Kako je moja kombinirka postala "najbolja u klasi"?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Kako je moja kombinirka postala "najbolja u klasi"?

Post by BILJEŽNIK »

Uz pomoć Singerove glodalice, naravno. Dakle, glodalicu sam ugradio na komad brezove šperploče s namjerom da u dogledno vrijeme napravim i ormarić na koji bih je montirao. No, u toku realizacije namjere rodila se ideja koju će najbolje opisati slike na ovom linku: https://picasaweb.google.com/Kicho27/Glodalica#
Prikazana instalacija mi, pored klasičnog glodanja, omogućuje izrezivanje ploča širine do 56 cm, dok serijska vodilica na kombinirci omogućuje rezanje ploča tek do 42 cm širine. Korištenjem klasične paralelne vodilice i glodala za obrezivanje mogu idealno poravnati rezove napravljene cirkularom u iveralu. Radim na dodatnim funkcijama o kojima ćete biti obavješteni nakon implementacije :). Koristim priliku da se zahvalim kvarnersko-goranskoj ekipi (Å trkić, Stari i Ropee) koji obavili najteži posao: transfer glodalice iz Singerovih u moje ruke :)
Last edited by BILJEŽNIK on 14 Jul 2012 17:56, edited 1 time in total.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

BILJEŽNIK wrote:Koristim priliku da se zahvalim kvarnersko-goranskoj ekipi (Å trkić, Stari i Ropee) koji obavili najteži posao: transfer glodalice iz Singerovih u moje ruke :)
Bilo je zadovoljstvo pomoći a i s druge strane upoznati te i porovesti ugodnih sat vremena čavrljanja s tobom.:tummenupp:
Čovijek sniva a Bog realizira!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

da bogda je "satro" od posla -kad ja nisam :pljesk::pljesk::pljesk::prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Da nije malo opasna ovakva kombinacija vodilice i glodala, to jest "zavlacenje" materijala izmedju vodilice i glodala?
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Negdje prije dvije godine, kad sam bio mlad i neiskusan :) glodalo mi vratilo jedan manji komad bukve ili hrasta, ne sjećam se točno, u suprotni zid radione. Kod većih obradaka nema te opasnosti. Većim obradcima smatram one koje sigurno mogu voditi s obje ruke cijelom duljinom vodilice.
Post Reply