i za keksaricu Lamello kolko je potrebna u radu (ja jos koristim drvene tiplove gde je potrebno ) pa sada se ukazala prilika pa dali je isplatljiva investicija od nekih 160eura razume se polovnoali sacuvano u drvenoj kutii.
Puno pozdrava
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Ocigledno da vecina clanova su na godisnjim odmoru ,nema kvorum za diskusiju .
Pozdrav
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Bas gledam tvoju temu i ti se javljas. Pa Metabo je bolji izbor. A i ta kekserica je sigurno dobar izbor jer na nju verovatno moze da ide i glodalo za krpljenje defekata (mini spot).
Last edited by Pezzo on 05 Aug 2013 23:53, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako je zaista lamello u pitanju, onda je to jako dobra cena.
Keksici su dosta zgodniji od tiplova, posto jednu meru odredjuje sama masina i to vrlo precizno, a druga uopste nije bitno da bude bas tacna, to jest mozes duz keksa da promasis za nekoliko milimetara i da keks i dalje lepo legne. A ne ko kod tiplova gde obe mere moraju da budu perfektno pogodjene.

Sto se tice glodalica, nisam radio ni sa jednom, ali ovako prema podacima koje sam nasao:

Ta makita je dosta stara, vidim da se jure delovi za nju a bas ih i nema, a drugu nevoju predstavlja prihvat za colovna glodala. Ima ih, ali ih je ipak teze naci nego metricka. Opet pola cola je dobar prihvat za velika glodala, mada je 1300W na granici njihove upotrebljivosti, odnosno za ona zaista velika (zbog kojih ti i treba 1/2" prihvat) nema dovoljno snage.
Metabo je novija masina, jos se prizvodi, i deluje odlicno. Plus ima regulaciju broja obrtaja, koja je kod metaba odlicno izvedena (VTC).

Tako da bi i moj izbor bio metabo.
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Puno hvala na odgovorima kako Mbole tako i Pezzo.Sto se tice keksarice radi se o orginalnoj Lamello , dok za minispot tip prodaje isto lamello posebnoali za cenu nismo pricali jer se radilo o novom aparatu i reko mi da je negde nov oko 1000evra e sada koliko bi trazio neznam ali video sam da samo glodalo je dosta skupo a koliko je dobro neznam jer nisam imao ni videti ga a kamoli da sa njime radim. Keksarice obe su kako sto sam spomenuo u drvenoj kutii ako je uzem slikacu je .Inace u vezi Glodalice Makita ili Metabo pitao sam radi prihvata sto makita ima veci za razliku od metabo inace ja imam dve glodalice ali receno na naski hobi verzije BOSCH od mislim 500w i jedan kinez , rekoh sada je prilika da nabavim nesto jacega ali ipak cu uzeti Metabo kao sto ste rekli .Tip je posedovao i neke posebne stege za sklapanja elemenata bili su od aluminijuma i dosta kompaktno izradene ja do sada takve nisam nigde video niti sam mogao da nadem na internetu .Bili su cetiri komada po 20 evra komad ali uzeo ih tip pre mene sto mi je stvarno zao dok ove druge stvari sam trgnuo na stranu za neki dan da dobijem informaciju o istih .Imao je i DeWalt DW110 i za nju je trazio 250 evra isto nepoznata stvar za mene mozda je skupo mozda jeftino neznam .
Puno sam vas zamorio ipak puno hvala
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

evo ti cene po modelima, pa uporedi: http://www.axminster.co.uk/lamello-shoplamello/
Jesu cene engleske, ali ne razlikuju se mnogo od drugih evropskih. Ako montira i glodalo za minispot, ne znaci da je najskuplji model. Glodalo sam kod nas video u cenovniku Wurth i bilo je oko 100 evra.
Ja sam imao prilike da probam i onaj prvi model sa zastitom od pleksiglasa sa strane, model G2, ali iz starih serija i jako je zgodno sto se lepo vidi i precizno postavlja glodalo. A modeli posle njega su glomazniji i teski, a i nepregledniji.
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Hvala na odgovoru ja sam vec uzeo pa sta bude neka bude .postavicu slike pa onda moze da se da kritika sto je u pozitivnom smislu za svih jer uvek se prave greske . Nisam siguran sa slikama dali ce biti u redu puno se izvinjavam ako sam nesto pogresio
Pozdrav
Image
Image

Image
Image
nuvolari
Šegrt

Post by nuvolari »

Pozdrav i da te dugo sluze , ako nije tajna odakle si ih kupio
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Hvala inace nabavio sam ih iz Tetova.
Pozdrav
nuvolari
Šegrt

Post by nuvolari »

Pozdrav ako taj tip sto prodaje ima jos stvari dali mogu dobiti njegov broj, Pozdrav
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Telefon nemam a nalazi se kod putarine za Gostivar uvoze razne masine iz van .Inace ja sam puno stvari nalazio na onom pazaru ispod kaleta i to za dosta nizu cenu nego bilo gde bitno dali ce da pogodis povoljan monent.Nazalost taj pijac u momentu ne radiiz kog razloga neznam ali da su najnize cene to je sigurno.
nuvolari
Šegrt

Post by nuvolari »

Pozdrav na ciganskom pazaru pod Kaletom sam kupio 4 wurthove stege za 500 denara.
Post Reply