Doslo je vreme, ne moze se dalje bez pravog namenskog stola. Trebaju mi saveti na sta bih trebao da obratim paznju pri konstruisanju ovako neceg jer ja nikada ni nisam radio na nekom od ovih stolova. Postavicu neke usvoje uslove i ideje pa bih bio zahvalan na svakom savetu/kritici koju dobijem.:oskyldig: Cilj mi je da se bavim "malom" stolarijom tj. imam svoj stalan posao a ovo je samo hobi. Poceo bih od kutija sa svim mogucim vrstama uklapanja, nekim pocetnickim duborezom, izradom figurica, ma pravio bih sve sto mi je zanimljivo!:pljesk:
Uslovi:
-max dimenzije 180x80
-mogucnost ugradnje cirkulara, glodalice, ubodne testere
-pretezno bih koristio rucni alat, radim u stanu pa je buka problem, a i nisam neki ljubitelj velike prasine
-stege bih sam pravio/snalazio se, necu gotovo, kupovno.
Ideje:
-hteo bih da imam onaj prednji deo sa stolarskih stolova (tezgi?!) sa svim onim stegama, naravno u skladu sa mogucnostima zbog prostora na stolu
-za zadnji deo stola gde je otvor za cirkular/glodalicu bih koristio 40mm mdf zbog smanjenja troskova izrade
-za "stolarski" deo bih koristio hrast ::neznam::
-za nosecu konstrukciju bih koristio camovinu ili tako nesto, suvo a jeftino
-dvoumim se da li da stavljam za tail vise onu spoljnu (2. slika) ili onu unutrasnju stegu kojoj ne znam naziv (kao na 3. slici)??
Sto posto sam zaboravio nesto da napisem, ali evo i slika pa samo da krene tema, valjda ce sve da se iskristalizuje...

Molim vas za savete i kritike, oboje su od iste vaznosti!
Ne ustrucavajte se!
Raspali!! :tummenupp: