Da li moze ovako nesto da se nadje kod nas? Domino xl

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
MP_Rakovac
Zarezivač olovaka

Da li moze ovako nesto da se nadje kod nas? Domino xl

Post by MP_Rakovac »

http://www.youtube.com/watch?v=z62c0aMBgss

da li nesto ovako moze da se nadje kod nas? i da li je neko mozda imao iskustva sa ovim alatom?
Felder
Zarezivač olovaka

Post by Felder »

poslao sam ti link u pp :)
Iskrena i prava darežljivost ne očekuje ništa zauzvrat. :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Moglo je a da li moze jos uvek... malo je nejasna situacija sa zastupnikom Festa.
Jedno vreme ih je drzao Mass alati, pa onda Beotools, a trenutno ne znamo da li ih iko drzi (nikako da pozovem Kostu i vidim sta se desava).
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Možda je slaba potražnja kod vas pa im se ne isplati...
MP_Rakovac
Zarezivač olovaka

Post by MP_Rakovac »

videcu sa ovim iz Banja Luke jedino mi to preostaje.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

ST STOLAR wrote:Možda je slaba potražnja kod vas pa im se ne isplati...
Ima vise veze sa HR nego sa zemljama koje nisu u EU. Gledam ovaj web ducan iz njemacke http://goo.gl/EKCKul
i jednostavno ne mogu vjerovati razlici u cijeni naspspravm generalnog uvoznika za RH. Pitao sam ih dostavljaju li u RH posto smo sad i mi clanica EU, ali su mi rekli da jos ne. Malo sam svrljao po njihovom webu i nasao popis zemalja u koje dostavljaju. Sve su iz EU tako da ce i RH uvrstiti prije ili kasnije. Do tada skupljam pare i sletit ce Rotex 90 jedan :-)

Imas sigurno nekoga ko je iz njemacke pa nek ti naruci domino i samo treba RH BiH granicu proci :)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Spustice cene, pokusavaju da izvuku sta se moze jer su robu kupovali sa carinom.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

naravno , kod nas je sad drugi problem , možeš sve kupiti unutar EU , platiš dostavu i tu je .
Problem je što robu koju držimo na skladištu nije konkurentna stranoj upravo zbog carine i poreza :( .

Sad je moguće nabaviti sve strojeve izvana bez ikakvih problema , tako da vjerujem da naši uvoznici nisu baš popunjavali lager posljednjih mjeseci .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Bas me zanima hoce li spustiti cijenu. Morali bi nekih 20tak posto spustiti da bi sad kupovao kod njih a ne iz vana. Za bosch plavi koji kupujem nije takva razlika i to cu i dalje vjerojatno kod svojeg prodavaca kupovati, ali festo JOK. Imam u planu jos par zelenih alatica upecati i nesto pribora to ce iz vana ici.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

djuro2 wrote:Ima vise veze sa HR nego sa zemljama koje nisu u EU. Gledam ovaj web ducan iz njemacke http://goo.gl/EKCKul
i jednostavno ne mogu vjerovati razlici u cijeni naspspravm generalnog uvoznika za RH.
Zanimljivo, ali ovo je dosta niza cena nego kod samog Festa u Nemackoj (416 prema 499). Festo je dugo imao politiku "zakucanih" cena, to jest cena je bila identicna za datu zemlju, bez obzira kod kog dilera si kupovao (popusti na kolicniu i za stare musterije su druga stvar, pricam o "redovnim" cenama za krajnjeg kupca).
Mozda su sad nesto promenili, ili je ovo neka specijalna rasprodaja.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

mbole wrote:Zanimljivo, ali ovo je dosta niza cena nego kod samog Festa u Nemackoj (416 prema 499). Festo je dugo imao politiku "zakucanih" cena, to jest cena je bila identicna za datu zemlju, bez obzira kod kog dilera si kupovao (popusti na kolicniu i za stare musterije su druga stvar, pricam o "redovnim" cenama za krajnjeg kupca).
Mozda su sad nesto promenili, ili je ovo neka specijalna rasprodaja.
Sad sam i ja malo svrljao po festool.de i da zaista cijene su vise nego na ovom mjestu koje sam ja spomenuo. Procitao sam da je ovaj trgovac jedan od najvecih dilera festo u njemackoj i da imaju kompletan asortiman na jednom izlozbenom mjestu. Mozda zato sto su jako veliki imaju tu cijenu.
Rasprodaja nije jer su SVE cijene nize od festool.de a kudikamo nize od HR uvoznika.

A sto se tice zakucanih cijena pogledaj po kojim cijenama Ameri kupuju. Po tim cijenam festo je bagatela roba za nas tu. Mozda su odustali od svugdje istih cijena...
Last edited by djuro2 on 01 Aug 2013 00:16, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisam napisao svuda iste.
Iste za odredjeno trziste/zemlju. Tipa Amerika jedna cena, Engleska druga, ostatak EU treca , istocna evropa cetvrta... ali svuda u Americi ista, svuda u EU ista...
No, ko zna... politika cena je uvek cudna prica :)
MP_Rakovac
Zarezivač olovaka

Post by MP_Rakovac »

jel neko imao iskustva sa ovim alatom?
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

MP_Rakovac wrote:jel neko imao iskustva sa ovim alatom?
Ako znas engleski odlicna recenzija alata. http://goo.gl/VLk8Ow
i jos jedan http://goo.gl/ePsua

Vidim da trazis iskustva ljudi sa foruma, ali ako nitko ovdje nema tu spravicu bolje ista nego nista.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Par ljudi sa foruma ga ima ili ga je probalo.
Kik na "trazenje", pa ukucaj domino.
Post Reply