Nabavka kombinirke

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

bradilko
Šegrt

Post by bradilko »

pogledaj ovu ponudu, http://www.limundo.com/kupovina/Masine- ... a/10625253 u cenu ti se uklapa, ima i diht sa transportnim uredjajem, malo da je sredis i eto masine, za mene je Mio Standard promasaj cak kao i hobi masina, cini mi se da bi ti tih 5 6 dana mesecno Mio Standard samo stelovao i nervirao se, ovog coveka ne poznajem na limundu, nego mi bese interesantno :)
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Ima i ta kao sto sam rekao covek ima nekoliko za prodaju meni je ponudio dobru cenu ali sam nasao blize i malo jeftinije....
mladen popadic
Precizni šegrt

Post by mladen popadic »

Last edited by mladen popadic on 17 Mar 2013 10:06, edited 1 time in total.
StolarBastovan
Pred-majstorsko zvanje

Post by StolarBastovan »

Hvala svima na savetima i pomoci.Odluka je ipak da ga rucno pravim pa kako bude.Interesuje me koje testere mi preporucujete za rezanje hrastovine,orahovine.Predpostavljam da to reze i camovinu bez problema.
StolarBastovan
Pred-majstorsko zvanje

Post by StolarBastovan »

Majstori, da li je bolje postaviti motor paralenlno sa osovinom ili iskositi kais i motor pomeriti u neku stranu? Vidim da su ljudi radili i ovako i onako,interesuje me sta je bolje?Ostavio sam mogucnost pomeranja motora levo desno i napred nazad?
saša
Majstor stolar

Post by saša »

StolarBastovan wrote:Majstori, da li je bolje postaviti motor paralenlno sa osovinom ili iskositi kais i motor pomeriti u neku stranu? Vidim da su ljudi radili i ovako i onako,interesuje me sta je bolje?Ostavio sam mogucnost pomeranja motora levo desno i napred nazad?
Kako to misliš "paralelno"...pa kod gotovo svih mašina osovina rotora motora bi trebalo da bude paralelna sa glavom abrihtera?!?!
Može i drugačije kao npr kod male kombinirke Arsenije Spasić KSM520 ali mislim da to nije dobro rešenje...
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

stavljas kako tebi odgovara smestaj i kacenje motora ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mislim da je samo lose napisao :)
Naravno da osovine moraju da budu paralelne, inace bi jurio kaiseve po radionici :)
Verovatno je mislio da li da motor stavi tacno u vertikalu ispod osovine, ili da ga pomeri napred ili nazad (ili levo-desno, zavisi odakle gledas).

Posto su i osovina motora i radno vrratilo krug, potpuno je sve jedno gde ga postavis. Kad ne bi smetalo obradku, motor bi mogao da bude i iznad vratila, sto se tice prenosa snage potpuno je sve jedno.

E sad... sto je motor blize vertikali to je za istu duzinu kaisa "brisani prostor" izmedju motora i osovine veci. Znaci imas vise mesta da tu upakujes neki mehanizam, ili oblogu za skupljanje piljevine...
StolarBastovan
Pred-majstorsko zvanje

Post by StolarBastovan »

Hvala,postavio sam motor ispod izlazne ploce i radi super. Rastojanje od osovine do osovine mi je 50cm,mala remenica 45mm,a velika 80mm,brzina motora 2800, snaga 3kw.Ja zadovoljan,nije Bog zna sta,ali za moje potrebe korektno. :)
Post Reply