Daska 12x1 za oblogu stoka vrata?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
vectrabg
Pred-majstorsko zvanje

Daska 12x1 za oblogu stoka vrata?

Post by vectrabg »

Ima li negde da se nadje camovina 12x1? Radim neki pregradni zid od lamperije pa treba da oblozim stub za vrata. Lamperija je sa obe strane i stub 8 = 12cm
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

mislim da tako nešto nećeš naći , osim da otiđeš kod stolara da ti to izhobla .

Nego što misliš sa tim ? Obložiti gredu ? kako bi učvrstio tu letvu za gredu ?

Jednostavnije bi bilo sa jedne strane grede staviti komad 12 x 2 ( sa strane koja nije vidljiva ) a takav komad daske ćeš naći po bau centrima .

No nije mi jasno što želiš postići sa tim , ako si napravio oblogu sa lamperijom , pa ti lamperija strši izvan grede za taj jedan centimetar , možda bi samo kutna letvica dala dodatnu figuru , ne znam kako će ti ispast oblaganje grede .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
vectrabg
Pred-majstorsko zvanje

Post by vectrabg »

ropee wrote:mislim da tako nešto nećeš naći , osim da otiđeš kod stolara da ti to izhobla .

Nego što misliš sa tim ? Obložiti gredu ? kako bi učvrstio tu letvu za gredu ?

Jednostavnije bi bilo sa jedne strane grede staviti komad 12 x 2 ( sa strane koja nije vidljiva ) a takav komad daske ćeš naći po bau centrima .

No nije mi jasno što želiš postići sa tim , ako si napravio oblogu sa lamperijom , pa ti lamperija strši izvan grede za taj jedan centimetar , možda bi samo kutna letvica dala dodatnu figuru , ne znam kako će ti ispast oblaganje grede .
Evo slike da bi bilo jasnije. Tu treba da stavim vrata, pa sam mislio da ta greda sa kojom se zid zavrsava - ne treba da se vidi sa strane. A mozda ja gresim, mozda se to tako radi. Ili tu treba klasican stok? Sta se po standardu stavlja?

Image
Last edited by vectrabg on 29 Nov 2012 00:23, edited 1 time in total.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Ka o što sam napisao , ljepše će ti biti na kraju lamperije kutnu letvicu i bok .

Nikakvo oblaganje grede nema smisla
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
vectrabg
Pred-majstorsko zvanje

Post by vectrabg »

ropee wrote:Ka o što sam napisao , ljepše će ti biti na kraju lamperije kutnu letvicu i bok .

Nikakvo oblaganje grede nema smisla
Mislio si ovako kao na slici?

Image

Ugaonik 4x4 sa obe strane zida od lamperije i takodje na suprotnom delu gde nemaju sarke? Znaci ovako se ostavlja kraj zida sa ugaonicima i ne prekriva se stub sa celom daskom? OK. Ja sam mislio da treba neki stok kao za klasicna vrata kad dolaze na zid. Ucim polako ;)
Last edited by vectrabg on 29 Nov 2012 15:48, edited 1 time in total.
Post Reply