Slazem se sa onim sto ti je Rade predlozio!donivko wrote:U pravu si za glodalo po narudžbiniračunao sma i ja za Amazon i te pare,nema neke uštede
mada su dosta skupa pravljena glodala,ako imaš preporuku za firme koje rade alate,kucni nešto..
glodalo za bušenje rupa fi 85mm
Hvala na komplimentu al mu se to nebi nikako isplatilo,ipak gi sa glodalom brze odradio....Pezzo wrote:To bi ti sve Zvecanac napravio na strugicu za dva danaNajveci problem je to rasprodati.
U pitanju je par hiljada komada,a znam da i sa dobro napravljenim glodalom to nece ici tako brzo...
Iz prakse znam kada sam sa pravljenim glodalom izradjivao drvene alke za zavese nije islo bas tako brzo i lako (iako sam dubio samo po 5mm ali sa obe strane)
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
CMT ima ovakva glodala ali max dijametra 68mm(forstner bit). Pogledaj na sajtu Filos iz Čačka, katalog cmt-a na strani 244. Imas i boring bit od 60mm.
Sa ovog sajta mozes da narucis. Salju i u Srbiju i moze da se plati visom. Oko 18$ bi kostalo sa postarinom. E sad kakav je kvalitet, to je ? http://www.sourcingmap.com/silver-tone- ... 49383.html
Sa ovog sajta mozes da narucis. Salju i u Srbiju i moze da se plati visom. Oko 18$ bi kostalo sa postarinom. E sad kakav je kvalitet, to je ? http://www.sourcingmap.com/silver-tone- ... 49383.html
Last edited by drjackas on 06 Jan 2013 08:59, edited 1 time in total.
Ljudi da ja nesto pitam vas,nije vezano bas za ovu temu al nadam se da ce da mi oprostite,vidim postavljate ove strane sajtove za kupovinu,ja sam juce pregledeo Amazon neko je bio postavio i vidim ima dosta korisnih stvarcica tamo da se nadje,nego moze li neko da mi objasni dali i mi Srbi mozemo tu da kupujemo,i kako da se to plati,ja primera nemam tu vizu karticu,tj imam karticu Komercijalne banke ali neznam dali to moze da posluzi.
Sve o kupovini naci ces ovdje!
viewtopic.php?id=2635
viewtopic.php?id=2635
Ipak je najbolje rešenje neko kvalitetno glodalo,pa na glodalicu ili stubnu bušilicu,iako su skupa,
a sa strugom bi išlo sporo za par hiljada komada,ali izmisliće se nešto,što se tiče spoljneg obrađivanja profilno glodalo pa na strug i efikasno se rešava
Još neki predlog? :hurra:
a sa strugom bi išlo sporo za par hiljada komada,ali izmisliće se nešto,što se tiče spoljneg obrađivanja profilno glodalo pa na strug i efikasno se rešava
Još neki predlog? :hurra:
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
Iz tvog zadnjeg komentara stekao sam utisak da ti imas strug...
Moj ti je savet ako se do sada nisi bavio proizvodnjom suvenira,to jest drzaca pepeljare da pocnes probnu seriju od tridesetak komada,da bi sam stekao iskustvo o brzini i kvalitetu obrade i u hodu trazis najbolja resenja za rad.Ako imas narucioca moraces strogo da se drzis dogovora izrade ...nije mala stvar napraviti nekoliko hiljada komada u kratkom roku...
Moj ti je savet ako se do sada nisi bavio proizvodnjom suvenira,to jest drzaca pepeljare da pocnes probnu seriju od tridesetak komada,da bi sam stekao iskustvo o brzini i kvalitetu obrade i u hodu trazis najbolja resenja za rad.Ako imas narucioca moraces strogo da se drzis dogovora izrade ...nije mala stvar napraviti nekoliko hiljada komada u kratkom roku...
I ovo ce da prodje.
- peradetlic
- Majstor majstora
Tačno je da imam i strug,mada mi je ovo početna sezona za izradu suvenira,pa sam u fazi prikupljanja potrebnog alata i ideja,Glava struga koji imam je sa 3 pakne,a pošto se drvene piksle izrađuju iz četvrtastog oblika,pa se svode na okrugli ili se samo ivice profilišu,(više je četvrtastih proizvoda nego okruglih-njih bi mogao iz oblice u glavu pa glodalom,ali šta sa većinom četvrtastih,osim nove glave,a to mi nije cilj,bar za sada)ne rešava mi to situaciju,potreban je sa 4 pakne,zato i ne mogu da obrađujem direktno glodalom rupu,jer se ne može fiksirati u glavu,čak iako nađem način da fiksiram uticaće i kirner koji je na suprotnoj strani,ako uz pomoć njega fiksiram,jer bez njega ukoliko nemam 4 pakne biće nemoguće tako nešto.
Naravno da mogu da ispitujem rešenja tokom rada,jer 2-3 hiljade je za period od nekoliko meseci,kada bi samo to radio,postigao bih-,mada pored ovog imam paleti još 5-6 proizvoda,pa zato tražim nejefikasnije i najbrše rešenje za izradu istih
Nije rešenje da odustanem od te vrste proizvoda,tako da sve predloženo ide na razmatranje,ukoliko ima još prostora za diskusiju,pišite
Hvala
Naravno da mogu da ispitujem rešenja tokom rada,jer 2-3 hiljade je za period od nekoliko meseci,kada bi samo to radio,postigao bih-,mada pored ovog imam paleti još 5-6 proizvoda,pa zato tražim nejefikasnije i najbrše rešenje za izradu istih
Nije rešenje da odustanem od te vrste proizvoda,tako da sve predloženo ide na razmatranje,ukoliko ima još prostora za diskusiju,pišite
Hvala

Last edited by donivko on 07 Jan 2013 11:13, edited 1 time in total.
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
Moj strug i moja masta mogu svasta,iako ima samo trozubac i siljak ...
Za bocnu obradu napravi dve pakne od tvrdog drveta dimenzija obratka.Izmedju njih odjednom postavi 5 kom.za obradu i jako pritisni izmedju siljka i trozupca,poravnaj ih u vinklu, tako ces odjednom obradi bocne strane na precnik koji te interesuje a mozes i neku adekvatnu saru da izvedes ...Nadam se da ti je dalje jasno...
Za bocnu obradu napravi dve pakne od tvrdog drveta dimenzija obratka.Izmedju njih odjednom postavi 5 kom.za obradu i jako pritisni izmedju siljka i trozupca,poravnaj ih u vinklu, tako ces odjednom obradi bocne strane na precnik koji te interesuje a mozes i neku adekvatnu saru da izvedes ...Nadam se da ti je dalje jasno...
I ovo ce da prodje.
Neki redosled kojim bih ja probao (sto uopste ne znaci da je dobar):
1. Uhvatis cepanicu od recimo 60cm izmedju trozupca i siljka i obradis na spoljasnju meru.
2. Ako ti je piksla visoka recimo 5 cm, zarezes na svakih 5 cm
3. Obradis spoljasnju stranu ako hoces profilnim glodalom. Na dnu ostaivs deo od recimo 10mm, koji je ravan (nema profila)
4. Odseces na recimo banseku ili cime vec imas pojedinacne pepeljare iz cepanice (oni zarezi iz tacke 2 ti sluze kao mera)
5. Sad za taj ravan deo koji si ostavio hvatas jednu po jednu (to mozes i u glavu sa 3 pakne posto je sad okruglo), i napadnes sa cela ravnim glodalom, za koje napravis neke granicnike za dubinu i sirinu.
6. opciono okrenes i poravnas dno, to jest malo udubis dno na sredini, kao bi piksla lepo stajala a ne da se klacka (sada mozes da hvatas sa unutrasnje strane, posto si vec dobio rupu).
1. Uhvatis cepanicu od recimo 60cm izmedju trozupca i siljka i obradis na spoljasnju meru.
2. Ako ti je piksla visoka recimo 5 cm, zarezes na svakih 5 cm
3. Obradis spoljasnju stranu ako hoces profilnim glodalom. Na dnu ostaivs deo od recimo 10mm, koji je ravan (nema profila)
4. Odseces na recimo banseku ili cime vec imas pojedinacne pepeljare iz cepanice (oni zarezi iz tacke 2 ti sluze kao mera)
5. Sad za taj ravan deo koji si ostavio hvatas jednu po jednu (to mozes i u glavu sa 3 pakne posto je sad okruglo), i napadnes sa cela ravnim glodalom, za koje napravis neke granicnike za dubinu i sirinu.
6. opciono okrenes i poravnas dno, to jest malo udubis dno na sredini, kao bi piksla lepo stajala a ne da se klacka (sada mozes da hvatas sa unutrasnje strane, posto si vec dobio rupu).