Kako popraviti ovu pukotinu u krevetu

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
paparazzit
Precizni šegrt

Kako popraviti ovu pukotinu u krevetu

Post by paparazzit »

Pozdrav,\Evo vec jedno dve nedelje odlazem da zavirim i saznam zasto mi se krevet ulegao. Kada sam konacno to uradio skontao sam da mi je ploca skroz pukla.
Ima li neko neki predlog kako bih mogao najbolje da saniram ovo. Bilo kakav savet bi mi dobro dosao.

Image
Image
Image
Image
Evo fotki, cisto da imate uvid sta se desilo. Ako treba jos fotki javite.

Hvala svima i pozz
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Znači da si prije 15 dana bio vrlo aktivan... Jedino zamjena puknute ploče dolazi u obzir.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Moraš pojačati one letve pored, one su uzrokovale pucanje ploče . najbrže rješenje je malo odignuti ovu ploču od poprečnih letvi, ubaciti komad dva laminata ( on je jako čvrst a tanak ) ili šperploče 4 mm , ušarafiti za ovu ploču gore , te bočne letve drvene učvrstiti sa vijcima
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ma biće ti jeftinije uzeti neki novi a i bolje polovica će biti zasigurno oduševljena idejom lutanja po trgovinama.
Čovijek sniva a Bog realizira!
era
Majstor početnik

Post by era »

Pošto i sam imam isti problem, laminat jeste čvrst, ali je šper bolji jer je elastičniji i trpi veći napon, dok je laminat krt i lakše puca, jer je opterećenje na krevetu varijabilno i zahteva elastičnost,.(smatram da je šper bolje rešenje, a i tanji je za 3 mm najmanje), a potom treba povaditi ove eksere iz letvi da ti nebi pravili problem prilikom ponovnog spajanja, i obavezno ih pored vijaka spoji i sa ugaonicima da bi dobio u kruću konstrukciju.
Bar sam ja tako uradio.
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

I naravno, na kraju testirati :skratta:
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

Hvala svima na savetima. A cime mi je najbolje da ih spojim. Strafovima ili ekserima?
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Å arafima
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Obavezno srafovi.
Ekser i inace ne drzi najbolje kada je ukucan u celo daske, a koristi se iz krajnje prostog razloga: najbrze i najjeftinije.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Ma tvornički se koriste zračni pištolji koji zabijaju klanfe , no problem je što ispod stave malo ljepila , pa se to nakon nekog vremena odlijepi ( klanfe su kao sekundarna zaštita , osnova je ljepilo ) zbog malo ljepila/starog ljepila ili zaborava ljepila uopće :oskyldig:

mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ni lepak ne drzi na celu daske. Ovde postoji ovaj ugaonik, koji je upravo zbog toga secen ukoso, pa ima boju lepljivost od cistog ceonog spoja (mada i dalje manju od bok na bok) ali mala je to povrsina za sve ono sto jedan krevet mora da istrpi.
Od klinaca koji hopa-cupa skacu po njemu, do odraslijih klinaca i mame i tate koji malo drugacije hopa-cupa po njemu. Manja brzina, al je zato masa u drugom slucaju daleko veca :)
Post Reply