formatizer
Znaci kolko sam shvatio da je lepak duplo skuplji ali i da moze duplo vise da se iskantuje,masina posle nanosenja lepka ima dve testere za odsecanje na tacnu meru i dva frezera r 3.I oko ovog imam nedoumicu da li je bolji r3 ili r2?Probao sam samo abs 2x22,ne radi odsecanje klip udari traku ali je ne odsece,verovatno je oslabio,ali posto je vec strucni serviser pregledao masinu i nije mogao to da nasteluje,najverovatnije da je potrebno zameniti klip,kolko sam upoznat da on nije nesto previse skup.Ostale funkcije rade,mislim da je samo malo rastelovana jel odsecanje je na jednoj strani dobro a na drugoj ostaje viska za nekih pola ili cak milimetar,mada se posle nekog komada iskantovanog desilo da nije htela zadnja testera da presece do kraja traku,verovatno je pritisak u pitanju,pravi blage talase pri obradi frezerima ali posto je probana bez otprasivaca mozda je to zbog ostatka obradjene trake.Cena je nekih 3 500 eura i poprilicno je dobro ocuvana.Znaci trebao bih da probam i ostale trake,prodavac kaze da tanje trake preseca noz.unapred hvala SLAVIJOV Krusevac
- maricaiivica
- Moderator
Kod patrona se greje manja kolicina lepka pa je samim tim brze zagrevanje. Kod vecih masina sa granulicama je to reseno sa pred-melterom pa je posuda za lepak jako mala a pred-melter je dopunjava.
Standardni grejaci su dosta spori i masina moze da pocne da radi obicno za cca 45min, mada ima i nekih sa brzim grejacima (spanska cehisa) i ozbiljnje industrijske masine koje se zagrevaju za 15ak minuta a HolzHer-u treba do 30tak min (pricam o jednoj iz 2000 i neke godine koju znam).
Snaga grejaca se razlikuje zato sto se negde koriste 2 a negde 7-8 grejaca.
Standardni grejaci su dosta spori i masina moze da pocne da radi obicno za cca 45min, mada ima i nekih sa brzim grejacima (spanska cehisa) i ozbiljnje industrijske masine koje se zagrevaju za 15ak minuta a HolzHer-u treba do 30tak min (pricam o jednoj iz 2000 i neke godine koju znam).
Snaga grejaca se razlikuje zato sto se negde koriste 2 a negde 7-8 grejaca.
- maricaiivica
- Moderator
Ne, verovatno sam ja to konfuzno napisao. Jednostavno je oko 2x skuplji lepak u patronama od onog u granulicama a ja mislim da ako si se vec odlucio da kupis masinu za kantovanje, lepak nije neka previse bitna stavka.slavijov wrote:Znaci kolko sam shvatio da je lepak duplo skuplji ali i da moze duplo vise da se iskantuje
Napravis noz koji je r2 koji je u nastavku ravan pa mozes da trimujes i tanku traku sa tim ravnim delom. Ako treba nacrtacu ti. Kako izgleda kopir? Kao veliki disk?slavijov wrote:I oko ovog imam nedoumicu da li je bolji r3 ili r2?
Pritisak, podesavanje, verovatno nista bitno i skupo.slavijov wrote:Probao sam samo abs 2x22,ne radi odsecanje klip udari traku ali je ne odsece,verovatno je oslabio,ali posto je vec strucni serviser pregledao masinu i nije mogao to da nasteluje,najverovatnije da je potrebno zameniti klip,kolko sam upoznat da on nije nesto previse skup.Ostale funkcije rade,mislim da je samo malo rastelovana jel odsecanje je na jednoj strani dobro a na drugoj ostaje viska za nekih pola ili cak milimetar,mada se posle nekog komada iskantovanog desilo da nije htela zadnja testera da presece do kraja traku,verovatno je pritisak u pitanju
Jel si pogledao kakva su glodala? Plocice ili bas glodalo? Mozda nisu originalna?! Talasi se javljaju i kada je mala brzina(broj obrtaja), kada je pritisak opruge (ili klipa) koji gura frezer u polozaj za obradu slab (ako to postoji na toj masini),...slavijov wrote:pravi blage talase pri obradi frezerima ali posto je probana bez otprasivaca mozda je to zbog ostatka obradjene trake.
Cena je ta zbog godista i "ocuvanosti" masine a masina je prilicno lose "opremljena". Bice dosta manualnog rada posle njeslavijov wrote:Cena je nekih 3 500 eura i poprilicno je dobro ocuvana.Znaci trebao bih da probam i ostale trake,prodavac kaze da tanje trake preseca noz.unapred hvala SLAVIJOV Krusevac
Ako imas neke slike, okaci da pogledamo izbliza

- maricaiivica
- Moderator
Ne, nije Cicevac,mada ako ima neka da se prodaje u Cicevcu mogao bih da odem da je pogledam.U pitanju je model 1404,oko devedesetog godista,ne mogu da nadjem sliku,ali je ima na internetu.Sto se tice glodala vecina koristi r2,mada se meni licno vise svidja r3.Glodalima nisam mogao da pridjem ali ono sto sam uspeo da primetim kao da je imalo malo lepka nahvatanog oko njih,a mislio sam na talase gde glodala neravnomerno skidaju traku,negde vise negde manje,kao da nije iste debljine iverica,a ne na one reckice na kant traci,sto moze biti da je ovo drugo ,pitanje opruga koje pritiskaju frezer.Pratim cene polovnih ,barem ono sto ima na internetu,i sa ovim opcijama je cene oko 4 000,u zavisnosti od hitnosti i kako je masina ocuvana,znam da je imao skoro slican model koja je kostala 2 500,a nije imala odsecanje na tacnu meru,mozda postoji negde veci izbor i pod povoljnijim cenama ali ja ne znam.
Last edited by slavijov on 17 Jun 2012 12:00, edited 1 time in total.