Lak za gornju ploču stola
Lak za gornju ploču stola
Hoću da zaštitim gornju ploču: http://stolarskaradionica.com/forum/vie ... php?id=523
Prefarbano je Belinka lazurom na vodenoj bazi.
Video sam po farbaramo Erlac poliuretan za nameštaj od oko 700 dinara komplet. Interesantno, usput vidim i 2k clear coat za automobile koji košta isto. Prodavačica tvrdi da je 2k jednokomponentni, što mi je malo čudno. Kako sada imam kompresor i pištolj, koju od ove dve mi preporučujete?
Prefarbano je Belinka lazurom na vodenoj bazi.
Video sam po farbaramo Erlac poliuretan za nameštaj od oko 700 dinara komplet. Interesantno, usput vidim i 2k clear coat za automobile koji košta isto. Prodavačica tvrdi da je 2k jednokomponentni, što mi je malo čudno. Kako sada imam kompresor i pištolj, koju od ove dve mi preporučujete?
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov
Problem sa tim 2k za automobile je sto verovatno nema odgovarajuce podloge, odnosno osnovne. Celarcoat je namenjen za nanosenje preko vec nanete akrilne boje za automobil. Tebi treba prvo nesto sto bi naneo na samo drvo kako bi napravio vezu izmedeju drveta i laka.
Daklem u ovoj situaciji bolje uzmi Erlac, ali obavezno uzmi i osnovnu za drvo.
Pogledaj i kod BeoIcle oni su drzali (valjda jos uvek drze) Akso Nobel PU lakove, i imali su kompletnu ponudu, odnosno i osnovne i zavrsne PU lakove u svim varijantama sjaja.
Daklem u ovoj situaciji bolje uzmi Erlac, ali obavezno uzmi i osnovnu za drvo.
Pogledaj i kod BeoIcle oni su drzali (valjda jos uvek drze) Akso Nobel PU lakove, i imali su kompletnu ponudu, odnosno i osnovne i zavrsne PU lakove u svim varijantama sjaja.
Zadovoljan sam i nije preskup. 0,75+0,75 je oko 1200 dinara. Uzeo sam ipak za parket pošto tvrde da je taj najizdržljiviji.
Pošto je mala površina, ja sam prskao hvlp pištoljem sa 0,8mm diznom, mada je preporuka 1,5. Lepo se razlio. Prešao sam svega 3 tanka sloja ali mislim da je dovoljno.
viewtopic.php?pid=5573#p5573

Ne bi bilo loše da neko prenese svoja iskustva sa farbanjem, pošto i nema puno informacija na ovu temu.
Pošto je podloga belinka interier na vodenoj bazi nisam stavljao PU podlogu i ispalo je sasvim lepo.
U međuvremenu sam kupio i Er lac sa podlogom, pa ću ga isprobati na nečem drugom.
Pošto je mala površina, ja sam prskao hvlp pištoljem sa 0,8mm diznom, mada je preporuka 1,5. Lepo se razlio. Prešao sam svega 3 tanka sloja ali mislim da je dovoljno.
viewtopic.php?pid=5573#p5573

Ne bi bilo loše da neko prenese svoja iskustva sa farbanjem, pošto i nema puno informacija na ovu temu.
Pošto je podloga belinka interier na vodenoj bazi nisam stavljao PU podlogu i ispalo je sasvim lepo.
U međuvremenu sam kupio i Er lac sa podlogom, pa ću ga isprobati na nečem drugom.
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov
Cime pogonis hvlp pistolj? Da li koristis neki home made sistem ili fabricki?Stojkov wrote:Zadovoljan sam i nije preskup. 0,75+0,75 je oko 1200 dinara. Uzeo sam ipak za parket pošto tvrde da je taj najizdržljiviji.
Milos
Filter (odvlaživač) sam uzeo na pančevačkom buvljaku za nekih 350 dinara. Na njega sam dodao (dokupio) i brze spojke, mušku i žensku zbog lakšeg menjanja sa pištolja na pištolj.

Zaista korisna stvar, jer pokupi svu vlagu iz kompresora.
Pištolj je kineska kopija nekog poznatijeg, upakovan u kutiju sa oznakom March. Izuzetno je kvalitetne izrade. Platio sam ga čini mi se 1200 dinara, dok je na NBG 2500.

Zaista korisna stvar, jer pokupi svu vlagu iz kompresora.
Pištolj je kineska kopija nekog poznatijeg, upakovan u kutiju sa oznakom March. Izuzetno je kvalitetne izrade. Platio sam ga čini mi se 1200 dinara, dok je na NBG 2500.
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov