Kad bude snjeg ovaj krov če ti raspasti u prafaktorje :forvonad:
- Da bih spojio novi stub uz stari, morao bih da odesecem deo stare grede koja prelazi stari stub (15cm)mbole wrote:4. Novu gredu ne vezujes za postojecu staru gredu (bilo bi previse komplikovano). Novi desni stub vezujes sa postojecim stubom na uglu, a onda novu gredu vezujes za taj novi stub, tako da nova greda nalegne na njega (bas kao sto je na crtezu).
Nesto deblje od 6x18?mbole wrote:Kako konkretno izvesti taj spoj? Mozes i da ga zasrafis sa dva podugacka i podebela srafa (pocinkovana). Ti srafovi samo drze gredu da ne pobegne, opterecenje nosi stub na koji se greda oslanja.
Znaci, srednji zid se uopste ne vezuje za rogove vec krajnja horizontala za novu gredu? A, sta da radim sa onim delom (trougla) sto ostaje iznad krajnjih horizontala do rogova? Vertikale pustam do samog leksana? Tu bih trebao da imam nesto za sta cu fiksirati brodski pod.mbole wrote:Srednji zid se ne vezuje za rogove (rogovi idu paralelno sa njim).
5. nema spoja izmedju rogova i srednjeg zida
Od poda do stare grede je 209cm. Sto se tice usecanja, mozda bi to bilo samo kod prvog roga. Pad vode nadstresnice je dat sa leva na desno, tako da su levi i srednji rog sigurno visi u odnosu na desni rog. Mada bi sada to trebalo da bude kontra, jer se produzava do komsije, pa bi ulazilo u njegov slivnik. Da li se levi i srednji rog mogu malo nategnuti na dole (3-5cm) i prihvatiti za novu gredu kad dodje, pa ce se ponistiti taj nagib na desnu stranu?mbole wrote:Ako bi nova greda dosla tako da se ovi nastavci rogova oslanjaju na nju a da se ne usecaju, da li bi onda bila prenisko?
Treba ti 2m od poda do grede, to jest toliko je standardna visina vrata.
Sve ce biti u nivou sa terasom, bez stepenika.mbole wrote:Posto imas ovaj stepenik, mozda bi i stalo.
Srednji zid treba da ima vertikalu zbog cipelarnika, koga sam odlucio da ostavim ispod prozora. Prozor ce ostati u komsijinom delu, jer nisam mogao da ga zatvorim, tako da cu ispod prozora imati udubljenje za cipelarnik (45Dx75Sx165V), (otvoren sa moje strane iz hodnika naravno). Mozda ce ti biti jasnije sa ove skice, mada mi teze ide u 3D :rodna:mbole wrote:Sto se tice srednjeg zida, ja sam ga zamislio upravo obrnuto od ovoga kako si ti nacrtao, to jest sa horizontalnim gredama iscela, a bez vertikala (mada ne boli da se dodaju). Koliko sam shvatio to ces zatvarati brodskim podom, pa ti vertikale uopste i ne trebaju.