testera
testera
Jel moze pomoc, interesuje me za sta je konkretno namenjena ova testera, jel za poprecno secenje ili uzduzno, jel za drvo ili ivericu, jel poznata ova marka testere, a testera je http://www.limundo.com/kupovina/Masine- ... a/11990089?
Kombinovano je i eksperimentisano sa zupcima oblika za aluminijum, ali ti za aluminijum i meke metale mogu lepo da rezu i drvo, mada usporeno. 80-100 zuba se koristi za poprecno rezanje drveta, uglavnom pri rezanju lajsni za ramove. Konkretno na listu sa slike su zupci veoma mali i pitanje je da li bi mogli ponovo da se naostre kad se istupe, zato i jeste jeftin. Ovaj list ima zupce orijentisane samo u jednu stranu, pa ako bi ga koristio na geru, onda bi ako okrenes ger u desno imao cist i precizan rez, a na levom polozaju gera bi rez bio manje kvalitetan. Dobar list te velicine je 100 evra, pa kolko para toliko muzike.
Pezo nisi dobro vidio ovaj nož sa slike ima naizmjence brušene zupce.Dosta su sitni i slabo se vidi ALI se vidi da je svaki drugi zub brušen u špicu a takve noževe sam viđao u radnjama koje se bave uslugom rezanja iverice,što bi reći da je ovaj nož sa slike namjenjen za rezanje iverice.Pezzo wrote:Ovaj list ima zupce orijentisane samo u jednu stranu.
Čovijek sniva a Bog realizira!

Po nesto se i vidi, mada nije jedna vrsta zuba, ali to nije za drvo. Imam ja u jednom pdf katalogu listove sa slikama zubaca, ali je veliki i mrzi me da pretrazujem. Imam i list za aluminijum, on ima tako sa dve strane zaobljen svaki treci zubac, a ostali su naizmenicno na levu i desnu stranu koso bruseni.
Å trkiću, niko ti nije reko da ne znas sta pricas. Ova slika je iz ugla i ne vidi se lepo da li su zupci zakoseni, izgleda da ipak nisu. Ugao zubaca je negativan, sto je prodavac i napisao i takvi listovi (sa naizmenicnim trapezastim i ravnim zupcima) se prave za aluminijum, plastiku, meke metale, sper, tvrdo drvo i sl.
1. "nož sa slike ima naizmjence brušene zupce.Dosta su sitni i slabo se vidi ALI se vidi da je svaki drugi zub brušen u špicu"
2. "Pezo ovdje se vrlo ljepo vidi na slici da su zupci jedan ravno brušen drugi u neku vrst piramide"
Å trkiću, naveo sam dva tvoja posta koja su totalno kontradiktorna, a ti razmisli ko je za okulistu
2. "Pezo ovdje se vrlo ljepo vidi na slici da su zupci jedan ravno brušen drugi u neku vrst piramide"
Å trkiću, naveo sam dva tvoja posta koja su totalno kontradiktorna, a ti razmisli ko je za okulistu

Bradilko, moze, ali sporije reze. Bilo bi bolje da pogledas pdf od CMT, u njemu imas objasnjenja cemu koji list sluzi, obrati paznju na broj i oblik zubaca.
PDF mozes naci na sajtovima Filosa i totalgroup.rs I bolje je kupiti dobar list nego se kasnije nervirati i plasiti da se ne razleti, da ne izleti neki zubac ko metak, da ne pukne, da se ne iskrivi.
PDF mozes naci na sajtovima Filosa i totalgroup.rs I bolje je kupiti dobar list nego se kasnije nervirati i plasiti da se ne razleti, da ne izleti neki zubac ko metak, da ne pukne, da se ne iskrivi.
ajd da i ja kazem pa da zavrsimo nedoumicu 
ova testera je : 1.kineska
2.flah-trapez(FT) oblik zuba
3.negativan grudni ugao
4.namenjena prvenstveno za aluminijum,plocaste materijale
za poprecni rez drveta "nije",to neznaci da nece moci preseci.
za tvoju namenu (poprecni rez) ti treba sa sto veci broj zuba(koliko moze da stane u odnosu na fi testere) "ali" sa naizmenicno brusenim zubima (levi-desni)
sto se tice kvaliteta-to je BLATO.
samo ako ga dobijas dzabe inace ne vredi ni kinte zbog toga sto je sumnjivog kvaliteta.veliko je pitanje kakve su tvrdoce vidija plocice,koje je tvrdoce telo (deo sto nosi zube),veliko je pitanje kakvim materijalom su lepljene vidije za telo....
moj savet je da to zaobidjes ma koliko cena bila interesantna,odluci se za proveren kvalitet(proizvodjaca)kao sto su :AKE,CMT,FREUD,OMAS,LEUCO,METABO......

ova testera je : 1.kineska
2.flah-trapez(FT) oblik zuba
3.negativan grudni ugao
4.namenjena prvenstveno za aluminijum,plocaste materijale
za poprecni rez drveta "nije",to neznaci da nece moci preseci.
za tvoju namenu (poprecni rez) ti treba sa sto veci broj zuba(koliko moze da stane u odnosu na fi testere) "ali" sa naizmenicno brusenim zubima (levi-desni)
sto se tice kvaliteta-to je BLATO.
samo ako ga dobijas dzabe inace ne vredi ni kinte zbog toga sto je sumnjivog kvaliteta.veliko je pitanje kakve su tvrdoce vidija plocice,koje je tvrdoce telo (deo sto nosi zube),veliko je pitanje kakvim materijalom su lepljene vidije za telo....
moj savet je da to zaobidjes ma koliko cena bila interesantna,odluci se za proveren kvalitet(proizvodjaca)kao sto su :AKE,CMT,FREUD,OMAS,LEUCO,METABO......
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Mislim da je kolega Bradilko dobio konkretan odgovor i da je zadovoljan njime.:prs:
Tema lagano kreće u prepirku i u krivome smjeru sa pojedincima koji nemaju pametnija posla već se hvataju za svaku sitnicu da bi držali prodike i filozofirali stoga je tema zatvorena.
Ako netko ima nekih pitanja u vezi noževa,testera neka slobodno postavi novu temu.
Tema lagano kreće u prepirku i u krivome smjeru sa pojedincima koji nemaju pametnija posla već se hvataju za svaku sitnicu da bi držali prodike i filozofirali stoga je tema zatvorena.
Ako netko ima nekih pitanja u vezi noževa,testera neka slobodno postavi novu temu.

Čovijek sniva a Bog realizira!