Hteli bi da napravimo ovu zanimljivu policu - fotelju

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa nije problem saviti i zalepiti 5 lista MDF od 5 mm debljine, nego je problem sto se niko ne javlja coveku na ponudu da mu to i uradi. Nebi trebalo ni toliko da izadje sa cenom jer ima posla max. dva dana za stolara i 2 dana za lakirera.
Last edited by Pezzo on 06 Dec 2012 09:09, edited 1 time in total.
Riomareca
Šegrt

Post by Riomareca »

Pezzo wrote:Pa nije problem saviti i zalepiti 5 lista MDF od 5 mm debljine, nego je problem sto se niko ne javlja coveku na ponudu da mu to i uradi. Nebi trebalo ni toliko da izadje sa cenom jer ima posla max. dva dana za stolara i 2 dana za lakirera.
Ima covek vise ponuda ali na e-mail ili pp. Ne bih rekao da bas tako brzo moze da se odradi. Treba naoraviti kalupe, izlepiti sve, ostaviti da odstoji, obraditi, izgerovati, ofarbati i sklopiti. Ko sve to uradi za 4 dana svaka mu cast.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

^^
slazem se :prs:

ima posla i za 7-10 dana jer je prototip :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

"Ne bih rekao da bas tako brzo moze da se odradi"
------
Pa da ceo dan seces ivericu za kalupe, pa ces ih napraviti za dan i stegnuti mdf u kalupe. Sutradan se to sve izlepi iz komada i pripremi za lakiranje.To su dva dana. Lakireru treba dva dana zbog susenja lakova, prvi dan osnovni lak, drugi dan smirglanje i zavrsni lakovi i treci dan pakovanje, prevoz i montaza. Znaci sve u svemu, za nabavku materijala, prevoz i montazu ce otici jos 2 dana i neka ode pola dana-dan za planiranje i crtanje sablona, pa opet nije vise od 7 dana. Ali efektivnog rada sa cekanjem na susenja lepka i lakova, realno 4 dana, naravno ako radis i ne vatas zjala.
slovenija
Majstor

Post by slovenija »

no....singer... koliko je onda cena ?
Riomareca
Šegrt

Post by Riomareca »

Pezzo wrote:"Ne bih rekao da bas tako brzo moze da se odradi"
------
Pa da ceo dan seces ivericu za kalupe, pa ces ih napraviti za dan i stegnuti mdf u kalupe. Sutradan se to sve izlepi iz komada i pripremi za lakiranje.To su dva dana. Lakireru treba dva dana zbog susenja lakova, prvi dan osnovni lak, drugi dan smirglanje i zavrsni lakovi i treci dan pakovanje, prevoz i montaza. Znaci sve u svemu, za nabavku materijala, prevoz i montazu ce otici jos 2 dana i neka ode pola dana-dan za planiranje i crtanje sablona, pa opet nije vise od 7 dana. Ali efektivnog rada sa cekanjem na susenja lepka i lakova, realno 4 dana, naravno ako radis i ne vatas zjala.
Teoretski to lepo zvuci ali je praksa uvek malo komplikovanija.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

praksa nam je crnogorska: "nisam 'tica da letim" :)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

momci jezikom ide sve lako ,medjutim kad krene da se radi(pogotovo prototip)onda ide poprilicno sporije.

kad se napravi prvi komad i uoce greske i problemi--svaki sledeci moze biti uradjen za duplo manje vremena.

zato i cena za prvi mora biti poveca :spyfoordig:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Sve zavisi kakav si majstor i sta imas od alata, a potreban ti je i radni prostor i prevozno sredstvo, pa kad sve to imas, znaces i koliko ti vremena treba i kolika ti je dnevnica.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Mora da se montira na licu mesta,jer u kompletu ne moze da prodje kroz vrata...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
slovenija
Majstor

Post by slovenija »

Nije 2 metara...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Pezzo wrote:Sve zavisi kakav si majstor i sta imas od alata, a potreban ti je i radni prostor i prevozno sredstvo, pa kad sve to imas, znaces i koliko ti vremena treba i kolika ti je dnevnica.
evo ja cu tebi da ustupim moju radionicu sa sve alatom za izradu iste (ja cu ti biti bzi dodavac alata i segrt) pa da vidimo za koliko ce biti uradjeno :prs:

i prevoz organizovan do bg kao i montaza :part:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ma imam i ja sve uslove, problem je sto za to nemam vremena i ne mogu da se ponudim, ne stizem ni svoje poslove da zavrsavam. A koliko moze da se uradi za dan, tu nisam preterao, moze i dosta vise. Desavalo mi se da za dan uradim toliko posla da mi niko ne veruje da sam sve sam uradio. To ide kad pocnes i ako znas sta ces i kako ces raditi. Inace rado bih se opkladio sa svima vama koji ne verujete. Uradice mu to neko, kalup nije bauk.

Zvecanac, to je sastavljeno iz 3 dela (uvelicaj sliku i zagledaj malo), pa se na licu mesta povezuju u celinu. Nije to problem. Visina mislim da je oko 2 metra, mozda i malo preko. Gde se sedi bi trebalo jedno 40 cm sirine. Nacrtas preko slike koordinate, pa po njima nacrtas uvelicano na poledjinama od mdf 19mm i imas linije krivina za kalup.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ovo nema smisla!:forbannad:
Covjek koji je postavio temu je "musterija" a ne stolar i od njegove zelje da nekog uposli sve se pretvorilo u prepucavanje i poducavanje majstora teoreticara!!!

Jeli aktivna stranica "namjestaj po mjeri"?
Ovakve postove treba tamo prosledjivati odmah u startu jer je puno ozbiljnije!

Pa ko dobije posao slobodno posle neka pita kako se to pravi, objasnjenja mu sigurno nece hvaliti!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pezzo wrote:praksa nam je crnogorska: "nisam 'tica da letim" :)
Ne znam kakva Vam je praksa, al znam da je covjek dobio ponudu iz CG odmah u startu!
Post Reply