Koje sarke?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
velja
Vrhunski majstor

Koje sarke?

Post by velja »

Koje sarke idu ovde? Vrata su zakacena za ovaj prednji ram.

Image
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nesto ovog tipa: http://www.artinvesthome.com/katalog.php?prodID=60 ima i slicna metalna varijanta cini mi se kod hafelea i FGV-a, ne mogu sad da ih nadjem.
Ili ako mogu da se vide, onda klasicne sarke, ili klavir.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

^^

jok,ide slepa sarka

blum-ov katalog-strana 12 u pdf-u

http://www.blum.com/sr/sr/01/20/30/
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ima li od drugih proizvodjaca, nisam siguran da kod mene u Pozarevcu mogu da ih nabavim.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Kod mene se zovu paralne šarke. Imaš ih klasićne i kraće, imaju ih još lama i hettich osim ovih već predloženih
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Imaju svi uglavnom, samo trazi sarku za slijepo krilo. Sigurno ih ima Lama, Haffele, FGV, Samet a to su uglavnom najzastupljeniji kod nas. Potrazi na netu karakteristike, jer ona se kaci na okvir sa unutrasnje strane, pa moras ispostovati neki minimum sirine okvira! Osim toga vodi racuna da je sarka u jednoj ravni kad je u zatvorenom polozaju, tj krilo i okvir se ravnjaju sa unutrasnje strane!?
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Sasa wrote:Osim toga vodi racuna da je sarka u jednoj ravni kad je u zatvorenom polozaju, tj krilo i okvir se ravnjaju sa unutrasnje strane!?
Za to se koriste povišene pločice umjesto klasićnih.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja sam ti samo dao primer,a imaju svi proizvodjaci.

kad budes kupovao,pozeljno je da kupis sa duzim vratom(da ti ne bi srafovi postolja dolazili jako blizu ivice korpusa):)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Nisam bas razumeo... Meni bi okvir trebalo da bude 6cm, sto znaci da ce unutrasnja sirina gde mogu da montiram plocicu maksimalno 4,2cm. Zato sam mislio da je bolje sa kracim vratom (ako na isti vrat mislimo).
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Ja sam te kraće montirao na okvir od 7 cm. Mislim da bi ti na 6 cm bilo dosta tijesno.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

kad ih budes kupovao izmeri pa vidi kako se uklapas :)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

ST STOLAR wrote:
Sasa wrote:Osim toga vodi racuna da je sarka u jednoj ravni kad je u zatvorenom polozaju, tj krilo i okvir se ravnjaju sa unutrasnje strane!?
Pojasni mi malo ovo ako mozes, nisam bas siguran da razumijem!?

Koliko sam ja razumio govorimo o ovome i ne vidim tu razlog za primjenu povisenih plocica!?
Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

e bas govorimo o toj vrsti(ova konkretno ima duzi vrat pa je od korpusa udaljena 20mm):)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Da i bas zbog toga je bolja od Lamine, posto kod njih pola podloske visi u vazduhu, tj. ne oslanja se na nosecu lajsnu!!!
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Sasa wrote:
ST STOLAR wrote:
Pojasni mi malo ovo ako mozes, nisam bas siguran da razumijem!?

Koliko sam ja razumio govorimo o ovome i ne vidim tu razlog za primjenu povisenih plocica!?
http://www.artinvesthome.com//cms_uploa ... kica_1.gif
Na samoj slici je naznačena visina pločice 4mm. a inače su pločice za npr.ravne šarke niže.
Post Reply