Imam neke stare stolice koje su dosta pohabane i počela sam ih šmirglati grubljim šmirglom.Iako se boja skida ( mahagonij boja, dosta tamna) i ostaje predivna svijetla boja drveta, prošarana crticama u nizu, dosta je teško jer na naslonima ima dosta žljebova.Na tim mjestima mi je teško šmirglati, pa lomim papir da bi nekako dopro do tih uskih površina.E sad, ne znam šta dalje.Planirala sam da budu boje pijeska i da su visokog sjaja, odnosno kad ih laštim sredstvima za čišćenje da mi krpa ne zapinje za površinu ali kad sam na jednom mjestu obrušene površine samo malo nanijela laka, površina se na tom mjestu naborala i hrapava je.
Molim za savjet, jer ne znam kako dalje.Mislila sam da će površina biti glatka nakon silnog šmirglanja i grubim i sitnim papirom, ali sad vidim da mi to neće proći.
Kako restaurirati stare stolice?
Prvo dobro došla na naš forum.
Drugo važno je da nam napišeš u svom profilu odkuda si,pravila foruma.
Nadalje kolko sam ja radio sa lakovima poslje prvoga nanošenja laka znači nakon prvog sloja površina ti nikako nemože ostati glatka glatka pogotovo ako si lakirala kistom.
Kad se lak osuši moraćeš opet proći finim finim šmirglom i dobro ispuhati pa jopet lakirati.
Ali ima ovdje mnogo stručnijih ljudi od mene pa će ti neko dati pravi savjet.
Drugo važno je da nam napišeš u svom profilu odkuda si,pravila foruma.
Nadalje kolko sam ja radio sa lakovima poslje prvoga nanošenja laka znači nakon prvog sloja površina ti nikako nemože ostati glatka glatka pogotovo ako si lakirala kistom.
Kad se lak osuši moraćeš opet proći finim finim šmirglom i dobro ispuhati pa jopet lakirati.
Ali ima ovdje mnogo stručnijih ljudi od mene pa će ti neko dati pravi savjet.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Upravo kako je kolega Å trkić rekao, od prvog sloja laka ne možeš očekivati visoki sjaj , da je tako svima bi se sve sijalo :smejanje: .
Nakon što sve prešmirglaš sa grubljim i finim brusnim papirom , uzmi jednu vlažnu krpicu i prebriši cijelu stolicu .
Kada se to osuši onda još jedamput pređi sa finijim brusnim papirom .
Fino to otprašiš i spremno je za lakiranje. Nakon prve ruke laka / temelja (nisi napisala koji lak koristiš ) treba površinu lagano prijeći sa finim papirom , ponovno otprašiti i nanijeti drugu ruku laka , nakon sušenja još jednom ponoviti postupak ukoliko nisi zadovoljna rezultatom , a zavisno o laku potrebne su dvije do tri ruke premaza .
Nakon što sve prešmirglaš sa grubljim i finim brusnim papirom , uzmi jednu vlažnu krpicu i prebriši cijelu stolicu .
Kada se to osuši onda još jedamput pređi sa finijim brusnim papirom .
Fino to otprašiš i spremno je za lakiranje. Nakon prve ruke laka / temelja (nisi napisala koji lak koristiš ) treba površinu lagano prijeći sa finim papirom , ponovno otprašiti i nanijeti drugu ruku laka , nakon sušenja još jednom ponoviti postupak ukoliko nisi zadovoljna rezultatom , a zavisno o laku potrebne su dvije do tri ruke premaza .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Imam i ja 6 stolica s stolom,crne boje,koji su unisteni krecenjem,postanari se nisu sjetili pokriti namjestaj dok su krecili,tako da sad moramo sve prebojati,
pa me zanima sto tocno da kupim od brus papira i boja (stoj je crni takvog bi ga i opet obojali,ili mozda bijelo iako mislim da ce se to prije ostetiti nego crno)
kakav kist i kolko da se susi,htjela bih to napraviti kako treba,da traje jer u kvalitetni samo im treba malo osvjezenja....
...
pa me zanima sto tocno da kupim od brus papira i boja (stoj je crni takvog bi ga i opet obojali,ili mozda bijelo iako mislim da ce se to prije ostetiti nego crno)
kakav kist i kolko da se susi,htjela bih to napraviti kako treba,da traje jer u kvalitetni samo im treba malo osvjezenja....