Vazdusna ekscentar brusilica

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
blazevski
Precizni šegrt

Vazdusna ekscentar brusilica

Post by blazevski »

Image
Image

Pozdrav

Radi se o novoj ekscentar slajferici koja je nabavljenja iz Americi sa http://www.amazon.com/Sander-6In-Random ... _sbs_hi_32 .Problem nam se javlja u vezi veze izmedu ploce i okrugle smirgle jer ploca od masine nije ona sa ( Čičak podloga) nego kao sto se vidi na slici je sa nekim sarama .Ploca je mislim gumena , sada nas zanima na koji nacin je ona predvidena da se spoi sa brusnoj podlosci.
Dali postoi nesto posebno jer u kutii osim kljuca i lula za spajanje sa vrecom za prasine nismo dobili nista.Neko nam je predlozio da zalepimo sungerasti deo sa Čičako ili uzeti samo cicak traku pa zalepiti na plocu ali mislim da
nije to to zanima nas koji je pravi nacin .Inace radi se o istoj masini kao sto je na sajtu razlika je u farbi same kape inace je sa te strane i narucen .
Puno hvala i pozdrav
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

na dnu strane Amazona stoji ovo
"This vacuum-ready, low vibration model produces an ultra-high quality finish and connects easily to central or portable vacuum systems. The IRT4151 extracts dust and particles through and around the pad keeping foreign matter away from the motor. The vacuum sanding pad features a unique design and large 1/2" diameter holes for efficient operation. Virtually all dust is instantly channeled away from the work."

Znaci u pitanju ja vakumski model i ne treba ti cicak traka.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja imam takvu fi 150 medjutim ima cicak sa rupama ;)

ne znam da li ti ova sa "vakumom" moze drzati smirglu ::neznam::

da li si probao pa ne drzi ili ???
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Pokusao sam sa vazduhom i nece da ja nesto ne gresim ali nikako mi ne ide .Jedino nisam pokusao sa pravosmukalki za prasinu dali bi to moglo da funkcionira .
Na maticnoj strani sam video da imaju neki sistem za sabiranje prasine dali to radi na neki poseban nacin stvarno ne zni mogao da nam da odgam .Ako neko ima takvu on bovor inace sada je van upotrebe.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

imaju neki posebno dizajniran papir za vakum brusilice
http://www.grainger.com/Grainger/NORTON ... Pid=search
ali ledja papira je opet "papir". nema nista posebno
Probaj za usisivacem trebalo bi da drzi.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mislim da nece moci ::neznam::

bolje kupi drugu plocu sa cickom :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Tako izgleda, ali problem je sto ne odgovara svaka ploca a kod nas je toliko oskudno da ne verujem da cu nesto uraditi.
Pozdrav.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Mozda moze samolepljiva smirgla (ako ih prave okrugle), mada mislim da je Singer u pravu i da bi trebalo da postoji i disk sa cickom. Spominje se vakuum, ali mi je nejasno kako bi to funkcionisalo, verujem da se radi o izvlacenju prasine.
Ja samolepljivu koristim za orbitalnu brusilicu, a za rotoorbitalnu koristim smirgle na cicak. Imam ovakvu i fenomenalna je, za svaku preporuku: http://www.cezar.ua/local/goodimg/BO5012.jpg Lagana, ima miran start, ne trni ruka ni pri duzoj upotrebi, ima i podesavanje broja obrtaja i odlicno uvlaci prasinu.
Post Reply