je li dobar stolarski auto ?
eto vidiš , a kalkulirati transport u cijenu , ispadneš skup , voziti gratis ispadneš bedast - smanjuješ svoju zaradu zavisnim troškovima . Ovako cijena namještaja je toliko , transport nije uračunat, košta toliko ili možete doći sami po namještaj .
Imao sam i ja kombi , ali registracija + servis godišnje 1000€ nije malo , još nedaj bože da se nešto pokvari , uf uf .
Auto će voziti alat + nešto sitno materijala , ostalo kao i do sad
Imao sam i ja kombi , ali registracija + servis godišnje 1000€ nije malo , još nedaj bože da se nešto pokvari , uf uf .
Auto će voziti alat + nešto sitno materijala , ostalo kao i do sad

danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
- maricaiivica
- Moderator
Svako ima svoj način, ali za nešto ozbiljno raditi potreban je kombi. Nije nabavka materijala samo podići ispiljeni iveral, i odvesti gotovi namještaj kod kupca, ima tu još dosta toga, što planiranog, što neplanirano. Npr u subotu pola sata vremena prije zatvaranja ošteti se veći komad i potrebo je hitno nabaviti novi da se završi montaža, bez kombija ništa.
Ili fali vodilica duga 3-4 metra, ili lajsna, itd...
Ako malo više radiš imaš tu dosta extra troškova na razini godine koje ti platiš za prijevoz.
Druga negativa stvar je što ja ne volim nikako dati nekome namještaj u prijevoz, što ako se nešto dogodi u transportu, tko to plati? Mogu to biti veća ili manja oštećenja, nevidljiva na prvi pogled. npr. mdf u visokom sjaju ošteti se malo i tko će ga pokrpati.
Ista stvar sa istovarom, dosta rizika i situacija koja nije pod kontrolom, a barem kod mene od majstora se očekuje namještaj koji je montiran i koji nema nikakvih defekata, moje mušterije ne zanima tko im što radi, od mene su naručili namještaj i žele sve 100% prije nego plate, da li je moj radnik, kooperant za prijevoz ili tko drugi nešto zeznuo njih boli đon, za sve sam na kraju ja odgovoran.
Å to se troškova tiče uvijek na ponudi možeš iskazati prijevoz kao posebnu stavku pa ako netko baš želi odvesti to sam nek si vozi, ali neka i odgovara za to.
Ili fali vodilica duga 3-4 metra, ili lajsna, itd...
Ako malo više radiš imaš tu dosta extra troškova na razini godine koje ti platiš za prijevoz.
Druga negativa stvar je što ja ne volim nikako dati nekome namještaj u prijevoz, što ako se nešto dogodi u transportu, tko to plati? Mogu to biti veća ili manja oštećenja, nevidljiva na prvi pogled. npr. mdf u visokom sjaju ošteti se malo i tko će ga pokrpati.
Ista stvar sa istovarom, dosta rizika i situacija koja nije pod kontrolom, a barem kod mene od majstora se očekuje namještaj koji je montiran i koji nema nikakvih defekata, moje mušterije ne zanima tko im što radi, od mene su naručili namještaj i žele sve 100% prije nego plate, da li je moj radnik, kooperant za prijevoz ili tko drugi nešto zeznuo njih boli đon, za sve sam na kraju ja odgovoran.
Å to se troškova tiče uvijek na ponudi možeš iskazati prijevoz kao posebnu stavku pa ako netko baš želi odvesti to sam nek si vozi, ali neka i odgovara za to.
Last edited by tomislavm on 13 Apr 2013 10:14, edited 1 time in total.
za prijevoz jednog komada , šine ili sličnog postoji krovni nosači :tummenupp: a što se tiče lakiranog MDF-a to ne radim , a za ostalo uredno spakiram a ako se nešto ošteti , popravim, zamijenim itd .
Naravno da je kombi zakon , no onda za svaku pojedinu sitnicu moraš pičit s kombijem
.
do sada nisam imao većih problema , pogotovo što radim po otocima Rab / Pag , napravim , pošaljem i odem montirati ( nekad i bez auta , brodom
)
Å to se tiče nabavke vijaka , šina i tome slično , po to nisam nikad ni išao sa kombijem ( veličina + potrošnja
, brzina ) vozio sam Iveco turbo daily maxi i imam samo riječi hvale za njega , ali opet , zaglavio na Rabu , u Novalji sam morao iskrcat i odvest kombi 2 km dalje , u centru Rijeke sam radio stan , morao sam ga micati , ...
Naravno da je kombi zakon , no onda za svaku pojedinu sitnicu moraš pičit s kombijem

do sada nisam imao većih problema , pogotovo što radim po otocima Rab / Pag , napravim , pošaljem i odem montirati ( nekad i bez auta , brodom

Å to se tiče nabavke vijaka , šina i tome slično , po to nisam nikad ni išao sa kombijem ( veličina + potrošnja

danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
Nikada necu shvatiti ljude kojima je jedna ista stvar skupa kad je uracunata u cenu, ali ako je placaju nekom drugom, onda je OK.ropee wrote:eto vidiš , a kalkulirati transport u cijenu , ispadneš skup , voziti gratis ispadneš bedast - smanjuješ svoju zaradu zavisnim troškovima .
Ovako cijena namještaja je toliko , transport nije uračunat, košta toliko ili možete doći sami po namještaj .
Nazalost, znam da je to veoma cesto tako.
Ko da ih mnogo vise sekira sto ces ti da zaradis, nego sto ce oni da daju pare.
Bole - potpuno si u pravu . Neki naš mentalni sklop tako funkcionira da nam je skupo ukoliko je transport ukalkuliran u cijenu proizvoda , a jeftino ako ga izraziš posebno , taman da i više naplatiš .
Ja sam pokušavao naplatiti barem 30 € za transport svoje robe na daljini 30 - 50 km a ljudima je to bilo puno , dok sad pošaljem autoprijevoznika koji naplati to isto 60 € i to je ok :forvonad:
No pustimo sad to , idući tjedan bi trebala bit mašina u dvorištu , pa nakon kojeg km napišem impresije i slikat ću bunker sa alatom :smejanje: da vidite da je to pravi stolarski auto :oskyldig:
Mislim da nama za familiju i meni za posao sasvim dovoljan . Nekada sam gledao na cijenu , mogućnost prodaje rabljenog , ... no još davno sam shvatio da što skuplji auto kupiš teže ga je prodat i više na njemu izgubiš .
@lepi - hvala na lijepim željama :skool: , bit ćeš pozvan ( u biti uvijek si kad god stoji sastanak riječke ekipe ) na :part:
Ja sam pokušavao naplatiti barem 30 € za transport svoje robe na daljini 30 - 50 km a ljudima je to bilo puno , dok sad pošaljem autoprijevoznika koji naplati to isto 60 € i to je ok :forvonad:
No pustimo sad to , idući tjedan bi trebala bit mašina u dvorištu , pa nakon kojeg km napišem impresije i slikat ću bunker sa alatom :smejanje: da vidite da je to pravi stolarski auto :oskyldig:
Mislim da nama za familiju i meni za posao sasvim dovoljan . Nekada sam gledao na cijenu , mogućnost prodaje rabljenog , ... no još davno sam shvatio da što skuplji auto kupiš teže ga je prodat i više na njemu izgubiš .
@lepi - hvala na lijepim željama :skool: , bit ćeš pozvan ( u biti uvijek si kad god stoji sastanak riječke ekipe ) na :part:
Last edited by ropee on 13 Apr 2013 16:04, edited 1 time in total.
Imam Volkswagen T5 ali mi je postao mali tako da ću morati uzeti nešto veće jer uz njega moram koristiti ponekad i uslugu prijevoza od drugih. A ne mogu si dozvoliti da budem ovisan o nekome.maricaiivica wrote:Kako si ti resio prevoz? Ako imas svoj kombi, koji je u pitanju?ST STOLAR wrote:Neće li ti biti malo mali ako se baviš izradom namještaja? Ili samo montažama,popravcima...
Last edited by ST STOLAR on 13 Apr 2013 21:22, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
S lijeve strane tovarnog prostora sam napravio police na kojima mi stoji sav potreban alat za teren.U njega stane ugradbeni ormar, kuhinja od oko 4m. malo mi radna ploča radi problem ponekad... Dužina tovarnog prostora ma je 2,5m a po dijagonali stane 2,75m što mi puno znači kod prijevoza vrata i stranica za ormare koji rijetko prelaze tu dužinu a širina od polica za alat do bočnih vrata desno oko 1.3m
Last edited by ST STOLAR on 14 Apr 2013 08:18, edited 1 time in total.