Sam svoj majstor

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
Alx_Mkn
Šegrt

Sam svoj majstor

Post by Alx_Mkn »

Evo ovo je moj prvi i za sada jedini projekat.

Prvo je bio samo koncept...
Image

a onda par nedelja kasnije sve je montirano uz minimalna odstupanja...
Image

eto... toliko za sada.
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

svaka ti čast, super izgleda
caca
Majstor

Post by caca »

Bravos MAJSTOROS
era
Majstor početnik

Post by era »

Pa ovo je superiška. Smo napred.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

:pljesk: :pljesk: :pljesk:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ljepo i za svaku pohvalu i na trudu i na hrabrosti,nemoj me krivo shvatiti jer mnogi kolko god da se smatraju spretni sa alatom i svojim rukama kad je rječ o svom novcu neusude se napraviti ovako nešto.

U svakom slučaju jako ljepo i samo tako dalje.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Alx_Mkn
Šegrt

Post by Alx_Mkn »

Hvala na pozitivnim komentarima. Moram da priznam da ni meni nije bilo sve jedno neposredno pre pocetka izrade, ali nakon dosta razmisljanja, i nemogucnosti da nadjem nesto adekvatno u serijskoj proizvodnji... stisnuo sam zube, i.. sve je dobro proslo.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

:pljesk:
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

:pljesk: :pljesk: :pljesk:
smirglaj nikad dosta
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

lepo :prs:

p.s. samo nemoj vise da nam uzimas leba iz usta :smejanje::smejanje::smejanje:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

imam ja jedno pitanje :d
a to je ovaj ram od univera (tamni na ormanu odnosno svetliji na komodi). koliko vidim nisu gerovane "lajsne" vec horizontale prelaze preko vertikala. Ako su lajsne obradjene ABSom kako taj spoj izgleda izbliza tj mora da se poznaje (cini mi se da se i na slikama vidi a mozda ja samo uobrazavam :S). Koliko znam nije moguce da se ABS uradi samo na delu ivice (mozda i jeste pa izvinite na neznanju :O).
Da li su ove lajsne spajane keksevima ili ..

Mislio sam se da uradim klizni tj americki sebi ali sad si me bacio u dijemu, ovo solidno izgleda :prs:

PS
ovaj svetli univer je li to maslina ili neki dr.
(upravu ovakvu neku kombinaciju trazim za sebe tj maslina - wenge)
floydzg
Šegrt

Post by floydzg »

Odlično
on je mudar ,hrabar , vozi tako treba
on je mudar , sizan , hrabar , ludo vozi
Alx_Mkn
Šegrt

Post by Alx_Mkn »

...Sto se tice pitanja stvari stoje ovako:

Ramovi jesu od lajsni koje stoje tako da horizontale prelaze preko vertikala i stranice su kantovane ABSom od 2mm, tako da se linija izmedju lajsni vidi. Na crnim maskama manje, a na ovima sa teksturom drveta nesto vise, ali to je kompromis koji sam prihvatio, i ne mogu da kazem da mi nesto bode oci. Sa druge strane, maska i fijoke na komodi su isecene iz istog komada, tj. sara se nastavlja sa jednog dela na drugi, tako da to pomaze donekle da se linije na spojevima previde. Bez "linija" cu praviti nesto kada budem smislio da cu da se upustam u celu pricu oko furniranja itsl.

Sto se tice spajanja, korisceni su tiplovi i lepak. Kako za medjusobnu vezu izmedju lajsni, tako i za vezivanje za korpus. Vertikala i horizontala su spojene sa po dva tipla na svakom spoju dok su na korpusu tiplovi na otprilike svakih 20tak cm pa koliko stane (ne secam se tacno vise).

Svetli univer je neka varijanta hrasta: http://www.fundermax.at/decor.de.1462.htm
Crni univer je trebao prvobitno da bude: http://www.fundermax.at/decor.de.1462.htm, ali zbog odredjenih problema sa nabavkom na kraju je ispalo crno - pomorandzina kora od ArtInvesta, i moram priznati da mi deluje ne bas toliko kvalitetno koliko bih zeleo. Crne ploce su stigle iskrzane na dosta mesta - sva sreca sve u "nevidljivim" podrucjima

eto, to bi bilo to sto se tice pitanja.
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

ko prodaje (sece i kantuje :D) fundermax sem Dipo-a? kod njih ne vidim ovaj dekor hrasta :(
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Oni su uvoznici...
U JAF-u ga ima (makar u cenovniku, na vrhu strane imas baner), to znaci da se na tablu moze kupiti a onda ce ti svako iseci i okantovati ;)
Pozovi ipak Dipo
Post Reply