POMOC,kolica za bansek

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ovo je dobar primjer kako bi to trebalo izgledati samo mi se ovaj koncept nesviđa.

Nesviđa iz tog razloga šta on naštima jednu dimenziju i piči,trebalo bi da se trupac na kolicima pomiče pomoću navojnih vretena i tako svakim prorezom pomičeš trupac za debljinu koju želiš odrezati.

U tom slučaju ti treba puno manje materijala za izradu samih kolica-voza a i sve pilane manje više imaju takav sistem rada.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Meni se to svidja kao resenje, osim sto bi trebao jos jedan dodatak hvataljki da pridrzavaju deblo, umesto sto oni to rade rukama. Valjda tako rade sto im je brze, ali ne izgleda mi mnogo bezbedno. Nije za vece dimenzije balvana, ali tu je ogranicenje i sama dubina reza banseka, tako da je adekvatno dimenzionisano.
Ne vidi se na koji su nacin povezane te dve strane kolica, ocigledno da postoji neka veza ispod.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Strki znam o cemu pricas, ali ima vec 3-4 dana kako pokusavam da nadjem klip gde je pomak stabla resen pomocu par zupcanika i lancem od bicikla
tamo je bilo i jednostvno resenje za stezanje stabla.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

dok ne nadjem taj klip pogledjte ovaj definitivno najlepsi model bansek + dodatne opreme http://www.youtube.com/watch?v=S_NbtUuyk4A
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pezzo wrote:Ne vidi se na koji su nacin povezane te dve strane kolica, ocigledno da postoji neka veza ispod.
Gledam vec treci put klip, i isto nikako da uklavirim kako dve strane kolica idu zajedno? Nema gde ispod da se spoje posto je jedna unutar lista a druga van njega.
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

dikar wrote:dok ne nadjem taj klip pogledjte ovaj definitivno najlepsi model bansek + dodatne opreme http://www.youtube.com/watch?v=S_NbtUuyk4A
я не понял покупаеш обоих и пилорама в подарок
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

dikar wrote:Strki znam o cemu pricas, ali ima vec 3-4 dana kako pokusavam da nadjem klip gde je pomak stabla resen pomocu par zupcanika i lancem od bicikla
tamo je bilo i jednostvno resenje za stezanje stabla.
Naravno da znaš o čemu se priča,mene samo malo be šta nisam vičan crtanju u nekom programu na kompu a skener mi neradi da ti nacrtam na papiru pa da vidiš moju zamisao ALI obećavam da ću sutra ili prekosutra skicirati i skenirati kod šureta pa ti postavim sliku možda pomogne.:skool:
Čovijek sniva a Bog realizira!
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

Da bas tako nesto je meni potrebno,i ni meni nije jasno kako su ta kolica povezana da idu zajedno,ich ne kontam
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

dikar wrote:dok ne nadjem taj klip pogledjte ovaj definitivno najlepsi model bansek + dodatne opreme http://www.youtube.com/watch?v=S_NbtUuyk4A
:hurra::hurra::P:P:P i to bi extra posluzilo sa sve tom dodatnom opremom
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

povezana su tako da na krajnoj meri(duzini)kolica dodato jos 50cm pa zavareno ispod.:prsgore:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mislis na onom kraju kolica koji je ka vratima na klipu?
To sam i ja prvo pomislio, ali pogledaj klip na 2:52. Odose kolica sigurno metar dalje, a i jednostavno vidi se da tu nema nicega.
Negde na 1:15 se vidi isto samo na drugom kraju kolica
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Iskopo ga Bili :happy:

Pogledaj klip izmedju 2:47 i 2:50. Po sredini slike uz donju ivicu.
Na boku postolja ima jedan ispust dugacak oko pola metra. Sa strane kolica se nalaze lezajevi. Kada lezaj naidje na taj ispust on se pomeri i povuce sipku koja spaja dve polovine kolica, tako da se ona skloni i testera moze da prodje. Kad kolica odu dalje, lezas sidje sa tog ispusta i neka opruga unutra vrati sipku nazad i ponovo spoji kolica. Takvih sipki imas po dve na oba kraja kolica,.
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Alal vera na majstor Bili!
Shvatio ga u momentu
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nesam video ::neznam::
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ni ja to ne vidim, ali sve jedno, moze to na vise nacina da se sredi. Najjednostavnije je kao sto je Singer rekao, to je i meni prvo palo na pamet kao najjednostavnije. Inace odozdo se mogu povezati i nekim zupcanicima sa zupcastim letvama, ili lancanicima, sajlama i td.To nije veliki problem, samo sto me je zaintrigiralo jer je snimak malo mracan i mutan, pa se ne vidi kako je to konstruktor izveo, mada nije mnogo ni bitno. Konstrukcija je jednostavna i prakticna. Njima je to kao portabl, prenosna naprava, a kad zagledas, mnogo je tu gvozdja ugradjeno za skromne mogucnosti sto se tice dimenzija trupaca.

nevezano sa ovim slucajem, zanimljivo je pogledati i ovaj video mini pilane i kojom brzinom to reze:
http://www.youtube.com/watch?v=D2Wj_ZlZLoQ
Last edited by Pezzo on 05 Dec 2012 19:15, edited 1 time in total.
Post Reply