Koliko materijala tj para

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
pomocamateru
Brzi dodavač alata

Post by pomocamateru »

Hahahahah, da da...kad sam cula vic valjala sam se, odma sam nazvala muza i ispricala mu i on se smejao ..... ali, u svakoj sali ima istine :D :D :D
Tako da MBole nemoj da se pravis....
Jaooo to jeste, al po prirodi sam nestrpljiva i kad nesto smislim hocu da znam sad i odma, i da to bude pod mojom kontrolom...kao verovatno sto svako od nas zeli, da kad se za nesto raspituje i uspe u toj zamisli....
Ma znam, sve mi je jasno... al dok ja docekam da mi to kazu, sama cu se pojesti :D :D :D
Da, i kod nas je bilo pakleno kad je kuhinja u pitanju, em puno elemenata samim tim i puno ruckica, pa bife korpe, pa korpa za smece sto je deo kuhinje i otvara se na kant...itd itd... umem ja da zakomplikujem :p

Inace, kad nekome pokazes slike onoga sta hoces da ti pravi... pri tom ne das mere, nego treba tek da dodje na merenje...i taj neko ti kaze, "Vazi, cujemo se kad sve ovo izvucem"..Sta mu to znaci :D ? Tj.vama stolarima...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pa mora prvo da iscrta konstrukciju, da bi onda znao koje mere da uzme, i kako ce te mere da na kraju pretvori u materijal za rezanje.

Ti nacrtas kockicu 40X60X60 i kazes ovo je natkasnica.
A on mora da smisli i nacrta da li plafon ide preko bokova ili obrnuto, da li i gde treba da napravi veze bokova kako bi imao za sta da poveze plafon, a ne da ti srafovi vire sa gorenj strane, ili ce taj plafon da lepi/keksa, kako ce izgledati daske za korpus fioke to jest koja duzina moze da se uklopi uz neke standardne klizace, koliko i kakvog okova ima....

Ima tu puno posla.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Pozdrav kolege :)
Gospodo @pomocamateru ako jos niste odlucili od kog materiala sta da pravite i niste izracunali potrebnu kolicinu materiala slobodno se javite tu sam da pomognem :)
a ako treba i da napravim namestaj :D
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Посао још актуелан ?
pomocamateru
Brzi dodavač alata

Post by pomocamateru »

Momci imala sam neka neodlozna posla i nisam bila kod kuce, nisam posecivala forum... Moje ideje ce morati da sacekaju malo, jer ima bitnijih iprecih od tih sad u ovom momentu... dakle nekad mora po redu i kako mora, a ne kako hocemo.....

Međutim imam jedno pitanje za vas, imam proble koji ne znam kako da resim... pre nekoliko godina kupili smo sobna vrata, kako sprat nije bio sredjen sad ih ugrađujemo...e sad pitanje je sl.Jedna od tih kupljenih vrata mi neodgovaraju, ne mogu da se ugrade...sira su i neodgovaraju ni na jednu sobu.... Mene interesuje da li se stok i vrata mogu suziti, jer mislim da skracivanje nije problem? Ako ne moze, da li znate da li i gde ih mogu prodati da bih uzela takva kakva meni trebaju? Zameniti ili sta god...

vrata su bela kao na ovoj slici....
https://www.google.rs/search?gs_rn=24&g ... B356%3B437
materijal mi nije poznat, znam samo da nije neki vrhunski, da su stokovi suplji :D jer smo jedan probili kad su nam nesto unosili.......

;)
Post Reply