Obrada medijapana
- pasentpaše
- Dodavač alata
Obrada medijapana
Trba mi neka firma (u okolini Novog Sada) koja može da mi napravi na medijapanu 28mm, radijus 28mm. Ali ne frontalno, nego po poprečnom preseku.
Ovo si baš pesnički objasnio.pasentpaše wrote:Trba mi neka firma (u okolini Novog Sada) koja može da mi napravi na medijapanu 28mm, radijus 28mm. Ali ne frontalno, nego po poprečnom preseku.
Da pređeš na prozu pa da malo detaljnije objasniš šta ti treba
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
- maricaiivica
- Moderator
- pasentpaše
- Dodavač alata
Na levoj strani je radius 28mm, a na desnoj radius 14mm.

Nekako mi se cini da bi ti ipak ovo na desnoj
Radius - poluprecnik - oznaka R
Diametar - Precnik - oznaka D
Posto se radi o samo o estetici, a glodalo tacno tog poluprecnika je tesko naci, verovatno bi ti radilo posao i ovo:

Znaci po jedan prolaz sa svake strane glodalom radiusa 12.7mm (standardno), i malkice smirglanja da se zaglade ivice na sredini. To moze da ti odradi bilo ko sa rucnom glodalicom i odgovarajucim glodalom.
Ne mora bas 12.7, moze ineko drugo. Sto je radius glodala blizi 14mm, to ce bolje ispasti. Na desnoj strani vidis kako izgleda kada je glodalo sa radiusom 9.5mm.

Nekako mi se cini da bi ti ipak ovo na desnoj

Radius - poluprecnik - oznaka R
Diametar - Precnik - oznaka D
Posto se radi o samo o estetici, a glodalo tacno tog poluprecnika je tesko naci, verovatno bi ti radilo posao i ovo:

Znaci po jedan prolaz sa svake strane glodalom radiusa 12.7mm (standardno), i malkice smirglanja da se zaglade ivice na sredini. To moze da ti odradi bilo ko sa rucnom glodalicom i odgovarajucim glodalom.
Ne mora bas 12.7, moze ineko drugo. Sto je radius glodala blizi 14mm, to ce bolje ispasti. Na desnoj strani vidis kako izgleda kada je glodalo sa radiusom 9.5mm.
- pasentpaše
- Dodavač alata
- pasentpaše
- Dodavač alata
Last edited by pasentpaše on 28 Feb 2013 15:33, edited 1 time in total.