Formatizere cu ostaviti da prokomentarisu ovi sto imaju mnooogo vise iskustva od mene.
Dacu neki komentar za kanterice koje si postavio.
Dobar deo ovih modela masina nikada nisam sreo, verovatno zato sto su starije od mene :skratta:
Za ubuduce, kaci slike masina slikane sa kontra strane (kad god mozes), odavde vidimo da svaka ima transportnu traku i po neki prekidac. Doduse, za neke se odokativno moze odrediti koliko vrede "na kilo"

Po mom misljenju, jedino Casadei vredi te novce a i on bi mozda mogao da sidje koji % dole.
Od ostalih masina, ovaj HolzHer 1404 dobro poznajem i znam da ce ti trebati raznih sitnica za njega koje neces znati gde da nabavis. Isto to vazi i za sve ove druge masine. Da pricamo o 1500-2000 eura pa i da se dovijes i pravis ih ali za ove novce, ja se ne bi upustao u kupovinu. Iskreno govoreci, svaka ova zelena masina je predimenzionisana, svaki delic na njoj je duplo masivniji od istog na Casadei-u ali to su masine koje su radile po 30 godina i svaka guma, plastika i vecina kotrljajucih i kliznih povrsina su potrosene. Dzaba ti volvo ili Mercedes kad je iz 1977 godine, samo ces da lezis pod njim a skupo si ga platio.
Kinez bi trebao da skida radijus od 2mm a i ako ne, skoro sam siguran da bi zamenom glave/plocica na frezerima bilo reseno i ravno i radijusno trimovanje. Moze li se ta masina negde pogledati uzivo? Imas li neki link? Za te novce, mozda ima smisla a treba je dobro pogledati.