pitanje za stolara
pitanje za stolara
Imam veliki problem, pa bih molila nekog stolara da mi pomogne. Potrebno mi je da skratim decji krevet, ovaj gornji, znaci bocne strane za 15-20cm od poda, duz cele ivice koja naleze na pod (da bi bio nizi).
http://jela.rs/catalog/kiki/kreveti/krd.html
Krevet je u sklopljenom stanju i to mora da se uradi u kuci, jer nemam mogucnosti da nosim negde. Iverica je debela 2,5cm.
Da li moze neko da mi kaze radi li neki stolar to? Napominjem da mora u kuci, makar sama sekla skolskom testericom :forvonad:
Inace, Bgd je u pitanju, Neimar
P.S. Imam i ivericu dimenzije 190x0,80/1,8cm, koju treba da isecem na nekoliko komada, ali prioritet mi je krevet.
Molim za pomoc
http://jela.rs/catalog/kiki/kreveti/krd.html
Krevet je u sklopljenom stanju i to mora da se uradi u kuci, jer nemam mogucnosti da nosim negde. Iverica je debela 2,5cm.
Da li moze neko da mi kaze radi li neki stolar to? Napominjem da mora u kuci, makar sama sekla skolskom testericom :forvonad:
Inace, Bgd je u pitanju, Neimar
P.S. Imam i ivericu dimenzije 190x0,80/1,8cm, koju treba da isecem na nekoliko komada, ali prioritet mi je krevet.
Molim za pomoc
Koliko ja vidim sa slike, nije moguce skratiti samo gornji, vec mora da se skrati i donji, jer bi inace gornje ivice bokova donjeg kreveta udarale u gornji.
Jedino ako kreveti ne stoje zajedno vec je svaki za sebe.
Posto mora u kuci da se uradi, racunaj na brdo prasine. Mada... iskreno receno ne vidim zasto ne bi mogle da se demontiraju stranice, i barem iznese na terasu tokom rezanja.
Posto mora u kuci da se uradi, racunaj na brdo prasine. Mada... iskreno receno ne vidim zasto ne bi mogle da se demontiraju stranice, i barem iznese na terasu tokom rezanja.
Ništa nije daleko ako na vreme kreneš :hurra:danko31 wrote:vrlo rado bih vam pomogao ali ste daleko !
Last edited by феникс on 09 Jun 2013 16:24, edited 1 time in total.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Za donji krevet imam resenje, stavila bih druge, nize stranice, to cu sama da uradim, to mi je manji problem.mbole wrote:Koliko ja vidim sa slike, nije moguce skratiti samo gornji, vec mora da se skrati i donji, jer bi inace gornje ivice bokova donjeg kreveta udarale u gornji.
Ovaj veliki je kupljen polovan (oba), znaci vec sklapan, rasklapan...i jos zbog tolike visine je malo nestabilan, a koristi ga sin, tinejdzer od preko 60 kg. I da opet demontiram stranice, nemam mogucnost da ga odnesem kod nekog stolara, a nemam ni terasu u stanu. Znaci, najvise mi odgovara da se odradi ne licu mesta, samo me interesuje, da li bi to uopste moglo da se uradi i orijentaciono, po kojoj ceni. Da li bi se iko toga prihvatio i dovlacio neku testeru, masinu ili sta vec? I da, cime uopste to moze da se isece? Da znam, pa da se raspitujem dalje.
Hvala na odgovorima, iskreno, nisam ocekivala da ce bilo ko obratiti paznju na ovo, ali za mene ovo jeste problem.
Moze da se odsece i rucnim cirkularom uz vodjicu. Posle toga bi trebalo da se ubodnom i glodalicom napravi ovo udubljenje na donjoj ivici. Ili da se bar stave oni tanki plasticni umetci da ne bi lezao celom ivicom na podu (posto pod nikada nije savrseno ravan).
Mada i u tom slucaju bi ga verovatno bilo bolje prvo rasklopiti, pa raditi samo na stranicama. Jako je tesko i nezgodno raditi "u vazduhu" a ako je klackav, lako bi mogao da se rasturi kada se okrene na bok da bi se odsekla ivica.
Cenu ne znam, a javice se valjda neko da uradi.
Mada i u tom slucaju bi ga verovatno bilo bolje prvo rasklopiti, pa raditi samo na stranicama. Jako je tesko i nezgodno raditi "u vazduhu" a ako je klackav, lako bi mogao da se rasturi kada se okrene na bok da bi se odsekla ivica.
Cenu ne znam, a javice se valjda neko da uradi.
@mbole mnogo hvala na ovom odgovoru, znaci moze da se odradi na licu mesta. To mi je vazno, a sada znam i cime i otprilike na koji nacin, tako da mogu da objasnim sta hocu. Krecem u potragu za stolarom, izguglacu adrese i telefone, pa valjda cu nesto uspeti. Ako se ovde neko javi, ili ima jos neki savet, bilo bi odlicno.
Inace, krevet je u odlicnom stanju, ali samim tim sto je visok, opterecen u gornjem delu plocom i dusekom, a stranice pri dnu spojene samo jednom letvom sirine 10-tak cm, deluje nestabilno i malo se klacka levo-desno. Kada se skrati, bice sigurno stabilniji, a i prakticniji, da moze i preko dana da se sedi na njemu, a bez planinarenja. To sam zamislila nesto slicno ovom:
ili

Inace, krevet je u odlicnom stanju, ali samim tim sto je visok, opterecen u gornjem delu plocom i dusekom, a stranice pri dnu spojene samo jednom letvom sirine 10-tak cm, deluje nestabilno i malo se klacka levo-desno. Kada se skrati, bice sigurno stabilniji, a i prakticniji, da moze i preko dana da se sedi na njemu, a bez planinarenja. To sam zamislila nesto slicno ovom:

Last edited by B57 on 25 Jun 2013 23:06, edited 1 time in total.
http://www.decorreport.com/a349590-kako ... jim-sobama
(zeleni, braon)
(zeleni, braon)
Last edited by B57 on 10 Jun 2013 12:05, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Tesko ces i naci... Morace taj krevet da se rasklopi i odnese u neku radionicu, tamo skrati i isfrezuje pa onda na licu mesta sklopi, polepi, utegne i mozda konstrukcijski doradi.
Stolari u Beogradu izbegavaju takve poslove. To je nemoguce valjano naplatiti a izrada bilo kakvog komada namestaja donosi vise novca i manje rada.
Stolari u Beogradu izbegavaju takve poslove. To je nemoguce valjano naplatiti a izrada bilo kakvog komada namestaja donosi vise novca i manje rada.
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator