potrebna pomoc oko odabira keksarice

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
dejan.ivanovic89
Dodavač alata

potrebna pomoc oko odabira keksarice

Post by dejan.ivanovic89 »

Pozdrav,zanima me dali neko ima bilo kakvih iskustava sa ovim keksaricama http://www.nonstopshop.rs/i-3242/glodal ... x-w-df-850
hteo bih da uzmem jednu ovakvu pa me zanima vase misljenje
Last edited by dejan.ivanovic89 on 02 May 2012 17:02, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ja imam jednu takvu :( Korišćena do sada 10 ak puta.
Krči, dere se ali radi još uvek. Stigla je pomalo rašrafljena ali se to sve dalo doterati, podmazati, dotegnuti.
Preciznost je za moje potrebe zadovoljavajuća. Alat je i dalje originalan i bez oštrenja.
Å ta znam, za povremeno korišćenje je dobra, za profesionalni rad, nikako.
mali perica
Precizni šegrt

Post by mali perica »

.....zavisi za sta ce ti koristiti, ja osobno imam nesto slicno od mannesmman (neznam jesam li dobro napisao) i prvom prilikom kupujem makitinu, nije ovo lose ali dok snjom izbusim 10-tak rupa sa makitinom barem jos toliko......prijatelj mi ima makitinu i ako ces je cesto upotrebljavati to si uzmi

istina da je cijena malo vec kod nas je oko 2700-3000 kn ili 400-500 eur
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Perice, potpuno se slazem sa tobom, i ja sam probao bolje.
Samo si u jednoj omanuo, ovo je 8-10 puta jeftinije.
Sumnjam da je covek slucajno bas tu izabrao za cca 46 eura a ne nesto od ljudskih alatki.

Svakako, tih 50 eura vredi svakome ko ce je koristiti par puta godisnje i trajace mu koju godinu ako mu se posreci, za svakodnevni rad jok.
mali perica
Precizni šegrt

Post by mali perica »

maricaiivica wrote:Perice, potpuno se slazem sa tobom, i ja sam probao bolje.
Samo si u jednoj omanuo, ovo je 8-10 puta jeftinije.
Sumnjam da je covek slucajno bas tu izabrao za cca 46 eura a ne nesto od ljudskih alatki.

Svakako, tih 50 eura vredi svakome ko ce je koristiti par puta godisnje i trajace mu koju godinu ako mu se posreci, za svakodnevni rad jok.
da jasno mi je zato i pitah za sta ce koristiti....ipak 50eur nije kao i 500eur dao bog pa svima nama bilo to svejedno.....:tummenupp:
dejan.ivanovic89
Dodavač alata

Post by dejan.ivanovic89 »

Pa nebi trebao da je koristim bas puno,mozda jednom/dvaput mesecno zato nebih da uzimam nesto kvalitetnije i skuplje koje,pa me je zanimao odnos cene i kvaliteta ove. . .ne mora ova marka,moze i neka druga sa nekom prihvatljivom cenom. . .
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ja imam istu takvu i radi sasvim dobro. Malo sam je morao dostelovati ali radi savim dobro i veoma tacno. Da napomenem odmah sam zamenio glodalo i stavio WMW i to mnogo znaci.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Å to se tiče kekserica, koristim Boschevu malu kutnu brusilicu i ovaj "priručni" nastavak: http://www.wolfcraft.de/jcatalog_genera ... oduct.html
Sve keksano na ovoj stranici: https://picasaweb.google.com/Kicho27/NamjeTaj#, a i mnogo više, keksano je sa prikazanim kompletom. Alat koristim isključivo bez kutnog nastavka, traži laganu prilagodbu, ali nakon toga je uporaba nevjerojatno jednostavna. Pripomenuo bih ovdje za sve majstore i potencijalne majstore koji imaju slične dileme oko izbora alata: ...boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka... i na kraju, meni omiljena: ...a u ruke Mandušića Vuka svaka puška bit će ubojita! Prevedite to na jezik stolarskih i inih radionica i vjerojatno će vam biti sve jasno! Za sve ostale postoji Festool!
Last edited by BILJEŽNIK on 03 May 2012 20:48, edited 1 time in total.
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

BILJEŽNIK je pravi majstor.
Bravo!
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Post Reply