Klizni mehanizam za vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Sami
Dodavač alata

Klizni mehanizam za vrata

Post by Sami »

Pozdrav, dobio sam neki zadatak za domaći rad, e sada polazna tačka mi je da definišem djelove i njihove funkcije u ovom mehanizmu sa slike http://postimage.org/image/tm6cl7kyp/
Sada prvo nisam siguran da li sam dobro definisao i imenovao ove djelove i da li sam izostavio neki?
I također ne znam im funkcije, predpostavljam da ih većina ima višestruku funkciju, npr. ovi točkići bi trebali da ostvare nekao aksijalno vođenje? Ove poluge bi trebale da ostvare neku vrstu fiksiranja mehanizma?
Pa ako neko može da mi pomogne malo :)
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Kao prvo napiši od kuda bar za prvi put ...

To su ti šarke sa kotačima za klizno okretna vrata ormara. Ove dvije šarke se montiraju na vrata a kotači na šinu iznad njih i to onda funkcionira kao harmonika vrata.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Zdravo SAMI, DOBRO DOÅ AO.
Nije lepo doći negde prvi put i odmah tražiti uslugu. Bar si mogao malo da uzmeš vazduh i sačekaš do drugog posta.
Na forumu ima mnogo članova koji će ti rado pomoći, samo potrebno je imati i malo takta.

Da ne zaboravim, kao što ST STOLAR reče, OBAVEZNO upiši u profilu odakle si.
Sami
Dodavač alata

Post by Sami »

@metabo, Znam da nije, ali sam malo u škripcu sa vremenom, pa sam napisao i pomislio ako mi neko odgovori nešto dobro je, ako ne, Bože moj, snačiću se već nekako..:) Naravno ako to nije po pravilima foruma, odmah ću da izbrišem temu.
Hvala na dobrodošlici, ja sam inače mašinac i evo napisao sam odakle sam.

@ST STOLAR, hvala na pojašnjenju. Imao sam problema dok sam shvatio uopšte šta je u pitanju, nikada se nisam susreo sa nečim ovakvim.
Post Reply