Nekoliko kuhinja
Nekoliko kuhinja
Evo par kuhinja koje sam radio, pa kome se da neka pogleda. Za svaku kuhinju je napravljen projekt u Corpus programu prije same izrade.
Savjeti i pogotovo kritike su dobrodošli, uvijek treba gledati gdje se još koja sitnica može kvalitetnije izvesti....treba barem težiti savršenstvu ako ga već ne možemo dosegnuti.
Kuhinja 1
Kuhinja 2
Kuhinja 3
Kuhinja 4
Kuhinja 5
Savjeti i pogotovo kritike su dobrodošli, uvijek treba gledati gdje se još koja sitnica može kvalitetnije izvesti....treba barem težiti savršenstvu ako ga već ne možemo dosegnuti.
Kuhinja 1
Kuhinja 2
Kuhinja 3
Kuhinja 4
Kuhinja 5
Last edited by tomislavm on 01 Nov 2012 14:05, edited 1 time in total.
Vidi se da si sve pedantno i precizno uradio i mora se reci da je sve sto je bilo do tebe dobro zavrseno. Medjutim, ne znam zasto ljudi preteruju i u male prostore ugradjuju velike kuhinje, kao prve tri. To sve izgleda pretrpano, a pravo da ti kazem i ona najmanja bi zadovoljila sve potrebe i najvece porodice.
Kuhinje 4 i 5 imaju problem sa cevima za odvod pare od aspiratora, a kuhinja br.4 ima sudoperu do samog sporeta, sto mislim da uopste nije dobro resenje. Kuhinja br.5 mi nekako izgleda najbolje resena, jednostavna, dovoljne velicine, ne zauzima mnogo prostora, nenametljiva i funkcionalna. Jedino da joj se stavi neka maska iznad aspiratora.
To su moja licna vidjenja, naravno radi se o mom ukusu. Inace svaka cas, majstorski si sve napravio.
Kuhinje 4 i 5 imaju problem sa cevima za odvod pare od aspiratora, a kuhinja br.4 ima sudoperu do samog sporeta, sto mislim da uopste nije dobro resenje. Kuhinja br.5 mi nekako izgleda najbolje resena, jednostavna, dovoljne velicine, ne zauzima mnogo prostora, nenametljiva i funkcionalna. Jedino da joj se stavi neka maska iznad aspiratora.
To su moja licna vidjenja, naravno radi se o mom ukusu. Inace svaka cas, majstorski si sve napravio.
Čak od te prve tri su meni dva projekta bila dobra, treća kuhinja baš i ne, ali ta mušterija je bila takva da s njom nije bilo rasprave oko dizajna (to mi je jedna kolegica sa bivšeg posla i dovoljno je poznam da sam znao da ne vrijedi inzistirati na praktičnosti, jer je njoj to zanemarivo kao prioritet u odnosu na dizajn koji si je zamislila)Pezzo wrote:Vidi se da si sve pedantno i precizno uradio i mora se reci da je sve sto je bilo do tebe dobro zavrseno. Medjutim, ne znam zasto ljudi preteruju i u male prostore ugradjuju velike kuhinje, kao prve tri. To sve izgleda pretrpano, a pravo da ti kazem i ona najmanja bi zadovoljila sve potrebe i najvece porodice.
Kuhinju 2 je dizajnirao arhitekt, ja sam bio samo izvođač, u stvarnosti je jako lijepo ispala, možda su malo pretjerali sa veličinom gornjih elemenata, ali nije bila moja odgovornost pa nisam inzistirao, samo sam im rekao svoje mišljenje. Pogotovo jer sam posao dobio preko tog istog arhitekta pa nisam hito puno pametovati.
Kuhinja 1 je kopija dizajna iz nekog talijanskog časopisa, i iako je malo previše elemenata u stvarnosti je odlično ispala, kad si unutra ne izgleda prenatrpano, možda radi ogledala.
Kuhinje 5 je dizajnirana u Kiki, meni je donesen gotovi projekt, ja sam predložio manji sudoper i veće ladice te manje ručkice na ladicama (što nije prošlo), ali generalno mi je sve ok, prostor je velik i kuhinja izgleda odlično po meni. Inače jedna ručkica za tu kuhinju plaćena je 20EURA, skoro sam pao na guzicu kad sam to kupovao.
Kuhinja je slikana prije dolaska majstora keramičara koji je trebao još nešto napraviti prije nego se stavi dimnjak od nape, tako da je tu kad sam završio sve bilo 100%.
Tu gdje je ploča i sudoper blizu (Kuhinja 4) predlagao sam promjenu pozicije odvoda i dovoda vode tako da se zamjene pozicije perilice i sudopera, ali nije se investitorima dalo ulaziti u to. Å to se nape tiče nudio sam knauf kao rješenje, nisu htjeli platiti a ja nisam htio besplatno raditi.
Last edited by tomislavm on 08 Nov 2012 18:42, edited 1 time in total.
Da, već dugo tražim optimalno rješenje za te rasvjete i ovo mi je najbolja opcija.Burgija wrote::pljesk:
Jako zanimljivo rješenjerasvjete.
Jeli ovo kombinacija led trake i stakla/plexi-a?
Kuhinja broj jedan mi djeluje kao jedna velika kupaona a ne kao kuhinja. Ona ogledala i rasvjeta uh uh. Komentar je vezan iskljucivo uz dizajn, tehnicka izvedba poznavajuci tvoje radove je vrhunska.
Mozes li mi reci koji sistem si koristio za rasvijetu odnosno gdje si kupio osvijetljene za kuhinju broj dva? To moram sebi ugraditi.
Mozes li mi reci koji sistem si koristio za rasvijetu odnosno gdje si kupio osvijetljene za kuhinju broj dva? To moram sebi ugraditi.
Ledice su kupljene na eBay-u, plexiglas kod lokalnog prodavača.djuro2 wrote:Kuhinja broj jedan mi djeluje kao jedna velika kupaona a ne kao kuhinja. Ona ogledala i rasvjeta uh uh. Komentar je vezan iskljucivo uz dizajn, tehnicka izvedba poznavajuci tvoje radove je vrhunska.
- exinterijer
- Šegrt