Pomoc oko otvaranja firme!

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Popojov
Šegrt

Post by Popojov »

Kineska kanterica koja lepi,sece traku na krajevima,skida visak trake po duzini i cisti lepak...jedino koliko sam razumeo ne pravi radijus na 2mm traci...

Cena-3400e(nova)

Image
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Formatizere cu ostaviti da prokomentarisu ovi sto imaju mnooogo vise iskustva od mene.
Dacu neki komentar za kanterice koje si postavio.
Dobar deo ovih modela masina nikada nisam sreo, verovatno zato sto su starije od mene :skratta:
Za ubuduce, kaci slike masina slikane sa kontra strane (kad god mozes), odavde vidimo da svaka ima transportnu traku i po neki prekidac. Doduse, za neke se odokativno moze odrediti koliko vrede "na kilo" :D
Po mom misljenju, jedino Casadei vredi te novce a i on bi mozda mogao da sidje koji % dole.
Od ostalih masina, ovaj HolzHer 1404 dobro poznajem i znam da ce ti trebati raznih sitnica za njega koje neces znati gde da nabavis. Isto to vazi i za sve ove druge masine. Da pricamo o 1500-2000 eura pa i da se dovijes i pravis ih ali za ove novce, ja se ne bi upustao u kupovinu. Iskreno govoreci, svaka ova zelena masina je predimenzionisana, svaki delic na njoj je duplo masivniji od istog na Casadei-u ali to su masine koje su radile po 30 godina i svaka guma, plastika i vecina kotrljajucih i kliznih povrsina su potrosene. Dzaba ti volvo ili Mercedes kad je iz 1977 godine, samo ces da lezis pod njim a skupo si ga platio.
Kinez bi trebao da skida radijus od 2mm a i ako ne, skoro sam siguran da bi zamenom glave/plocica na frezerima bilo reseno i ravno i radijusno trimovanje. Moze li se ta masina negde pogledati uzivo? Imas li neki link? Za te novce, mozda ima smisla a treba je dobro pogledati.
Popojov
Šegrt

Post by Popojov »

maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Kinez HB201 za 4600, MTEB-12 za 3400 i MFBZ45x3P/45x3 je isto sto i Casadei.
Pogledaj link http://jmjwood.co.uk/machine-182-Casade ... der%20V312
Takav Casadei godinama radi u radionicama poput vase bez jednog dinara ulaganja.
Mana mu je sto nije u mogucnosti da dobro obradi tanku traku po duzini, nema cikling.
Ova sto ti se cini da je dosta skuplja ima bas sve sto bi masina trebala da ima, zato i hoce biti skuplja
Ova sa prvog linka izgleda zanimljivo ali kao model STZ-802A koji ce opet biti skuplji
http://en.sosnmachinery.com/products_de ... 2fc12.html
On ima cikling bez koga nema dobre zavrsne obrade.
Buffing, koji se pominje na vecini masina, su polir cetke koje za tebe nemaju nikakvu upotrebnu vrednost bez dodatnog agregata koji kosta jos 1500eura. Gde god da su opcija, preskoci.
Sve u svemu, zanimljiva ponuda. Kada shvatis da mozes da kupis dve kineske za jednu "italijansku", ja bih verovatno reskirao
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Sada sam malo bolje pogledao ove linkove.
MFBZ45x3P/45x3, nema odsecanje trake na meru. Ogroman minus
A ovaj "kanarinac", MF-320D, mi je hit! Kako su je samo ofarbali, pa to samo oni umeju :D
Za sve ove masine vazi dosta pitanja a najgore je sto kupujes nesto sa slike. Probacu neka pitanja da nabrojim, kome padne na pamet jos koje neka doda.
Da li je posuda teflonizirana? Ako nije, velike naslage zagorelog lepka ce se skupljati, usporavati zagrevanje i praviti druge probleme.
Koliko dugo traje zagrevanje posude? Ako moras da cekas sat vremena da bi okantovao dve police koje si preskocio...
Kakve su plocice/glodala na frezerima? Moze li se to nabaviti/napraviti kod nas?
Seticu se jos necega pa dopisati
Popojov
Šegrt

Post by Popojov »

MFBZ45x3P/45x3 -pravi radijuse kao na slici ali nema odsecanje krajeva,cena sa carinom i prevozom do Beograda oko 2900e...Videcu jos za neke modele koji mogu da odsecaju traku ,kao i za odgovore na ova pitanja koja si naveo...

Image

Image

Image
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Da li je ovo neki natural touch dezen? Da li su slike iz Kine?
Image
Pitam zbog ovih krzotina?
Popojov
Šegrt

Post by Popojov »

Kao da je parce seceno na cirkularu nekom obicnom bez pred rezaca...jeste iz kine je slika,one dve druge cini mi se da mogu da prodju ...

Inace ima rucno odsecanje trake,sad sam saznao...
Image

A sto se tice posude za lepak kazu da jeste teflonizirana,a za zagrevanje lepka na temperaturu 190-200 stepenu kazu da treba oko 10min...
Za frezere nikako ne mogu da im objasnim...:skratta:

Image

Pazi ova,iste karakteristike kao i ova gore a cena-prava sitnica :P -oko 2250e(sa carinom)...

http://ricomac.en.alibaba.com/product/7 ... tting.html
Popojov
Šegrt

Post by Popojov »

Ajde,strucnjaci za formatizere,javite se ,nemoj da se stidite...:) Dajte neki savet,misljenje...

Unapred hvala!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ako jos jednom pogledas fotografiju sa krzotinama videces da na drugom kantu nema trake ali ima ostatka od lepka. Postoji mogucnost da je to neki od "rebrastih" dezena pa frezer kada skida visak trake mestimicno kaci i foliju zato sto kopir nije u mogucnosti da isprati tolike neravnine. Ako prestelujes frezer onda ostaje visak trake da mozes da je kacis noktima.
Sta god da je u pitanju, nije mi jasno da su ti poslali takvu fotografiju. Ja bi to lickao celi dan, uradio kako treba, slikao i prodao masinu :)
Ta posuda mi deluje da nije teflonizirana, mozda i gresim. Postizanje radne temperature za 10min...pa homag i slicno drustvo ce da im otkupe sve strucnjake :D
A ova masina za 2250 eura :) I ako se zeznes, skini nalepnice i prodaj za 3000 kao Tursku :D
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Popojov wrote:Ajde,strucnjaci za formatizere,javite se ,nemoj da se stidite...:) Dajte neki savet,misljenje...

Unapred hvala!
sve sve samo ne kinesko i tursko :prs::happy::part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

singer wrote:
Popojov wrote:Ajde,strucnjaci za formatizere,javite se ,nemoj da se stidite...:) Dajte neki savet,misljenje...

Unapred hvala!
sve sve samo ne kinesko i tursko :prs::happy::part:
Pa pominjao je covek i SCM-a, Sicar-a, Robland-a,... a ti bi tu mogao da ga posavetujes :)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

sta god od navedenog da kupi nece pogresiti,naravno zavisi puno od toga u kakvom je stanju masina.

mora da je upali pa ugasi(vise puta)da bi cuo rad oba motora.

da bez rada motora kliznu gredu povuce do kraja napred-nazad(da cuje da li ima cudnih zvukova)

pa kad sve to ustanovi da je u redu onda ide probni rez po duzini i sirini.

ako mu po duzini reza od materijala napravi "kiflu" nek se okrene i ode pa taman da mu je da dzabe.

to je uglavnom bitno kod formatizera.:)

p.s. moj predlog je da klizna greda ima "nosenje" vertikalno a ne bocno(i ono je odlicno kad je novo)ali se vise haba od prvo pomenutog pa treba stelovanje a to moze da utice na kvalitet ravnine reza posle
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Popojov
Šegrt

Post by Popojov »

Pa nesto smo razmisljali i dosli do zakljucka da cemo najverovatnije ipak uzeti novu masinu jer je svega 1000-1500e skuplja..sad ne znam sto se tice kvaliteta...
Robland,Sicar,Veldimex,Holzmann,SCM...Cak i onaj kinez zadnji...

Meni se iskreno ovaj Robland nekako najvise dopada...kasnije ima i mogucnost postavljanja digitalnih citaca na granicnicima...
Ni ovaj Sicar mi nije los,mada Roblend nekako ozbiljnije deluje...
Ovi iz Veldimex-a ga hvale na sva usta-prave ga Nemci ali u Bugarskoj,nekako mi deluje neozbiljno,ne znam...
Holzmann deluje(ovaj najskuplji) nekako masivno,ozbiljno...neko rece da ga prave u Kini...
Scm je renomirana kompanija to znam,ali ova konkretna masina sto moze da se kupi za ove pare je manjih gabarita i slabijeg motora od ovih...ove Scm koje su jace-skuplje su za nekoliko hiljada...
Last edited by Popojov on 28 Mar 2013 18:49, edited 1 time in total.
Post Reply