Vrece za otprasivace
Vrece za otprasivace
*** mbole ***
Pomereno iz: viewtopic.php?pid=67663#p67663
*** mbole ***
^^
kakav te otprasivac zanima?
kucna varijanta ili industrijska?
Pomereno iz: viewtopic.php?pid=67663#p67663
*** mbole ***
^^
kakav te otprasivac zanima?
kucna varijanta ili industrijska?
Last edited by mbole on 13 Jul 2013 22:59, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Singer, kucna varijanta, ali ove male sto prodaju su mi bas glupo resenje jer je i mala kesa i 550w mi sumnjivo da je dovoljno, a i ona plastikica sto drzi dzak. A posteno da ti kazem, mrzi me svaki put da skupljam i cistim. Konkretno mi treba za frezer, a ima dva prikljucka, od 5 i 10 cm, izgleda ovako:
i posto je na kucnoj instalaciji, nebih jaci motor, mozda max 3~ 1,5kw.
@Mbole,
pa jeftinije je to napraviti od punog drveta, a i vrednije

i posto je na kucnoj instalaciji, nebih jaci motor, mozda max 3~ 1,5kw.
@Mbole,
pa jeftinije je to napraviti od punog drveta, a i vrednije

Takav usisivac imam odavno, ali to bi bilo napunjeno za 10 minuta. Kupicu neki sa dzakom od jedno 100 litara. U praksi nebi uopste trebao da prasina ne leti i lepi se svuda po zidovima i plafonu. Za diht mi i ne treba, samo mu nakacim plasticnu cev i pravo ide u jedno plasticno bure, a za ovo cu morati, inace haos. Mislio sam prvo da improvizujem neki filter sa tom vrecom od otprasivaca. Ovaj manji odsis mi baca piljevinu na motor i njega moram takodje da prikljucim na otprasivac i da zavrsim sa tim problemom. Jedno po jedno, dok sve sredis, kosta mnogo, a i za hobi je mnogo i plus se zatrpas sa stvarima. I zato povremeno dolazim u situaciju da razmisljam sto mi sve to treba i gde je kraj
A dzak sam nasao na sajtu Bernarda, oko 20 evrica. I kad pogledas koliko ima tih otprasivaca u prodaji po Srbiji, a da ti zafali rezervni deo, o tome ni jedan trgovac nece da razmislja. Tako i kad sam kupovao bojler, covek ima 10 vrsta, a ni za jedan dihtung gumice. To su ti nasi veliki trgovci, pa kad ti zatreba neka glupost, onda narucuj iz inostranstva.

A dzak sam nasao na sajtu Bernarda, oko 20 evrica. I kad pogledas koliko ima tih otprasivaca u prodaji po Srbiji, a da ti zafali rezervni deo, o tome ni jedan trgovac nece da razmislja. Tako i kad sam kupovao bojler, covek ima 10 vrsta, a ni za jedan dihtung gumice. To su ti nasi veliki trgovci, pa kad ti zatreba neka glupost, onda narucuj iz inostranstva.
Last edited by Pezzo on 14 Jul 2013 13:51, edited 1 time in total.
Ne može Bole, njemu je motor u poklopcu i obavijen je filter vrećicom i pravi vakuum u posudi, pa treba dobro da dihtuje. I kod njih je usis tek oko 200 m3/h, dok je kod otprašivača (koji ću da kupim) preko 1000 i završiću i to, poslužiće i za haubu za brušenje. Još samo ovo i još samo ono i nigde kraja, gadan nam hobi.
Last edited by Pezzo on 15 Jul 2013 01:05, edited 1 time in total.
Ovo prvo, to jest sto je motor u poklopcu nije problem. Imas gomilu konstrukcija ciklona sa takvim usisivacem, pa cini mi se i ovde na forumu jedno dve tri prikazane. Jednostavno crevo koje bi normalno islo od usisivaca ka alatu uvedes prvo u ciklon, pa onda iz ciklona u alat.
E zeljeni/potrebni usis je vec problem.
E zeljeni/potrebni usis je vec problem.
Moze to ali je slab efekat jer usisivac ima crevo fi 35 mm, a ja imam dva odsisa, jedan fi 100mm i drugi fi 50. Zatim, usisivaci su za prasinu, to je drugi tip ventilatora, sa drugacije zakrivljenim lopaticama od onih za cvrste otpatke i samim tim ucinak je tesko uporediti dok se ne uveris u praksi. Uzecu od 1 Kw i sa dzakom od 100 litara, za hobi potrebe se nadam da je dovoljno. Nema sanse i da se stisnes i da resis problem kako treba.
Kad sam početkom Maja meseca ovde stavio slike nekompletnog pravog usisivača koji je neko mogao da kupi za do 50€ (iako je početna cena bila 70€) i da dokupi motor i napravi poklopac - niko nije bio zainteresovan.Pezzo wrote:Moze to ali je slab efekat jer usisivac ima crevo fi 35 mm, a ja imam dva odsisa, jedan fi 100mm i drugi fi 50. Zatim, usisivaci su za prasinu, to je drugi tip ventilatora, sa drugacije zakrivljenim lopaticama od onih za cvrste otpatke i samim tim ucinak je tesko uporediti dok se ne uveris u praksi. Uzecu od 1 Kw i sa dzakom od 100 litara, za hobi potrebe se nadam da je dovoljno. Nema sanse i da se stisnes i da resis problem kako treba.
To je bilo da rešiš problem bez mnogo stiskanja.
Bilo...
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
- maricaiivica
- Moderator
viewtopic.php?pid=66660#p66660
Slobo, mislis li na ovo?
Slobo, mislis li na ovo?
"To je bilo da rešiš problem bez mnogo stiskanja."
-----
Nije stiskanje u pitanju, a tu ponudu nisam ni video, niti sam do pre par dana razmisljao o toj nabavci. Ovih dana sam gledao po sajtovima i sve sto je u ponudi je 550w i sledeca snaga 1500w. Ovi od 1500w su dimenzionisani za dva prikljucka, a ovi od 550w mi izgledaju mali i za jednu, pogotovo sto se taj mali motorcic najverovatnije za pola sata rada usija.
-----
Nije stiskanje u pitanju, a tu ponudu nisam ni video, niti sam do pre par dana razmisljao o toj nabavci. Ovih dana sam gledao po sajtovima i sve sto je u ponudi je 550w i sledeca snaga 1500w. Ovi od 1500w su dimenzionisani za dva prikljucka, a ovi od 550w mi izgledaju mali i za jednu, pogotovo sto se taj mali motorcic najverovatnije za pola sata rada usija.
Daaaaaaaaaaa....maricaiivica wrote:viewtopic.php?pid=66660#p66660
Slobo, mislis li na ovo?
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad: